Konkurs ! / Giveaway ! - avast! Premier

ORGANIZAT0R

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
595
28 lutego ukazała się nowa wersja znanego pakietu antywirusowego avast! Premier. Pani Julia Szymańska zaoferowała aż 10 rocznych licencji ten program dla użytkowników PZD! Składam serdeczne podziękowania dla Pani Juli za tak hojny prezent :) :jezyk

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

pp-premier-all.png

avast! Premier to najnowszy i najbardziej rozbudowany pakiet zabezpieczający w ofercie czeskiej firmy avast! Software. Skupia on w sobie bogaty zestaw funkcji chroniących komputer przed wszelakiego rodzaju zagrożeniami oraz oferując dodatkowo takie narzędzia jak monitor aktualizacji oprogramowania, niszczarka plików i wiele innych.

Oprogramowanie wyposażone zostało w najlepsze rozwiązania i technologie znane z takich produktów jak avast! Antivirus oraz avast! Internet Security. Jego fundamentem jest działający w modelu chmury silnik antywirusowy i antyspyware, który posiada stały dostęp online do aktualnych baz sygnatur wirusów, zapora sieciowa i filtr antyspamowy. avast! Premier oferuje również system reputacji plików, moduł sprawdzający stan aktualizacji najpopularniejszych programów, a także komponent piaskownicy (sandbox), dający możliwość uruchamiania dowolnych aplikacji w odizolowanym od systemu wirtualnym środowisku.
źródło: dobreprogramy.pl

Zasady konkursu :
1.Napisz rzeczowy komentarz dotyczący jednej z nowych właściwości programu dostępnych w darmowej wersji:
· Software Updater

· Browser Cleanup
(Użytkownik powinien posiadać minimum 10 postów).

2. Komentarz w języku Polskim lub Angielskim.

3.Zakończenie konkursu odbędzie się dnia 11.03.2013.

Competition rules:
1. Write a comment about the kind of one of the new features available in the free version:
· Software Updater

· Browser Cleanup
(You should have a minimum of 10 posts).

2. Comment in Polish or English.

3. Completion of the contest will be held on 11.03.2013.

Osoba która otrzyma licencję, zostanie wylosowana poprzez portal random. //
The person who receives a license, will be drawn by random portal.

Zgłoszenia niezgodne z zasadami konkursu nie będą brane pod uwagę podczas losowania zwycięzców

A

Anonymous

Witam serdecznie i pragnę jednocześnie gorąco podziękować organizatorom za tak wspaniały konkurs, Avast w nowej odsłonie zaoferował ciekawe narzędzie Software Updater, które pozwala na łatwe sprawdzenie stanu aktualności, części oprogramowania zainstalowanego na komputerze. Software Updater znacząco wzmacnia i rozszerza podstawowe funkcje ochrony Avasta. Wierzę, że to użyteczne narzędzie, będzie w przyszłych wersjach dodatkowo rozwijane np. o możliwość dodawania programów, których aktualność Software Updater mógłby na bieżąco monitorować.
Pozdrawiam. :ok

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
321
Miasto
Nagykutas
Software Updater to bardzo dobra funkcja tego pakietu, która zwiększa bezpieczeństwo użytkownika poprzez aktualizację wszystkich programów na jego komputerze.
Posiadanie najnowszych wersji programów i poprawek do nich zapewnia ochronę przed szeregiem luk wykrytych w zabezpieczeniach.
Funkcja ta powinna być jedną z wielu jakie posiada każdy szanujący się pakiet zabezpieczający komputer.

A

Anonymous

Software Updater:
Dzięki tej funkcji dowiedziałem się że jest nowsza wersja Javy.
Z softem staram się być na bieżąco, zawsze nowa wersja, wszystko aktualne.
Niedawno aktualizowałem więc nie przypuszczałem że jest już nowsza wersja.
A tu niespodzianka.

Browser Cleanup:
W wersji beta program chciał usunąć wtyczkę Sticky Password - menadżer haseł, program dość popularny.
Zgłosiłem co prawda ten problem na forum Avasta zakładając tylko w tym celu tam konto. Opisałem jak sytuacja wygląda.
Liczyłem że pojawi się zaraz prasa, telewizja, wywiady jak na to wpadłem.. :szef
Reakcja mnie zaskoczyła i rozbawiła jednocześnie:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
W wersji stabilnej też chce to robić, przydało by się to poprawić.
Pzdr

adrian.ś

Wygadany
Reakcje/Polubienia
2
Software Updater

Malware często rozprzestrzenia się wykorzystując znane luki w zabezpieczeniach oraz w nieaktualnych programach. Aby zminimalizować atak z wykorzystaniem luki, któremu towarzyszy priorytet very high / critical należy zawsze dbać o to, aby mieć najnowsze wersje programów.

E

elefante

Software Updater sprawdza stan aktualności programów zainstalowanych na komputerze.Browser Cleanup to narzędzie do czyszczenia przeglądarek i oferuje również możliwość zresetowania ustawień przeglądarek do wartości domyślnych.

prz3m3k84

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Browser Cleanup okazał się bardzo pomocnym narzędziem w codziennym użytkowaniu komputera. Każdego dnia instaluję dużo dodatków na w kilku przeglądarkach, często też sprawdzam działanie różnych stron na kilku rozwiązaniach. Jak wiadomo, każde użytkowanie przeglądarek oraz instalcja na nich dodatków, pozostawia za sobą dużo śmieci i śladów. Czyszczenie tego wszystkiego z poziomu każdej przeglądarki nie jest najwygodniejszym sposobem, zajmuje to też trochę czasu.
W tym momencie z pomocą przychodzi wyżej omawiana funkcja zawarta w oprogramowaniu Avast! Dzięki niej, codziennie mogę zaoszczędzić trochę czasu i wykorzystać go na inne cele.
Aha, czasem też potrzebuję zresetować przeglądarkę do domyślnych ustawień. 1 kliknięcie i gotowe:)

Z tego też powodu, chciałbym wygrać wersję Premier oprogramowania Avast! Pozwoliłoby mi to lepiej zabezpieczyć komputer przed szkodliwym oprogramowaniem.

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Antywirus ze stajni Avast jest godny uwagi. Nowa wersja z nowymi funkcjami również.
Software Updater - ciekawa opcja, pomaga pamiętać o poprawkach, to może być ciekawe.
Browser Cleanup = czyszczenie wszelkich śmieci przeglądarek.

gregorpc1

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Avast to dobra firma mam nadzieje wygrac i przetestowac ten nowy produkt oraz cieszyc sie jego urzytkowaniem przez caly okres trwania licencji

V

vhick

I currently udpate to Avast 8 Free. I see this new features and these are may thoughts:

Software Updater - Good feature to implement. Its like Secunia. But I rather use SUMo for it. I'm not saying that I will not use it. I'm just give time to improve it more.

Browser Cleanup - Another good feature and definitely use it if needed, although I'm a little bit conscious about what I'm installing like nasty toolbars coming from the software, this will be handy sometimes.

Thanks...

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Używam w tej chwili Awast Internet securiti 2013 funkcje posiada podobne,ale wygasa mi już za trzy miesiące ważność licencji.Pięknie byłoby wypróbować Premiera.Podziękowania za konkurs.

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok
Avast jest bardzo dobrym pakietem zabezpieczającym , w nowej wersji dodano ciekawą funkcję jaką jest sofware updater dzięki której możemy być pewni że wszystkie programy które mamy na kompie będą zaktualizowane...oczywiście jeśli wcześniej ustawimy sobie taką opcję w programie avast premier software updater.
Jest to lekki i bardzo dobry pakiet który mam nadzieję wygrać :)

andrzej65

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
16
Software Updater
Andrzej65_xqrehqw.png

Cóż człowiek nie zawsze pamięta o aktualizacji danego programu, moduł Avasta monitoruje tę ważną czynność za nas dla naszego bezpieczeństwa i chwała mu za to.

Browser Cleanup
Na załączonym obrazku jak już opisywał slawektor chce usunąć Sticky Password !! ??
Andrzej65_xqrehqs.png

Pełna kontrola nad dodatkami i rozszerzeniami przeglądarek, zainstalowanymi czasami w pośpiechu lub bez wiedzy właściciela. Tak się zdarza, jak komputer ma więcej niż jednego użytkownika.

Serdecznie dziękuje za konkurs grzesiek1920 oraz Pani Julia Szymańska :dziękuję z AVAST Software za przekazanie aż 10-ciu licencji :yahoo

Bardzo chciałbym wygrać jedną z licencji :zawsty

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
218
Kiedyś na moim starym komputerze gościł avast, ale taki w wersji darmowej. Całkiem dobrze się sprawował, ale chyba coś - jakaś wpadka ;) przydarzyła.Chętnie potestuję wersję pełną z najnowszej generacji, która zawiera m.in. Sotware Updater. Bardzo przypadła mi do gustu taka funkcja, która jest zautomatyzowana i będzie pilnować za mnie (i dany program), żeby programy na komputerze był zawsze o czasie uaktualniane. Genialna funkcja. :dziękuję

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Na uwagę zasługuje nowa funkcja, której nie było we wcześniejszych odsłonach tego jednego z najlepszych programów w swojej dziedzinie. A mianowicie chodzi o Software Updater. Podoba mi się, że, oprócz danego programu zainstalowanego na naszym komputerze, jest jeszcze "ktoś", kto na bieżąco pilnuje, aby nasz third-party software był up-to-date! ;) Czyli mamy zapewnioną podwójną kontrolę nad aktualizacją naszych programów innych producentów. I tym "kimś" jest właśnie avast! Premier - w nowej odsłonie!

Oczywiście chętnie wypróbuję jego działanie, jeśli nadarzy się taka możliwość. :yahoo

Do góry