[KONKURS] SANDBOXIE 2 licencje

1qaz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
89
Dzięki za zorganizowanie konkursu. Co prawda dzisiaj jest prima aprilis ale może nie jest to psikus :sarkazm. Osobiście korzystam z wersji darmowej (niezarejestrowanej) już od jakiegoś czasu. Od kiedy zainstalowałem SBIE na komputerze już nie przeglądam sieci w nieizolowanej przeglądarce (oczywiście podczas aktualizacji FF rezygnuje z izolacji). Plusem tego rozwiązania jest to, że nawet gdy trafił się jakiś "nieoczekiwany gość" to po zamknięciu przeglądarki wyląduje z całą jej zawartością w kosmosie a system pozostaje wolny od wirusów. Odpowiednio skonfigurowana piaskownica pozwoli nam na bezpieczne przeglądanie sieci i testowanie różnych aplikacji. Ponieważ aplikacje uruchomione pod kontrolą SBIE nie będą miały wpływu na nasz "realny" system. Dzięki możliwością jakie daje SBIE można swobodnie instalować każdy program, który chcemy sprawdzić. Wiele razy już instalowałem aplikacje, które mimo że na pierwszy rzut oka wydawały się atrakcyjne to po zainstalowaniu i przetestowaniu szybko rezygnowałem z nich. Jeżeli aplikacja okazywała się beznadziejna to za pomocą kliknięcia na polecenie "usuń zawartość" szybko pozbywałem się jej z systemu. Nie musiałem wykorzystywać do tego Revo czy też innych aplikacji do odinstalowania. Niewątpliwa zaletą wersji płatnej jest to, że programy mogą być automatycznie uruchamiane w piaskownicy bez klikania na polecenie uruchom w piaskownicy. Jeżeli jakiś program jest narażony na ataki to uruchamianie go w piaskownicy to najlepsze rozwiązanie.

kubex9

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Dzięki za konkurs remool(mam nadzieję, że to nie żart). Sandboxie używałbym do uruchamiania stron banków, bez zagrożenia zniknięcia mojej kaski:D. Używałbym go także do ochrony mojego komputera przed zawirusowanymi stronami i śmieciami z netu.Używałbym go także do testowania nowych aplikacji.Jest to jedno z narzędzi, których mi bardzo brakuje, a nie lubię piracić, więc właśnie na taki konkurs czekałem!!A pozatym będzie dobrym dopełnieniem do mojego Comodo IS!

ToGor

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
200
Miasto
Mazowieckie, Polska, Europa, Świat.
No cóż - pewnie i tak będzie wielki napis Prima-Aprilis, ale niech będzie ku uciesze całego Forum.
Nie od dziś wiadomo, że SB jest bardzo przydatne przy pracy z testowaniem programów i nie tylko. Dodatkowe zabezpieczenie systemu i to z tzw. "górnej półki" zawsze znajdzie zastosowanie. Tym bardziej w wersji nie okrojonej.
Nadal nie wierzę w ten konkurs, ale z nadzieją i tak do niego przystępuję. :scratch

LGG

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
21
remool - dzięki za konkurs w dniu 1 kwietnia .Wiara czyni cuda! :dziwak

rekmi

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Świetna piaskownica.Z konkursem na dwoje baba wróżyła, w związku z Prima-Aprilis, ale może być też świetna :eek: Zmieniam tekst ponieważ OXYGEN THIEF czepia się słówek.

A

Anonymous

Sbie ja potrzebować do dwóch celów, mianowicie :wariat
1. Ochrony systemu przed szkodnikami z czeluści internetu (jak potwierdzają liczne testy sbie jest niezwyciężona :yes master )
2. Do szybkiego sprzątania po instalacji nikomu niepotrzebnego syfu z promocji, jak i także zabawy owymi programami :szydera
Biorę też udział w konkursie ze względu na licki LT które trafiają się w konkursach raz na ruski rok :sarkazm
A w darmowej wersji najbardziej brakuje mi odpalania kilku piaskownic jednocześnie i opcji monitorowania folderów :(
Dzięki remool za konkursiwo :yes master a jeśli to prima aprilis to dostajesz rangę trolla miesiąca :szydera :szydera :piwko

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Nadeszła długo wyczekiwana godzina ...emocje sięgają zenitu ...:klawik.
....dwie licki lifetime do programu Sanboxie trafiają do....
...oto wyniki
tbxZKRC.jpg

Niestety..... w tym roku się nie udało....może w przyszłym :szydera :szydera

Jak tradycja to tradycja :p

BTW OXY lub ktoś z moderatorów proszę usuńcie mi pochwały przyznane za konkurs
.....mam nadzieje że Was to rozbawiło .... :p :francuz :friends

A

Anonymous

Ale się daliście wkręcić :D, ale rzeczywiście można było mieć nadzieję, że jednak jest to prawdziwy konkurs
Najlepsze byłoby gdyby konkurs był prawdziwy, a nikt by się nie zgłosił

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
W końcu mamy Prima Aprilis :francuz

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
To są po prostu koszty tego dnia. Chyba większość brała na to poprawkę z tego powodu, ale szkoda nie spróbować, a że przy okazji daliśmy komuś radochę,a to poczyta nam się to w Niebie za dobry uczynek. :papież :szef

Do góry