Konkurs ! / Giveaway ! - Camtasia Studio 8

ORGANIZAT0R

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
595
Czas rozpocząć nowy konkurs. Pani Natalie Scott przeznaczyła jedną licencję na program Camstasia Studio 8!

Camtasia-Studio-8.jpg

Camtasia Studio 8 to program dzięki któremu w prosty sposób można przygotować profesjonalny film obrazujący to, co się dzieje na ekranie komputera. Zawiera on w sobie trzy narzędzia. Pierwsze z nich służy do nagrywania zawartości pulpitu lub wygranego obszary, podczas gdy drugie jest profesjonalnym programem do edycji wideo. Tak stworzony wysokiej jakości klip można oglądać na praktycznie każdym urządzeniu multimedialnym. Ostatnią aplikacją jest odtwarzacz multimedialny na którym można podejrzeć końcowy efekt swojej pracy.

Programu Camtasia Studio 8 pozwala:

Nagrywać czynności wykonywane na ekranie komputera
Edytować obrazy przechwytywane z ekranu komputera poprzez wycinanie, sklejanie i łączenie klipów dzięki zaawansowanemu, a jednocześnie prostemu w obsłudze edytorowi wideo
Importować obraz z kamery, muzykę, zdjęcia itp. dla wzbogacenia tworzonej prezentacji
Wzbogacić tworzony materiał przez wykorzystanie gotowych do użycia motywów multimedialnych, animowanych teł, grafik. objaśnień itp.
Tworzyć treści interaktywne zawierające klikalne odnośniki, quizy, spis treści, wyszukiwarkę itd.
W prosty sposób dzielić się ze swoimi widzami stworzonym klipem, gdziekolwiek, na dowolnym urządzeniu multimedialnym

Zasady konkursu :
1.Napisz sensowny komentarz dlaczego chcesz wygrać Camtasia Studio 8 (Użytkownik powinien posiadać minimum 10 postów).
2. Komentarz w języku Polskim lub Angielskim.
3.Zakończenie konkursu odbędzie się dnia 17.03.2013.

Competition rules:
1. Write a meaningful comment why you want to win Camtasia Studio 8 (You should have a minimum of 10 posts).
2. Comment in Polish or English.
3. Completion of the contest will be held on 17.03.2013.

Wygra osoba która napisze najlepszy, najbardziej przekonujący komentarz!

Zgłoszenia niezgodne z zasadami konkursu nie będą brane pod uwagę podczas losowania zwycięzców

kinimoD

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Oooo, ten programik by mi się przydał do przygotowywania lekcji. Po co zdzierać gardło i tłumaczyć wszystkim klasom to samo jak można włączyć filmik. Niestety jestem umysł ścisły, wypracowania nigdy nie były moją mocna stroną, także wątpię żebym miał szansę. Ale spróbować zawsze warto, może oceniający miło wspomina lekcje informatyki i się zlituje nad nauczycielem ;)

A

Anonymous

O ja Cię. Czegoś takiego szukałem. Biorę udział w tym konkursie, ponieważ dzięki tej aplikacji będę mógł w końcu zrealizować mój projekt (E-learning) o którym od dawna chciałem zrealizować. Dlatego z dużą nadzieją biorę udział w tym konkursie. Choć zapewne będę miał marne szanse. To zawsze jest iskierka nadziei i może Grzesiu przyczynisz się do tego, bym dzięki tej aplikacji mógł zrealizować ten projekt. ;)

Leszek55

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
272
Napiszę tylko prawdę..tak chcę wygrać Camtasia Studio 8 bo.. to jedyny kombajn który pozwala na wszystko czyli nagrywanie-edycję-wariacje i wszystko prosto i przystępnie dla amatorów. Camtasia-rulez :).Pzdr!

juh

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Camtasia to program legenda, lider jeśli chodzi o domowe tworzenie prezentacji choć i w biznesach też tego używają. Często tworzę na nim prezentacje i wszelakie kursy. Chciałbym mieć jego legalną wersję, gdyż ciągła instalacja do wersji trial poprzez przywracanie obrazu partycji systemowej jest uciążliwe :)

Andi

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Nigdy nie lubiłem wodolejstwa i wypracowań z polskiego,dlatego napiszę krótko:
Chcę wygrać program, bo jest mi potrzebny do edycji filmów które często robię,a czasami wykorzystywałbym go do zgrywania ekranu. :)

V

vhick

I want to win Camtasia Studio because it is the most versatile screen capture programs to date. There is so much flexibility while making screencast. There are many option in editing that will fit my needs.

Thanks for the giveaway!

Rycho

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5075
Wykonuję sporo prezentacji dla osób znajomych i ich znajomych ...uczniów studentów doktorantów itp. Wykonuje także różnego typu samouczki do obsługi programów czy poruszania się po stronach www. Montuje wiele tego typu prezentacji czy samouczków na stronach internetowych.

Ostatnio zainteresował mnie E-learning i mam już zainstalowane oprogramowanie ( moodle). Tydzień dostałem ciekawą ofertę pracy prowadzenia i administrowania dla pewnej firmy kursowej platformy E-learningowej.

Lecz warunkiem wyjściowym do otrzymania pracy jest posiadania własnego oprogramowania typu Camtasia Studio do przekształcenia prezentacji na stronę www. Niestety nie mam tyle kasy by samemu kupić, bo już długo nie mam pracy.

Dlatego ten program bardzo by mi się przydał do pracy i pomagania innym osobom.

Na koniec dodam że 17 marca mam urodziny i byłby to najlepszy prezent z okazji moich urodzin!

vinay84

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Camtasia studio great capturing application,that one help me record desktop activities, and edit videos also.

Count me in

pz_5750

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Camtasia, as well as Snagit, is a reference in terms of screen recording software.
I want it to prepare some lessons to my students.
Thanks for the contest.

slawus

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Camtasia Studio to całkiem sprytne narzędzie do tworzenia kursów wideo. Wiem, że nie jest to już tylko zwykle nagrywanie czynności wykonywanych na pulpicie komputera. Program posiada szereg rozbudowanych funkcji, które pozwalają lepiej np. „opisać” wideo. Jestem nauczycielem, który korzysta min. z e-learning'u. zatem program CM bardzo mi się przyda. Program sprzyja interakcji z uczniem/studentem min. dzięki ankietom, które pozwalają zapytać odbiorców co sądzą o moim nagraniu. Taka interakcja jest bardzo ważna w e-larningu
Jestem również użytkownikiem oprogramowania Microsoft PowerPoint zatem na pewno będę korzystał z PowerPoint plug-in. Można z poziomu programu nagrać całą prezentację.
To i tak za mało, by opisać mój zachwyt tym programem....
slawus

jelson

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
It's a great screen recording program. I have read wonderful reviews about it. It would perfect for developing some tutorials I've been wanting to do. Thanks for the giveaway!

grr

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
96
Camtasia is just the best. I have used trial version before and always got the best quality.
The trial is available for 30days-all functionalities.

Please count me in.

Thanks, Grr

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
806
Miasto
Hajnówka
Camtaia Studio to kompletna linia do produkcji filmów, przede wszystkim z pulpitu. Kiedyś na starym sprzęcie testowałem ten program, ale wersje testowe mają to do siebie, że nie pozalają na pełne wykorzystanie mozliwości, stąd moja decyzja przystąpienia do tego konkursu. Od dłuższego czasu twozę w zaciszu mojego komputera poradniki filmowe (co można sprawdzić na moim kanale You Tube:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
) i używam do tego celu kilku różnych programów, przede wszystkim darmowego CamStudio do przechwycenia obrazu, do dalszej obróbki VirtualDubMod i w końcu Power Director (lub inny) do montażu i dodawania napisów. Nie jest to wygodne bo pracę trzeba wykonać po kolei i często przełączać się między programami. Nie zawsze też osiąga się zamierzony efekt. Taki kompletny program jak Camtasia Studio prawdopodobnie ułatwiłby tworzenie poradników, a napewno pozwolił na ich wzbogacenie o nowe elementy i nową jakość. Pozdrawiam

Michał

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Cóż, Camtasie chcę wygrać, dlatego, że jest najlepszy program do nagrywania pulpitu, ale co więcej, także świetny do edycji filmów. Czasami muszę zrobić jakiś montaż do szkoły, więc przydałby mi się trochę. ;)

Do góry