KONKURS na PzD - Atlantis Word Processor

Askanag

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
445
Atlantis Word Processor rozbudowany edytor tekstu

001.gif
002.gif
003.gif
004.gif
005.gif
006.gif

Dzięki uprzejmości Atlantis Word Processor Team mam do rozdania
9 licencji programu Atlantis Word Processor !!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Atlantis Word Processor to rozbudowany edytor tekstu, będący godną alternatywą dla innych edytorów biurowych typu Microsoft Word. Obsługuje różne formaty tekstowe, w tym między innymi RTF, DOC, ODT, DOCX oraz graficzne PNG, TGA, BMP, JPG, GIF itp.

Atlantis Word Processor może służyć do tworzenia krótkich notatek, wielostronnicowych dokumentów lub nawet do pisania powieści, esejów, raportów, pamiętników czy innych złożonych artykułów. W tym celu posiada wszystkie najważniejsze funkcje i narzędzia - pomocne przy pisaniu i modyfikowaniu tekstu w edytorze.

Wśród dostępnych funkcji, znajdziemy w nim możliwość sprawdzania pisowni, dostosowywania wyglądu i wielkości czcionki, przeprowadzanie autokorekty tekstu, wyszukiwanie znaków, wyrazów i całych zdań w dokumencie, a także przekształcanie dokumentów w elektroniczne książki (eBooks) zaledwie kilkoma kliknięciami myszki! Edytor obsługuje polskie znaki!

info:instalki.pl
Zasady konkursu :
1. Napisz w kilku zdaniach dlaczego chcesz wygrać Atlantis Word Processor.
2. Komentarz w języku Polskim lub Angielskim.
3. Zakończenie konkursu odbędzie się dnia 17.04.2015.
4. W konkursie mogą brać udział wszyscy użytkownicy zarejestrowani przed ogłoszeniem konkursu.

Osoby które otrzymają licencje, zostaną wylosowane poprzez portal random i będą miały 24 godziny na potwierdzenie wygranej na PW.

Zgłoszenia niezgodne z zasadami konkursu nie będą brane pod uwagę podczas losowania zwycięzców.

matroska

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
10
The application that I am looking for I install on USB flash, I can take anywhere and have all the features I need
thank you very much Askanag :ok

grr

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
96
Atlantis Word Processor is a very good replacement for MS Word. It's portable and can be carried in usb to use on any system. Also it supports all forms of MS word documents types including docx.

One can also create ebooks from the document, without the need of any third party software.

Hope to be lucky enough to win this.

thanks again Askanag.

jj111184

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Wypróbowałem wersję trial i program wygląda na dobrą alternatywę dla Worda, nie ma interfejsu w postaci wstążki. Otworzyłem kilka prostych dokumentów DOC i nie widzę żadnych błędów w wyświetlaniu, dlatego chętnie wygrałbym licencję. Program ma także wersję przenośną, ale podejrzewam, że klucz zapisywany jest i tak na komputerze gdzieś w rejestrze.
Dzięki za zorganizowanie konkursu.

Askanag

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
445
Pozostało trochę czasu :szef Konkurs kończy się jutro :gwizdek

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Atlantis dobrze zastępuje Worda. Nie ma spolszczenia, ale za to sprawdza polską pisownię.
Mam starszą wersję z jakiejś promocji i jestem z tego programu zadowolony.
Poza tym, ten ustawiony domyślnie dźwięk starej maszyny do pisania oraz miauczenie kota w przypadku błędu bardzo mi pasuje :wariat :dziwak

sworoslaw

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Rybnik
Dla czego chciał bym ten program?
1) Interfejs rodem z Office XP/2003. Jak dla mnie najlepsze :)
2) Mnogość możliwości edycji (w rozumieniu obsługiwanych formatów- w tym e-booki), oraz wersja portable- w końcu "Word" zawsze przy mnie ;)
3) Sprawdzanie polskiej pisowni- tak ciężko o to poza Open/Libre Office i Wordem...
Ogólnie, po sprawdzeniu wersji testowej, program wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie, i chętnie wezmę go pod swoje skrzydła :)

Dodatkowo dziękuję za zorganizowanie konkursu. Gdyby nie on, to chyba nie wiedział bym nawet, że taki program istnieje! :ok :dziękuję

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Trochę poczytałem o programie i jak widzę warto go mieć ( edytuje istniejące dokumenty MS Word , jest szybki i całkowicie konfigurowalny można zamienić dowolny dokument na Ebooka )

Ważne jest to że współpracuje z Polską pisownią :klawik.

Biorę udział w konkursie :)

A

Anonymous

Na wstępie chciałbym podziękować Askanagowi za zorganizowanie kolejnego konkursu. :dziękuję Popularnie mówi się, że Atlantis Word Processor jest alternatywą dla programu Microsoft Word. Jest to prawda... ale nie cała prawda czy jak kto woli tylko półprawda. Nie bez kozery mogę powiedzieć, że ten edytor tekstu w swojej kategorii jest prawdziwym kulturystą o wdzięku primabaleriny. :mistrzunio Chociaż instalator waży tylko 2,5 MB, potrafi wycisnąć z każdego dokumentu maksimum słów ze wszystkimi odcieniami znaków interpunkcyjnych, nie popełniając przy tym ani jednego błędu ortograficznego. Tak, program obsługuje słownik z językiem polskim, co jest jego bezcenną zaletą. :papież

Program posiada standardowe funkcje każdego edytora tekstu, których z oczywistych względów nie będę wymieniał. Chciałbym tylko zwrócić uwagę, że Atlantis Word Processor wyróżnia się bardzo ciekawą opcją Overused Words, umożliwiającą znalezienie zamienników często powtarzających się słów. :gracz Aplikacja pozwala również na wstawianie clipartów i szyfrowanie dokumentów za pomocą 256-bitowego algorytmu. Zapomniałbym o ważnej rzeczy. Program potrafi zapisać dokumenty w postaci plików HTML oraz zamienić gotowy tekst na e-booka i to tylko za pomocą kilku kliknięć. :szef Atlantis Word Processor jest programem przyjaznym zarówno dla początkującego użytkownika, jak i dla zaawansowanego. :)

Jak zapewnia producent za jego pomocą można stworzyć dokumenty proste jak budowa cepa, napisać nieobyczajny pamiętnik o lekkim zabarwieniu erotycznym oraz spłodzić wielkie dzieło literatury na miarę powieści Włodzimierza Odojewskiego „Zasypie wszystko, zawieje...”. :yes master Gdyby odbywały się walki MMA edytorów tekstu, wiem na pewno, że Atlantis Word Processor nie stałby na straconej pozycji w czasie starcia z takim gigantem jak Microsoft Word. Kto wie, czym by się zakończył pojedynek Dawida z Goliatem? :scratch

Na koniec chciałbym jeszcze raz podziękować Askanagowi oraz producentowi oprogramowania za konkurs w duchu gutenbergowskiej tradycji. Pozostałym uczestnikom i rywalom życzę połamania klawiatury. :pomocy
:hi

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Co prawda żaden ze mnie pisarz, ale przyzwoity edytor tekstów czasami się przydaje, więc ja również pozwolę sobie puścić tego losa. Sprawdzanie pisowni to jest chyba to co do mnie najbardziej przemawia :zawsty

mavio

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
11
Nigdy nie słyszałem o tym programie. Ale skoro jest lekki i stanowi alternatywę dla Worda ze stajni Microsoftu, zgładzam swój udział w konkursie. Chętnie go protestuje na moim wysłużonym kompie :piwko

decimus

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
97
Program jest edytorem tekstu podobnym do starego Worda. Posiada polską pisownię, opcję szukania synonimów oraz edytuje dokumenty worda, co jest dla mnie najważniejsze. Dodatkowo mozna zainstalować go na urzadzeniu przenośnym.
Dziekuję za konkurs Askanag.

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
46656
Miasto
Gdzieś w Polsce
Dzięki Askanag za konkurs.
Atlantis Word Processor uważam za interesującą i porządaną konkurencję dla Worda. Uniwersalny edytor do edycji i tworzenia notatek i dokumentów, który można mieć zawsze ze sobą. Intuicyjny interfejs, pełna edycja MS Word i sprawdzanie polskiej pisowni, zapis do html czy e-book. Mi na pewno przyda się.

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Askanag, dziękuję za zorganizowanie konkursu... jeśli jeszcze jest aktywny, to i ja dołączę :) Zabrzmi to niewiarygodnie, ale w domu nie posiadam żadnego edytora tekstu poza Wordpadem. Nie korzystam z piratów, a OO kompletnie mnie nie przekonuje. Próbowałem Kingsoft'a - odpada. Najlepiej, jak pamiętam spasowała mi wersja MS Office 2003 - a konkursowy Atlantis Word Processor zdaje sie przypominać go w bardzo dużym stopniu. Przyłączam się zatem do konkursu i życzę powodzenia pozostałym uczestnikom :)

Askanag

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
445
Konkurs zakończony !!

T9hsRjB.png

Uwaga
Osoby które otrzymają licencje, zostaną wylosowane poprzez portal random i będą miały 24 godziny na potwierdzenie wygranej na PW.
Dziękuję wszystkim za udział w konkursie. Gratuluję najszczęśliwszych.

Pozdrawiam.

Do góry