Konkurs ! / Giveaway ! - 1Password 4 Konkurs Wakacyjny

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
218
Do niedawna stosowałem zapamiętywanie haseł przez przeglądarkę.Potem próbowałem różnych menadżerów haseł z promocji, ale żaden nie spełniaj moich oczekiwań, próbowałem np. Roboform, Passwort Depot i inne. Na końcu zostałem ze Sticky Password z promocji, choć przyznam, że nieraz "wariuje". 1Password ze swoją opinia na pewno mnie usatysfakcjonuje.

Dzięki za konkurs! :england

Askanag

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
445
Dziękuję za konkurs SE7EN. Moje doświadczenie w pracy z programami tego typu nie jest duży. Używam już od 5 lat tylko jeden program, Sticky Password. Dzięki bogu za czas korzystania z programu nic złego się nie stało. Ale jednak 1Password od dawna chcę mieć na swoim komputerze. Dlatego z przyjemnością biorę udział w konkursie.
Pozdrawiam.

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
Człowiek zawsze dąży by jak najbardziej efektywnie spędzić czas i zawsze stara się ułatwić sobie pracę.
Menadżer haseł jest u mnie najwyżej na liście takich programów ponieważ tego czasu zawsze brakuje, a jak wiadomo zawsze jest potrzeba zajrzeć to tu, to tam. Pierwszym moim menadżerem haseł (jak zapewnie większości kolegów) był StickyPassword tu muszę pochwalić możliwość wersji przenośnej. Kolejnym epizodem był LastPass - no ale ta chmurka to jednak nie dla mnie. Czasami obawy o utratę danych jest przesadzone, nie mniej jednak nie jest to rozwiązanie dające gwarancję spokojnej głowy. Na Programy Za Darmo pojawił się opis 1Password i tak po przetestowaniu poprawności w funkcjonowaniu i faktu że program działa również jako wtyczka niezależna od programu głównego 1Password został na stałe. Od czasu utworzenia pierwszego archiwum już sporo wody upłynęło i fajnie by było gdyby program uzyskał pełną funkcjonalność :zawsty

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
SE7EN dzięki wielkie za zorganizowanie konkursu :dziękuję
Widzę że szykuje się tysięczny post z przytupem :ok

decimus

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
97
Obecnie na swoim komputerze używam Sticky Password. Jego mankamentem jest z pewnością to, że przechowuje dane w chmurze, no i że nie jest w naszym języku. W 1Password przed zakupem odstrasza mnie jego cena.
Zgłaszam się do konkursu na ten najlepszy menadzer haseł.
Dziękuję SE7EN za zorganizowanie konkursu.

Fanatyk

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Moje doświadczenia z menadżerami haseł nie są długie, bo używałem do tej pory jedynie Sticky Password i muszę przyznać, że nie do końca przypadł mi do gustu. Wraz z ogłoszeniem tego konkursu zainstalowałem wersję trial 1Password i bardzo spodobał mi się ten program. Chyba w końcu przekonałem się do menadżerów haseł. Miło byłoby wygrać ten program, pozdrawiam :)

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Przetestowałem chyba wszystkie managery chmurowe, do takich co trzymają passy na dysku jakoś nigdy nie byłem przekonany. Jednakże po ostatnich włamach na LastPass od którego jestem prawie uzależniony zacząłem zastanawiać się nad jakąś sensowną alternatywą. Tu z nieba spada ten konkurs;D Ogólnie nigdy nie byłem aż tak głupi by trzymać ważne dla mnie hasła (bank, PP, etc) w jakimkolwiek managerze, jednakże utrata kilku kont na niektórych stronach by mnie bardzo zabolała.

Dziękuję bardzo organizatorowi i producentowi za zacny konkurs

alinek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
122
Zainstalowałem wersję próbną tego programu i myślę ze jest dobrym menadżerem haseł, a dodatkowy plus za naszą wersję językową.
Zawsze ważniejsze hasła zapisuję w papierowym notatniku i tak zostanie, może nieporęcznie ale jak na razie bezpiecznie. Pozostale obsługuje Sticky Password 6. Z przechowywania haseł w chmurze nie korzystam.
Podziękowania za zorganizowanie konkursu

ToGor

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
200
Miasto
Mazowieckie, Polska, Europa, Świat.
Dzięki za super konkurs. :yes master
Doświadczeń to ja wielkich nie mam z menedżerami haseł.
Pewnie z racji wieku czy może po prostu z lenistwa uwielbiam przydatne programy w rodzimym języku.
Do haseł używam Sticky Password 6 /bo przyjaźnie spolszczony/.
Nie pasują mi anglojęzyczne kolejne aktualizacje /pomimo, że nowsze wersje są lepiej zabezpieczone ponoć/.
Czas by przesiąść się na coś aktualnego - może będę miał szansę w tym konkursie - jeśli nie - zostawię tego "mojego starego" Sticky.
Im więcej czytam - tym bardziej jestem przekonany o przydatności "do mojego użytkowania" menedżera 1Password.
Powodzenia w konkursie wszystkim życzę. :ok

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12799
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Chciałbym zgłosić się do konkursu. Aktualnie korzystam z KeePass ale problemem jest synchronizacja bazy danych pomiędzy urządzeniami bo albo muszę ją przenosić ręcznie albo przechowywać w "chmurze" co nie za bardzo mi się podoba. W dodatku nie za bardzo ufam darmowym menadżerom haseł a znowu kwota jaką trzeba przeznaczyć na 1Password zawsze trochę mnie odstraszała. Pewnie gdybym wygrał i przez rok korzystał z 1P to później z przyzwyczajenia zakupiłbym aktualizację. Sam program podoba mi się ze względu na przejrzysty interfejs, bezpieczeństwo, które zapewnia szyfrowanie AES-256, tworzenia silnych haseł, funkcję autoblokadę przydatna w momencie zagubienia telefonu, możliwość synchronizacji pomiędzy różnymi urządzeniami - zarówno poprzez Dropboxa jak i sieć Wifi, dostępnością wtyczek dla różnych przeglądarek. Do tego przydatne katalogi, oznaczanie stron jako ulubione dla ułatwienia korzystania z najczęściej odwiedzanych stron, portfel do przechowywania danych kart, notes czy możliwość podglądania załączników.

Dziękuję za zorganizowanie konkursu i życzę powodzenia pozostałym startującym. :piwko

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
Na wstępie zgłaszam się do konkursu i dziękuje dla organizatora za tak świetny konkurs . W dobie różnych zagrożeń płynących z internetu dbanie o hasła dostępowe to normalna rzecz . Testowałem wersje trial i jestem mile zaskoczony . Prostota i funkcjonalność w jednym - a ja mam spokojna głowę że moje hasła są bezpieczne . I oto chodzi w tym . Życzę powodzenia pozostałym osobom biorącym udział w konkursie .

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
Do obecnej chwili używam Sticky Password.Nie jest to zły program,ale 1Password to flagowy program do archiwizacji haseł dlatego piszę się do konkursu. :)

A

Anonymous

Witam i startuje
kiedyś korzystałem z tego programu i przypadł mi do gustu :piwko
program kapitalny :ok jego znaczne zabezpieczenia poprzez
dobre szyfrowanie ,oraz synchronizacje skłania mnie do próby wygrania :yhy
dzięki za naprawdę dobry konkurs i powodzenia dla reszty forumowiczów :friends

ORGANIZAT0R

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
595
Moje doświadczenie z menedżerami haseł jest bardzo niewielkie. Kilka lat temu używałem przez jakiś czas Sticky Password, jednak od tamtej pory z żadnego menedżera haseł nie korzystam. Z racji tego że 1Password jest tak chwalony wśród naszych użytkowników spróbuję szczęścia w tym konkursie, może uda mi się przetestować możliwości tej aplikacji.
Dzięki za konkurs!

A

Anonymous

Po wielokrotnych testach nie zaakceptowałam do tej pory żadnego programu do przechowywania haseł. 1Password zarekomendował jako pierwszy Oxygen Thief. Nie wiem dlaczego, ale mu wierzę (Oxygen - to nie jest żadne wazeliniarstwo). Ilekroć coś podpowiadał, tylekroć się sprawdzało. Ściągnęłam trial i wszystko gra….
No a jak się pojawili kolejni wielcy, no to pozostało nic innego tylko samej wziąć udział. Cóż za doborowe towarzystwo. Z takim to i konie kraść… no i jak spaść, to z wysoka.
Dziękuje SE7EN. :)

ArekS

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Moje doświadczenie z menadżerami haseł jest zerowe. Dotąd zwyczajnie nie korzystałem z żadnego - z różnych względów, m.in. ze względu na moją prywatną strategię układania haseł, która ułatwia ich zapamiętanie, a myślę, że nie ułatwia ewentualnej próby złamania (są odpowiednio długie i różnorodne pod względem użytych grup znaków).
Jednakże, jako że haseł do spamiętania jest coraz to więcej, a przy tym robię się coraz starszy, ;) zacząłem się ostatnio zastanawiać nad rozwiązaniem w postaci dobrego menadżera haseł. I sobie pomyślałem, że - skoro tak polecacie ten program - to może i ja spróbuję szczęścia tym razem. Tak więc zgłaszam się do konkursu. :)

Wielkie dzięki: dla dystrybutora programu - za hojny gest, oraz dla SE7EN - za całą inicjatywę, organizację konkursu, a także za zrozumienie i elastyczność w podejściu do regulaminu. :dziękuję

Do góry