KONKURS - FOXIT PHANTOMPDF BUSINESS 7

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Dzięki uprzejmości Candy z RT Foxit Software
której serdecznie dziękuję za licencje. Do wygrania jest 1 licencja Foxit PhantomPDF Business 7 (niestety tylko)

standard1.jpg
standard2.jpg

Wiele firm potrzebuje czegoś więcej niż tylko tworzenie czy edycja dokumentów PDF. Potrzebują oni także zabezpieczeń, które zapewnią przechowywanie ważnych dokumentów zgodnie z zasadami i procedurami . Muszą także mieć pewność, że certyfikowane dokumenty nie zmienią swojej zawartości bez pozwolenia. Foxit PhantomPDF Business dostarcza gotowe narzędzia PDF dla biznesu poprzez właściwe funkcje ze wsparciem jakiego można oczekiwać w dużych przedsiębiorstwach
Najważniejsze funkcje programu Foxit PhantomPDF Business:

Wypełnianie formularzy XFA - architektura XFA (XML Form Architecture) umożliwia wykorzystanie już istniejących formularzy XFA
Wysoka wydajność - nawet 3 razy szybsze tworzenie plikoów PDF z ponad 200 różnych formatów i konwersja wielu plikow naraz
Tworzenie 1-kliknięciem - tworzenie plików PDF w programach pakietu MS Office 1-kliknięciem myszki
Zaawansowany edytor PDF - modyfikowanie zawartości stron w dokumentach, zaznaczanie, wstawianie, zmiana, usuwanie, obracanie, kopiowanie, wklejanie tekstu, obrazów i grafik
Konwersja PDF do DOC, tekstu lub obrazów - łatwe współdzielenie zawartości pomiędzy różnymi aplikacjami np. MS Word®
Bezpieczeństwo dokumentów - dzięki użyciu hasła, szyfrowaniu i podpiosom cyfrowym
Obróbka - całkowite usuwanie widocznych tekstów i obrazów z dokumentów PDF
Certyfikowanie dokumentów - określanie jakie zmiany mogą być dokonywane w dokumencie aby plik byl nadal certyfikowany
Microsoft® Active Directory® RMS Protector i Policy Manager - rozszerza kontrolę dostępu usługi Microsoft® Active Directory® Rights Management o kontrolę dostępu do plików PDF
Projektowanie formularzy - łatwe tworzenie lub konwersja statycznych plików PDF do profesjonalnie wyglądających formularzy z możliwością automatycznego importu danych do formularzy redukując możliwość popełnienia błędu
Dodawanie akcji w formularzach - możliwość dodawania akcji w JavaScript w celu lepszego dostosowania formularzy oraz możliwość łączenia się z bazami danych i zarządzania wpisami
Rozpoznawanie tekstu OCR - obsługa OCR dzięki której skanowane dokumenty lub bazujące na obrazach mogą być zaznaczalne i przeszukiwalne
Zgodność ze standardami - od kiedy produkty firmy Foxit są zgodne ze standardami ISO 32000-1 / PDF 1.7 są także zgodne z innymi produktami np. firmy Adobe®
Optymalizator PDF - optymalizacja pozwala na redukcję rozmiaru
Wysoka kompresja skanowanych dokumentów
Wsparcie telefoniczne i poprzez e-mail - pomoc w razie potrzeby
Mały i szybki

Do 3 razy szybsze tworzenie plików PDF w porównaniu do innych narzędzi.
Szybkie uruchamianie.
Tworzenie zgodnych ze standardami plików PDF

Obsługa ponad 200 różnych typów plików źródłowych.
Generowanie plików PDF 1-kliknięciem w pakiecie MS Office.
Oszczędność czasu dzięki konwersji wielu plików naraz do 1 pliku wynikowego PDF bądź osobnych plików.
Od kiedy produkty firmy Foxit są zgodne ze standardami ISO 32000-1 / PDF 1.7 są zgodne z innymi produktami np. firmy Adobe®.
Wsparcie PDF/A.
Obróbka

Możliwość całkowitego usuwania tekstu i obrazów z dokumentów PDF w celu ochrony ważnych informacji typu numery kart itp.
Microsoft® Active Directory® Rights Management Service Protector i Policy Manager

Rozszerzenie usługi Microsoft® Active Directory® o pliki PDF
Możliwość kontroli dostępu do każdego dokumentu PDF
Konwersja PDF do DOC, tekstu lub obrazów

Łatwe współdzielenie zawartości pomiędzy różnymi aplikacjami np. MS Word®.
Wypełnianie formularzy XFA

Architektura XFA (XML Form Architecture) jest wykorzystywana do wypełniania formularzy z elementami XFA i pozwala na wykorzystywanie już istniejących formularzy XFA.
Zaawansowana edycja

Możliwość modyfikacji zawartości stron w dowolnym dokumencie PDF: zaznaczanie, wstawianie, zmiana, usuwanie, obracanie, kopiowanie, wklejanie tekstu, obrazów, grafik i cieni.
Certyfikowanie dokumentów

Określanie jakie zmiany mogą być dokonywane w dokumencie aby plik byl nadal certyfikowany.
Wysoka kompresja skanowanych dokumentów

Wyższa kompresja oznacza mniejszy rozmiar co ułatwia elektroniczną dystrybucję.
Rozpoznawanie tekstu OCR

Konwersja zeskanowanych dokumentów bądź obrazów do zaznaczalnych i przeszukiwalnych plików PDF.
Skanowanie bezpośrednio do PDF

Bezpośrednie skanowanie dokumentów, kontraktów, umów i innych dokumentów do formatu PDF.
Skanowanie i konwersja w 1 kroku.
Dodawanie nagłówka i stopki

Wstawianie numerów stron lub dat, nagłówków, stopek bezpośrednio bez zewnętrznych aplikacji.
Dodawanie znaków wodnych i tła

Znaki wodne mogą oznaczać status dokumentu (szkic, gotowy).
Tła czynią dokumenty PDF bardziej profesjonalnymi.
Edycja i modyfikowanie zawartości PDF

Szybka edycja treści dokumentu i wprowadzanie poprawek bezpośrednio w pliku PDF.
Dodawanie treści.
Przegląd dokumentów PDF

Dodawanie komentarzy i sugestii zawierających notatki.
Zazanczanie, podkreślanie i inne narzędzia do wyróżniania tekstu.
Dodawanie znaczników czasu.
Łatwe poprawianie pomyłek poprzez anulowanie ostatniej akcji i szybkie przywracanie zmian poprzez Redo i Undo.
Porównywanie dokumentów PDF

Zaznaczanie różnic pomiędzy dwoma dokumentami PDF pomaga zidentyfikować co było zmieniane.
Zarządzanie stronami

Łatwa zmiana kolejności stron poprzez przeciąganie w panelu miniaturek.
Dodawanie, usuwanie i łączenie stron z wielu dokumentów PDF celem stworzenia nowego pliku PDF.
Wstawianie zeskanowanych dokumentów bezpośrednio do pliku PDF.
Projektowanie i wypełnianie formularzy

Konwersja formularzy do wersji elektronicznej.
Narzędzia do projektowania formularzy czyniące dokumenty interaktywnymi.
Tworzenie i zarządzanie polami dla podpisu dzięki czemu użytkowników może podpisać ręcznie dokument.
Zbieranie danych o pracownikach, partnerach itp. bez ponoszenia kosztów przepisywania tych danych.
Redukcja zużycia papieru.
Rozszerzanie procesów związanych z współpracą z klientem, partnerami, konsultantami itp.
Ochrona dokumentów PDF

Kontrola dostępu do dokumentów PDF.
Ochrona ważnych dokumentów PDF.
Zwiększenie bezpieczeństwa podczas wysyłania i odbierania plików.
Kontrola operacji na plikach PDF

Zarządzanie uprawnieniami w plikach PDF takich jak drukowanie, edycja czy kopiowanie treści.
Dodawanie cyfrowych podpisów

Możliwość sprawdzenia statusu podpisu cyfrowego przez odbiorcę dokumentu celem wykrycia czy dokumenty był modyfikowany.
Zwiększenie bezpieczeństwa poprzez identyfikację.
Automatyczne sprawdzanie nieuprawnionej zmiany treści.
Ustawianie informacji o dokumencie

Pomaga w archiwizowaniu i wyszukiwanie dokumentów.
Opcjonalna łączność bazodanowa z Windows ODBC

Możliwość łączenia się z bazami danych poprzez JavaScript.
Możliwość tworzenia skryptów na poziomie dokumentu, które mogą się łączyć z bazą, wstawiać rekordy, aktualizować dane i usuwać wpisy.
Nowości w wersji 7:

Współdzielenie recenzji pomiędzy użytkowników komputerów i urządzeń mobilnych
Tworzenie i edycja portfolio w PDF
Tworzenie dokumentów PDF z programu Outlook
Wyświetlanie kodów paskowych 2D
Optymalizacja wydruków PCL
Wygodne dostosowywanie menu wstążki
Ukrywanie komentarzy i innych prywatnych informacji z plików PDF
Scalenie funkcji z Advanced PDF Editor w programie głównym
Większe bezpieczeństwo dzięki wtyczce RMS
Tworzenie dokumentów PDF z szyfrowniem RMS

więcej info
http://www.foxitsoftware.com/Secure_PDF_Security/
download
http://www.foxitsoftware.com/downloads/

Zasady konkursu
1.Napisz komentarz ,dlaczego do Ciebie ma trafić Foxit PhantomPDF Business 7
2.Komentarz w języku ojczystym

3.W konkursie mogą brać udział użytkownicy posiadający co najmniej 20 postów i 5 pochwał
4.Zakończenie konkursu 2.06.2015 godz.22
ps
zwycięzcę wybierze sponsorka lub portal random.org
dane wymagane od zwycięzcy - adres email

juhuhu

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
3
Zaskoczony jestem, że klika dni stoi konkurs i nie ma chętnych na tak dobry program. Testowałem ten program zanim wygrałem konkurs na Nitro i jest na prawdę rewelacyjny, ma dużo profesjonalnych funkcji, szybko przewija duże pdf, szybko działa i bez awaryjnie dlatego chciałbym go mieć - skoro nie ma chętnych to chętnie wezmę udział w konkursie A dlaczego ma do mnie trafić, bo ja wykorzystam jego możliwości skoro inni nie potrafią.

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
218
Szukam właśnie takiego programu dającego takie możliwości jak m.in. - modyfikowanie zawartości stron w dokumentach, zaznaczanie, wstawianie, usuwanie, kopiowanie, wklejanie tekstu, obrazów itp. No i ostatnio OCR byłby mi bardzo przydatny.
Dziękuję za konkurs! :england

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Bardzo dobry i wszechstronny program a ponadto szybki w działaniu nie ukrywam że nie mam tego typu programu i na pewno by mi się przydał ma dużo ciekawych funkcji i wsparcie techniczne , dlatego biorę udział w konkursie a koledze za konkurs :dziękuję

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
851
Foxit PhantomPDF to bardzo zaawansowany program do obsługi plików PDF i jeden z najlepszych. Błyskawicznie się uruchamia i szybko też otwiera dokumenty. Bardzo podoba mi się to, że można sobie modyfikować interfejs wstążki lub zmienić go na klasyczny, w którym możemy dodawać i usuwać różne paski narzędziowe oraz pojedyncze ikony a także zmieniać kolory. Dzięki takim modyfikacjom interfejsu praca w programie jest szybsza i wygodniejsza, bo możemy wybrać tylko te opcje z których najczęściej korzystamy. Oczywiście jest dostępna funkcja OCR, która rozpoznaje tekst w zeskanowanym dokumencie. Kolejną ciekawą opcją jest obsługa pluginów oraz integracja z DocuSign czyli światowym standardem podpisu elektronicznego. Jeśli posiadamy taki podpis elektroniczy to możemy podpisywać nim dokumenty pdf bezpośrednio w programie. Jest też dostępna funkcja dzięki której możemy zredukować wagę naszego dokumentu pdf. Foxit PhantomPDF ma mnóstwo opcji jeśli chodzi o edycję. Szkoda tylko, że nie jest po polsku, ale i tak warto go mieć.
Podziękowania dla andyxa za zorganizowanie konkursu oraz dla sponsora za ofiarowanie tak cennej nagrody :dziękuję

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4594
Miasto
Gdynia Orłowo
.
Foxit PhantomPDF Business – pyszny konkurs, pyszna nagroda. Dzięki Andyxa, dzięki Candy z RT Foxit Software. :buziakk

Program jest w wersji business, czyli stworzonej z myślą o firmach. Zawarte w programie opcje, o których szeroko rozpisuje się autor konkursu – Andyxa, mają zdecydowanie wesprzeć właściwe działania w zakresie obiegu dokumentów w firmie, tzw. workflow, który zgodnie z definicją określany jest jako „…automatyzacja procesu biznesowego w całości lub w części, w trakcie której dokumenty, informacje i zadania są przenoszone od jednego uczestnika do innych dla wykonania działania zgodnie ze zbiorem sformułowanych zasad…”.
Foxit PhantomPDF Business, jako narzędzie realizacji workflow, wspomaga zarządzanie całością dokumentacji w firmie w zakresie elektronicznego obiegu dokumentów, skanowania oraz elektronicznej archiwizacji, co pozwala na właściwszy obieg dokumentów między pracownikami, a tym samym na zwiększenie efektowności pracy zespołowej. Tak więc można śmiało powiedzieć, iż stosowanie tego programu zdecydowanie wpływa na bardzo istotne, z punktu widzenia finansów firmy, obniżenie kosztów operacyjnych, tudzież na:
• obniżenie pracochłonności jak i na usprawnienie, a w konsekwencji na zautomatyzowanie i ustandaryzowanie procesów związanych z tworzeniem dokumentów/dokumentacji,
• zarządzanie i skuteczna kontrolę dużej ilości wszelakiej maści dokumentów/dokumentacji,
• umożliwienie wnoszenia kolejnych poprawek, nanoszenia uwag i komentarzy mających wpływ na końcowy efekt w postaci jednoznaczności i bezbłędności dokumentów/dokumentacji,
• koordynację przepływu dokumentów/dokumentacji oraz wyeliminowanie zbędnych, niewnoszących wartości dodanej działań, wydłużających oddanie gotowych dokumentów/gotowej dokumentacji,
• realizację założeń oraz zadań związanych z dokumentami/dokumentacją, niezależnie od fizycznej lokalizacji eksploatatora czy też odbiorcy,
• całkowite bezpieczeństwo i ochronę tworzonych dokumentów,
• łatwość przechowywania i dostępu do wszystkich dokumentów.
Tą ostatnią (archiwizację) zapewnia wsparcie przez program formatu pliku tzw. PDF/A, służącego długoterminowej archiwizacji danych elektronicznych, umożliwiającego odtworzenie z czasem niezmienionej struktury dokumentu, tj. kolorystyki, układu graficznego, rozmiarów, tekstu, czcionek, grafik wektorowych, rysunków rastrowych, przypisów i komentarzy, etc.

To tyle ode mnie informacji (w telegraficznym skrócie) w kwestii Foxit PhantomPDF Business jako narzędzia realizacji workflow. Chętnie wdrożyłbym go do swojej pracy.
Biorę udział w konkursie, życzę wszystkim powodzenia.
Licencja jest jedna, tak więc wszyscy pracujemy na tego jednego, jedynego szczęśliwca. :)

vitio

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
119
Od dawna używam Foxit Readera w postaci czytnika pdf. Jednak cały czas brakuje mi do mojej pracy takiego edytora pdf z zaawansowanymi możliwościami. Podobają mi się bardzo przydatne dla mnie funkcje konwersji oraz OCR. Dodatkowo bardzo ciekawi mnie możliwość dodawania akcji w JavaScript dla lepszego dostosowania formularzy i łączenia się z bazami danych oraz zarządzania wpisami.
Dziękuję za zorganizowanie konkursu i powodzenia dla Wszystkich :)

dedal

Wygadany
Reakcje/Polubienia
1
Świetny program do do pracy z dokumentami pdf. Rozglądam się już od dłuższego czasu za jakimś solidnym programem tego typu. Jak na razie nie poszczęściło mi się w innych konkursach, więc zgłaszam się do udziału w konkursie na Foxit PhantomPDF Business 7. Dziękuję organizatorowi jak również sponsorowi nagrody.

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Nigdy nie potrzebowałem programu o tak wielu funkcjach, niestety ostatnio w robocie zostałem lekko skrzywdzony. Pewien "kolega" poprawił coś napisanego przeze mnie i wszelkie pochwały/ręka księżniczki/pół konia poszły dla niego.

Z racji tego chciałbym posiadać program którym mógłbym utrudnić bezczelne podpieprzenie czyjejś twórczości.

Dziękuje organizatorowi i producentowi za świetny konkurs.

matroska

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
10
I'm very interested in this product as a pdf file editing capabilities are more qualified than the adobe acrobat, faster performance and do not overload the computer, with this pdf file sharing becomes much easier

grr

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
96
Thanks andyxa for the giveaway.

I can now create my own customized PDF, rather than just doing a print-2-pdf. The edit PDF options provided are very useful, along with Evernote Integration feature. As it supports OCR, it will be very useful for me.

Hope to win.

decimus

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
97
Foxit Phantom PDF jest według mnie jednym z najlepszych profesjonalnych programów do zarządzania dokumentami PDF.
W chwili obecnej korzystam z darmowej przeglądarki Foxit Readera, ale chętnie uzupełniłbym ją o dodatkowe możliwości, które bardzo pomogłyby mi w pracy. Do zalet programu należy jego szybkość działania oraz łatwość jego obsługi.
Program zapewnia nam kompleksową pracę z dokumentami zaczynając od tworzenia, poprzez edycję, konwersję, korzystanie z OCR, po zabezpieczanie przed nieautoryzowanymi zmianami. Dokumenty PDF można nim tworzyć od podstaw, nie korzystając z żadnych dodatkowych programów. Tworzenie dokumentów MS Office odbywa się jednym kliknięciem myszy - Foxit integruje się z MS Office. Inną z bardzo ważnych opcji programu jest możliwość edycji plików PDF - do modyfikowanych plików PDF możemy dodawać/usuwać/wklejać/kopiować tekst, obrazy, zmieniać kolory i cieniowanie. Można również tworzyć nowy dokument PDF poprzez dodawanie, usuwanie i łączenie stron z innych dokumentów PDF. Bardzo przydatne w programie jest skanowanie dokumentów bezpośrednio do PDF-u oraz możliwość wykorzystania OCR w zeskanowanych dokumentach do ich edycji.
Foxit Phantom PDF pozwala również zabezpieczać dokumenty hasłem lub podpisem elektronicznym. Dodatkowo można określić kto może korzystać z dokumentu (drukować, opiniować, archiwizować).

Dziękuję Andyxa oraz Candy z RT Foxit Software za zorganizowanie konkursu :dziękuję

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Konkurs zakończony.
Decyzją sponsorki konkursu licencja trafia do kolegi decimus
gratulacje.
Szczegóły i info na PW, decyzja odgórna.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Gratulacje dla zwycięzcy :piwko

Do góry