laptopa tak max. do 1500zł

AXXAZ77

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Witam!!!
Mam zamiar kupić nowego laptopa tak max. do 1500zł. Główne zastosowanie: internet, office, filmy, muzyka,gry ogólnie nic szczególnego. Bardziej zależy mi na ,,jakości wykonania'' jeśli w taki pułapie cenowym coś takiego istnieje
co sądzicie o

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
PROSZĘ O OPINIE

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30031
Miasto
Trololololo

jerzy601

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
56
mimo ze chceszgo uzyc do gier i innych celow rozrywkowych to ja bym nie kupil laptopa w biedronkach , lidlach i innych sklepach sporzywczo -przemyslowych tylko w sklepie z atykulami komputerowymi ,gdzie w razie czego mam mozliwosc zlorzenia reklamacji ,mam gwarancje lub wymiany sprzetu .A nie mowiac na allegro to juz wogole nie ma oczym mowic ,mam pewne smutnie doswiadczenie ,ale nie chce o tym pisac.Takze to jest tylko moje zdanie mnie by bylo szkoda kasy kupic takie rzeczy w tych sklepach .Takie rzeczy to tak jak pisze wyzej w sklepie specjalistycznym.

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
jerzy601 napisał:
mimo ze chceszgo uzyc do gier i innych celow rozrywkowych to ja bym nie kupil laptopa w biedronkach , lidlach i innych sklepach sporzywczo -przemyslowych tylko w sklepie z atykulami komputerowymi ,gdzie w razie czego mam mozliwosc zlorzenia reklamacji ,mam gwarancje lub wymiany sprzetu .A nie mowiac na allegro to juz wogole nie ma oczym mowic ,mam pewne smutnie doswiadczenie ,ale nie chce o tym pisac.Takze to jest tylko moje zdanie mnie by bylo szkoda kasy kupic takie rzeczy w tych sklepach .Takie rzeczy to tak jak pisze wyzej w sklepie specjalistycznym.
Nie wiem , czy wiesz ale na allegro w bardzo wielu przypadkach oferują się też specjalistyczne sklepy komputerowe, a ponadto zawsze możesz sprawdzić opinię o sprzedającym oraz wymienić zdanie z kupującymi dany przedmiot.

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
W tym przedziale cenowym musisz pójść na kompromis między "wypasem" a jakością.
eMachines to nic innego jak Acer trochę taniej wyprodukowane.I z autopsji wiem,że nie ustępują trwałością konkurencji.Z tą różnicą,że za taniej można kupić lepszy wypas "na pokładzie" niż u konkurencji o czy świadczy "znikanie" tych urządzeń z półek.A tak naprawdę ,to wszystkie chińczyki mają te same flaki.(dysk,karty,dvd-rom,) Różnią się jedynie designem, procesorem,pamięcią i dodatkami.Nie polecam urządzeń z AMD,oraz Lenovo i Samsung-ze względu na dużą awaryjność i nie najlepszy serwis.Jeżeli chodzi o jakość i trwałość to chyba najlepiej wykonane są Toshiby.Z Acerów zainteresuj się modelem Aspire 5742Z.
Ale szukaj go z systemem.
zobacz też:
.Maja wszystko co potrzeba.Najlepsze okazje można "ustrzelić" w krótkich seriach promocyjnych w hipermarketach.Powyższy Acer z Win7 HP był za niecałe 1200 zł w Tesco.Jak zależy ci na trwałości to wybieraj te,które nie są "gładkie",matowe a szczególnie wystrzegaj się modnej politury tzw.piano-to popelina,która ładnie błyszczy jak psu... przez pierwszy tydzień a później widać każdą ryskę...
Jeżeli ci się nie śpieszy a masz kogoś z Evat to warto obserwować:
.Trafiaja się tu świetne okazje.Płacisz wtedy -(minus)19.6% od ceny a dostawa z trackingiem,gwarancją i obsługą fantastyczna!

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Autor postu nie zaznaczył jeszcze czy interesuje go lapek z systemem operacyjnym czy bez.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30031
Miasto
Trololololo
W media Markt jest lapek za 1499, na pewno lepszy niż ten z Biedrony ( Fotka z gazetki poniźej )

Eru

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Sosnowiec
Oxy ale ten z biedrony to eMachines, które są produkowane też przez Acer - to nie są takie złe - ostatnio w Auchanie widziałem jakiegoś eMachines z lepszymi parametrami w cenie Acera z gorszymi parametrami więc wiadomo, że brałoby się eMachines - bo ten sam producent - trochę jest to jak z EAZ-Fix i Rollback Rx :D

AXXAZ77

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
no pewnie że ze systemem operacyjnym
Dzięki za podpowiedzi na pewno wybiorę coś z WASZYCH propozycji bo nie mam doświadczenia w zakupie.
Interesuje mnie dobra jakość sprzętu

sebt

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
AXXAZ77 napisał:
co myślicie o tym

co z jakością tego sprzętu
oba laptopy mają zintegrowane ukł. graficzne, oba są pokroju acera, ale ten PB ma bardzo słabiutki procesorek
jak chcesz coś lepszej jakości to bierz Asusa X52N, aczkolwiek acer aż to takich najgorszych nie należy.. i dlatego rozglądałbym się za laptopem z:
-prockiem intela
-grafiką AMD/ATI (i tak nei bedzie sie gralo na lapku za ta cene, a wiec taka HD4250 albo HD4270 bedzie bardzo dobrym wyborem)
-RAM 3gb i więcej
-najlepiej bez systemu ;d ale teraz bardzo duzo jest sprzedawanych z siodemka wiec bedzie trudno.. zawsze mozna kupic jakiegos bez lub z linuxem ;d

AXXAZ77

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Do góry