NAV czy ESET???

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
Witam mam pytanie który program wg. waszej opini jest lepszy i będzie bardziej współpracować z SS Firewall oraz Malwarebytes??? Mam licke na 3 mc na Eseta ale teraz jest promocja na Nortona ( 6mc ) i sam nie wiem co wybrać. perosze o opinie?

A

Anonymous

@HrabiaDracula-opchnąłeś roczną lickę do NAV którą wygrałeś w konkursie :szydera ?
Przy SSF-nie ma żadnej różnicy-i ESET i Norton-będą działały porównywalnie czyli dobrze.

A

Anonymous

Osobiście miałam przyjemność korzystać i z Nortona i z ESETA i powiem Ci, że ESET jest zdecydowanie lepszy, nie tylko ma bardziej przyjazny interfejs ( jak dla mnie ), ale przede wszystkim znacznie lepiej radzi sobie z zagrożeniami.
Jeśli miałabym Ci polecić program to zdecydowanie byłby to eset

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
Hornet mam licke z konkursu czekam na czarną godzinę i narazie nie instaluję. Jak będzie wydana wersja 2013 to wtedy zainstaluje.

A

Anonymous

Ola napisał:
Osobiście miałam przyjemność korzystać i z Nortona i z ESETA i powiem Ci, że ESET jest zdecydowanie lepszy, nie tylko ma bardziej przyjazny interfejs ( jak dla mnie ), ale przede wszystkim znacznie lepiej radzi sobie z zagrożeniami.
Niestety-nie mogę się zgodzić z naszą kochaną Olą-w jakim sensie Słowak lepiej sobie radzi od Nortona ?

A

Anonymous

Hornet, ile ludzi tyle opinii, to normalne. :)
Kilka razy testowałam obydwa te programy, porównywałam je i zdecydowanie lepiej radzi sobie ESET

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
A mam jeszcze pytanko skoro powiedzmy, że padło na Eseta dać zwykłego antywirka???? bo obecnie jade na Eset Smart Security. Skoro mam SS Firewall to ESS raczej zbyteczny ( po co 2 zapory ? )

A

Anonymous

Ola napisał:
Hornet, ile ludzi tyle opinii, to normalne. :)
Kilka razy testowałam obydwa te programy, porównywałam je i zdecydowanie lepiej radzi sobie ESET
W takim razie : szanuję Twoje doświadczenie :) ale przy prawidłowym odczytywaniu komunikatów SSF,antyvirek spełnia drugorzędną rolę.
BTW.HrabiaDracula-nie mam zielonego pojęcia czy te dwie zapki będę dobrze koegzystować czy też będzie jakiś zonk.

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Jeśli miałabym Ci polecić program to zdecydowanie byłby to eset
Też wybrał bym podobnie :szef
Hornet - uzasadnienia nie będzie :szydera
A mam jeszcze pytanko skoro powiedzmy, że padło na Eseta dać zwykłego antywirka???? bo obecnie jade na Eset Smart Security. Skoro mam SS Firewall to ESS raczej zbyteczny ( po co 2 zapory ? )
Troszkę to bez sensu dublować, nawet jeżeli się nie pogryzą.

Conti

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
76
Miałem właśnie ciekawe doświadczenia a SSFW + bullguard AV (klon bitdefender AV) -> nie polecam, dostarcza za dużo rozrywki nerwom ....
Czy Norton, czy Nod, oba dobre, lekkie, rozreklamowane .....

Dublowanie firewalla czy hipsa mija się z celem.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo
HrabiaDracula napisał:
Daj sam AV + jakiś dobry FW, np. Spyshelter Firewall.Zapory sieciowe wbudowane w pakiety IS ogólnie nie należą do najlepszych. :piwko :wariat :dziwak

A

Anonymous

Pośmialiśmy się,pożartowaliśmy a teraz czas na konkrety :

ESET-dobra wykrywalność,tragiczna namiastka HIPS-a ( na ustawieniu standardowym-nie blokuje niczego,a na interaktywnym-zaspyuje tyloma pytaniami-jakby miał ADHD-jednym słowem-bezwartościowy moduł),"chmura -czyli reputacja plików-w powijakach-słabiutko rozwinięta a przez to często mylnie klasyfikująca pliczki,jak już coś wpuści-to ma bardzo poważne problemy z usunięciem/wyleczeniem.

Norton-największa baza virków w chmurze,funkcja Insight-elegancko blokuje prawie wszystkie lewe bonusy pobierane z internetu,SONAR 4-załatwia resztę podczas próby uruchomienia pliczków,o wiele mniejsze zapotrzebowanie na CPU od ESET-a.
A co to obiegowej opinii,że Norton : "kosi wszystko jak leci"-to wystarczy wyłączyć automat i będzie nas pytał o podjęcie decyzji,ewentualnie jak coś usunie z automatu,to można luknąć na historię-przywrócić i dodać do wyjątków.

BTW.Opinie,opiniami a fakty,faktami :ok

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
OXY w takim razie dam Eseta AV i SS Firewall pewnie będzie gites a jak się skończy licka na Eseta zapodam konkursowego Nortona :)

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
ani to ani to
podobnie jak oxy proponuje jakiś niezły składak

A

Anonymous

polak900 napisał:
ani to ani to
podobnie jak oxy proponuje jakiś niezły składak
Przedstawię to obrazowo : kolega HrabiaDracula pyta z kim lepiej iść do kina z : Kasią czy Anią...a Ty Polak odpowiadasz : ani z Kasią ani z Anią,tylko ze Stefanem :wariat

Do góry