KONKURS !!! Handy Backup Professional

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Do wygrania 5 licencji Handy Backup Professional.Licencje są lifetime
Serdeczne podziękowania dla Pana Aleksey'a z Handy Backup za dostarczenie licencji na konkurs.

box-handybackup-homeprofessional.png

Handy Backup – to prosta w obsłudze aplikacja służąca do tworzenia kopii zapasowych danych.Kopie mogą być zapisane na komputerze, nośnikach CD/DVD, napędach USB oraz serwerach FTP.Handy Backup oprócz plików i folderów pozwala tworzyć kopie bezpieczeństwa bazy danych, ustawienia i wiadomości z programu Outlook Express, rejestr Windows i inne ważne dane.
źródło - blog

więcej info
http://www.handybackup.net/handybackup-professional.shtml

Zasady konkursu
1.Napisz receptę na dobry backup za pomocą Handy Backup Pro ?? , tzn. jakie kopie, co masz zamiar dać do backupu i gdzie itd.
2.Komentarz w języku ojczystym

3.W konkursie mogą brać uczestnicy zarejestrowani przed ogłoszeniem konkursu i posiadający przynajmniej 20 postów
4.Zakończenie konkursu 14.03.2015 godz 22

Osoby które otrzymają licencje, zostaną wylosowane poprzez portal random
i będą miały 24 godziny na potwierdzenie wygranej na PW

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
Powiem tak mądry użytkownik to zapobiegliwy i przewidujący użytkownik . To takie moje powiedzonko . Co do danych to mam sporo prywatnych zdjęć i dokumentów oraz bibliotekę filmów i muzyki . Ten program mi ułatwi życie tworząc regularnie kopie danych we wskazanym miejscu . Dziękuję dla organizatora konkursu andyxa za możliwość wygrania tak doskonałego i pożytecznego programu . Proszę mnie dopisać do listy biorących udział w konkursie - pozdrawiam :dziękuję

hocik

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
466
Miasto
szczecin
Witam. Nie jestem informatykiem ale widzę, że program Handy Backup Pro ma mnóstwo opcji do wykorzystania;
Możemy przywracać w całości lub różnicowo -pliki, dokumenty, pocztę, foldery, partycje, rejestr, biblioteki, system lub cały dysk.
Możliwy jest zapis szyfrowany, kompresowany na - HDD, USB, CD,DVD, online, FTP
Przywracanie selektywne lub z filtrowaniem.
To oczywiście nie wszystko , ale są to zalety programu z których na pewno skorzystam jeśli go wygram w konkursie.
Użyję go do przywracania systemu, dokumentów, zdjęć i poczty na pewno na różnych nośnikach.
Podziękowania dla Alexeya Dolgusheva i Andyxa.
Zgłaszam się do konkursu.

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
218
Dziękuję za kolejny konkurs! :england
Poczytałem o tym programie i wydaje się być dobrym i uniwersalnym narzędziem do tworzenia kopii - obrazu całego dysku i/lub partycji i zrobić go na dysku zewnętrznym. Wykorzystałbym też możliwość robienia przyrostowej kopii folderów. Podoba mi się też narzędzie do synchronizacji danych. I do tego wszystkiego można ustawić harmonogram backupu. Cóż więcej potrzeba? :ok

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Z ciekawości zainstalowałem Triala, Program bardzo mnie zainteresował, niby mam już 1ClickKeriver ale ten ma troszkę ciekawsze możliwości.

A backup na swoim komputerku bym zrobił:
- pełny obraz dysku systemowego (jakieś 60GB) na trzeci dysk i na NAS raz w tygodniu (będę kombinował żeby SSD nie eksploatować i robić kopię kopii, zakładam że się da)
- do tego kopie przyrostowe ważnych plików z dysku drugiego na trzeci, do tego raz na 2 tygodnie import na NAS

Dziękuję za świetny konkurs!

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Świetny program i na dodatek wielofunkcyjny i co ważne w języku polskim , potrafi wiele od przywrócenia całego dysku poprzez jedno i dwu-kierunkową synchronizację danych a także umożliwia klonowanie dysku i co istotne szyfrowanie.
To co jest jego dużym walorem to licencja lifetime.
Biorę udział w konkursie :klawik.

Program się przyda bo dzięki niemu będę mógł synchronizować i robić kopie na dysku zewnętrznym w tzw: magazynie gdzie mam wszystkie ważne dane. Dzięki za konkurs :dziękuję

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków
O programie wcześniej nie słyszałem. Pobrałem Triala zainstalowałem i przyznam że jestem pozytywnie zaskoczony. Program daje duże możliwości jeżeli chodzi o zarządzanie kopiami przyrostowymi co mnie bardzo interesuje. Chodzi mi tutaj o wprowadzenie nazw dla każdej nowej kopi przyrostowej. Nie jest to normą wśród programów tego typu. Używam programów do Bacupu do tworzenia kopi systemu, archiwa takie jak (Dokumenty, Muzyka itp) po prostu dubluję w kilku lokalizacjach.

Dobry Konkurs
pozdrawiam

jj111184

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Wypróbowałem wersję trial, program bardzo mi się podoba. Oferuje wiele funkcji i jest prosty w obsłudze, a w dodatku licencja jest lifetime.
Od czas do czasu robiłbym pełną kopię dysku systemowego, a co 2 dni robiłbym kopię ważnych plików, takich jak dokumenty.
Dzięki za konkurs.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12799
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Mam nadzieję, że zdążyłem. Zgłaszam się do konkursu z myśla o zabezpieczeniu laptopa na którym nie mam programu do robienia kopii. Ten program dzięki przejżystemu interfejsowi i prostocie obsługi przykuł moją uwagę a licencja lifetime robi różnicę w przypadku innych programow do robienia koppi. Dzięki za konkurs.

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Wyniki

80542855180387764596.png

Gratulacje

Pierwsza piątka ma 24 godz. na potwierdzenie wygranej na PW

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel