KONKURS !!! AIDA64 Extreme

Zeno

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
1583
Dzięki andyxa i panu Olivierowi z Abseira za konkurs. :hi Nie używałem nigdy AIDA64 Extreme ani Everesta, dawno temu korzystałem z SiSoft Sandra. Z opisu programu i postów kolegów i koleżanek z Forum wnoszę, że to bardzo dobry soft. Chyba nadszedł czas, kiedy by się ten program sprawdził u mnie. Mój Dell ma fabrycznie dość niefortunne rozwiązania w kwestii chłodzenia i z racji mocnego nieenerogoszczędnego procesora lubi przemieniać się w grzejniczek dla kolan lub dłoni. A że wkroczył już w wiek męski, kiedy laptopy dość nieoczekiwanie lubią siłą wymuszać przedwczesną emeryturę. więc muszę trzymać rękę na pulsie. Poza tym od dłuższego czasu nawet przy grach niezałącza się mi się główna karta grafiki (moduły do hardware'u innych programów nie wykrywają jej) i cały czas jadę na chipsecie Intela. Powiniem więc sprawdzić o co chodzi (kwestia softu,sterów, czy grubsza sprawa). Tak więc widzę kilka potrzeb do skorzystania z AIDA64. Pozdrawiam. :)

tom14

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
29
Program świetny do wskazania wszystkich podzespołów komputera, a także przy okazji poznamy własny klucz do systemu, co w przyszłości może być bardzo przydatne. Za konkurs :piwko :hi

Leszek55

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
272
Witam,
Fajna odmiana AIDA kiedyś to było darmowe a teraz za wszystko kesz :) a generalnie jeden z czołówki programów diagnostyczno-informacyjnych o sprzęcie-wymóg samotnego serwisanta-oj przydałby się w pakiecie...Pzdr!

alojzy

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Świetny program do obczajki co we flakach piszczy ;) . Zgłaszam się do konkursu

A

Anonymous

Andyxa !! Dzięki za kolejny świetny konkurs. :dziękuję Tym razem postanowiłem wziąć w nim udział z dość prozaicznego powodu. Od pewnego czasu mój komputer, który wcale nie jest taki stary, dostaje dość często zadyszki ciągnąc za sobą Windows 8.1. Stęka, sapie, jęczy, dyszy i świszczy bardzo głośno. Wiatrak pracuje czasami na tak wysokich obrotach, że sprzęt prawie unosi się w powietrzu jak śmigłowiec Black Hawk. Bardzo się boję tego, że jest to już jego łabędzi śpiew albo jak mawiają wredni Brytole... swang song, czyli mówiąc w narzeczu informatyków ping pong i komputer robi zonk.

Jedynym ratunkiem dla niego jest postawienie właściwej diagnozy za pomocą programu AIDA64 Extreme i tylko niego, gdyż jest on w swojej klasie jednym z najlepszych sofcików, jeśli nie najlepszy. Liczę na to, że cyfrowe testy wydolnościowe komputera i jego poszczególnych podzespołów oraz monitorowanie różnych czujników w czasie rzeczywistym pozwolą mi precyzyjnie odczytać dane funkcji życiowych sprzętu. Chciałbym uzyskać wgląd w wyniki kardiogramu taktowanego procesora i poznać zapis EKG pamięci RAM. Niepokoi mnie też stan piasty silnika dysku twardego. W tym przypadku chciałbym wykluczyć zwichnięcie ramienia pozycjonera dysku. Kolejna sprawa, która wymaga wyjaśnienia, dotyczy wartości temperatury oraz prędkości obrotowej wentylatorów, którym być może trzeba udzielić (szybkiej) pomocy e-przedmedycznej.

Wierzę, że mój laptop będzie znowu mógł śpiewać arie z opery „Aida” Verdiego... ale tylko pod batutą genialnego e-dyrygenta AIDA64 Extreme. I właśnie dlatego chciałbym wygrać ten wyczesany w mordkę jeża program diagnostyczny, którego benchmarki są jak poezja najwyższych lotów.

Jeszcze raz dziękuję za bizantyjski, znaczy się wypasiony konkurs. :dziękuję
:hi

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
851
Od ostatniego konkursu na ten program nic się nie zmieniło, więc napiszę to samo.
Program jest rewelacyjny. Dzięki niemu można dowiedzieć się dosłownie wszystkiego co jest w komputerze. Obecnie używam kilku programów do sprawdzania informacji o podzespołach jak np. CrystalDiskInfo, CPU-Z, HWMonitor, GPU-Z, lecz wolałbym mieć to wszystko w jednym, a ponadto AIDA64 Extreme oferuje znacznie więcej niż te wymienione. Program pokazuje nie tylko informacje o podzespołach komputera, ale też o sofcie jaki jest w nim zainstalowany.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12798
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Niczego odkrywczego na temat tego programu nie napiszę bo wszystko napisane już zostało. Przydatny szczególnie dla bardziej zaawansowanych urzytkowników podczas zbierania informacji o podzespołach komputera i ich monitorowaniu. Jeden z lepszych w swojej klasie i dobrze byłoby mieć go dyspozycji. Dzięki za konkurs i powodzenia innym konkursowiczom.

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Wyniki

74016641636315280542.png

Gratulacje

Zwycięzka dziesiątka ma 24 godz. na potwierdzenie wygranej na PW
przypominam o danych tzn. imię ,nazwisko ,mail
ps
bez fikcji proszę

Askanag

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
445
Gratulacje dla zwycięzców :piwko Niestety nie udało mi się wygrać AIDA64 :( Innym razem się uda :gwizdek

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
:yahoo :yahoo :yahoo :yahoo :yahoo :yahoo :yahoo :yahoo :yahoo :yahoo :yahoo :yahoo :yahoo

Do góry