KONKURS !!! ACRONIS TRUE IMAGE 2015

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
Moja przygoda z utratą danych miała miejsce niedawno. Laptop chodził coraz gorzej no i postanowiłem na nowo postawić system . Wszystko by było pięknie gdybym nie sformatował również partycji z danymi . Niestety nie przerzuciłem danych n pendriva i w ten sposób straciłem zdjęcia i wiele ważnych plików w tym klucze do programów . Teraz już będę mądrzejszy . Dziękuję z zorganizowanie konkursu koledze :dziękuję
My adventure with data loss occurred recently. Laptop went from bad to worse and I decided not to put the system again. Everything would be lovely if I did not also reformatted data partition. Unfortunately switched data n pendrive and thus lost photos and many important files in the keys to the program. Now I'll be the wiser. Thank you from a competition colleague :dziękuję

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4591
Miasto
Gdynia Orłowo
.
Trochę pokonfabuluję, bo nigdy nie utraciłem danych. Dodatkowo dodam nutkę dramatyzmu, by wszystko było ze sztuką, bo przecież nie mogę nie mieć możliwości wzięcia udziału w konkursie ze względu na brak utraty danych, chyba, że jest to warunek sine qua non, więc proszę organizatora o odwalenie mojego zgłoszenia.
Zadałem się nie z tą dziewczyną, jak się później okazało. Byłą flamą hakera komputerowego. Tenże w złości wraz z grupą kolesi zaatakował mój laptop, który zaczął pracować praktycznie jak nawiedzony. Był nie do opanowania. Nie wytrzymałem i uderzyłem go ze złością, nie znając faktycznej przyczyny takiego działania. W konsekwencji mój ukochany laptop spadł ze stolika, po drodze trafiając w stojący na podłodze kryształowy flakon z kwiatami. Jak na złość uderzenie trafiło bezpośrednio w miejsce, w którym znajdował się dysk twardy i przyczyniło się do uszkodzenia głowicy oraz zarysowania talerzy. Woda z pękniętego flakonu zalała całą klawiaturę. W ten to sposób straciłem dane trzykrotnie za jednym zamachem.

I’ll confabulate a little, because I've never lost data. What’s more, I will add a touch of drama to everything, in accordance with the art. I cannot imagine being unable to participate in the competition due to a lack of data loss, unless it is a sine qua non condition, then I ask of organizer to toss my application.
I met a bad girl, as it turned out some time later. She was a lady-love of a computer hacker. He got so angry that with a group of some guys attacked my laptop, which began to work practically as haunted. It was out of control. I could not understand the situation so I hit him angrily, not knowing the actual cause of such action. Consequently, my beloved laptop fell off the table, on its way hit crystal bottle with flowers. As if out of spite strike went directly where there was a hard drive and contributed damage to the head and scratched plates. Water from a broken bottle flooded the entire keyboard. In this way I lost data three times in one swoop.

Na koniec stereotypy.
Dzięki za konkurs Andyxa. Wchodzę.
Thanks for the contest. Count me in.

win98

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
50
Dziękuję za konkurs!

Historia z utratą danych w moim przypadku sięga początku win XP i "przyjaźni" z Outlook Express, i jest bardzo krótka. Dysk twardy postanowił odmówić współpracy i przepadło kilka tysięcy maili (dosłownie kilka tysięcy), a ja wtedy jeszcze nie miałem pojęcia o możliwości przeniesienia magazynu na inny dysk. Ot cała historia.
Ale obecnie i ten "inny dysk" powinien mieć backup, dlatego wyrażam chęć startu w konkursie.

Thank you for the contest!

History data loss in my case dates back to Win XP and "friendship" with Outlook Express, and is very short. The hard drive decided to refuse to cooperate and lost several thousand e-mails (literally several thousand), and I was still had no idea about the possibility of transferring the magazine to another disk. Ot the whole story.
But now, and this "other disk" should have a backup, so I wish to take part in the competition.

Askanag

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
445
andyxa dzięki za konkurs. Sądząc po liczbie uczestników w konkursie są jeszcze programy które mogą zainteresować użytkowników forum :yhy

Byla u mnie przykra historia z utrata waznych plikow. Co prawda bylo to juz dawno temu, ale jednak. Na moim komputerze byl zainstalowany XP. Raz przyszedl do pracy i wlaczajac komputer, nie znalazlem folder z plikami potrzebne do pracy. Niestety w tym momencie na moim komputerze nie byl zainstalowany zaden program do tworzenia kopii zapasowych. Uratowalo mnie to, ze wszystkie kopie plikow mialem zapisane na plytach DVD.

I had an unpleasant history with the loss of important files. However, it was a long time ago, but nevertheless. My computer was installed XP. Once arriving at work and after turning on the computer, I have not found the folder with the files needed for work. Unfortunately, at that time, the computer does not have any software to create backups. Saved me that all copies of the files I had recorded on DVD discs.

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków
Kilka razy straciłem swoje dane.Oczywiście było to na początku, kiedy o czymś takim jak Bacup nawet nie słyszałem.Straciłem zdjęcia, muzykę itp.Najbardziej dramatyczną historią była utrata danych firmowych.Ten wypadek otworzył mi oczy, i wtedy zacząłem się interesować tematem Bacupu.Instaluję też dużo programów w celach testowych więc kopia systemu to podstawa.Obecnie używam kilku programów do Bacupu ale Acronisa znam od wielu lat. W mojej opini jest to najlepszy program tego typu na rynku a miałem okazę przetestować wiele.

Dzięki za następny świetny konkurs

Proszę mnie liczyć do konkursu. Bardzo dziękuję

Several times I've lost my data. Of course this was at the beginning, when about something like Bacup even I have not heard.I lost the photos, music, etc.The most dramatic story was the loss of corporate data. The event opened my eyes, and then I got interested in the subject of Bacupu. I Install a lot of software for testing purposes so copy is necessary.I am currently using several programs to Bacupu but Acronisa I know for many years. In my opinion it is the best program of this type on the market, and I had the opportunity to test a lot.
Thanks for the next great contest

Count me in. Thank you very much!

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Forumowicze ,jeszcze jest troszkę czasu do zakończenia, będzie jeszcze 8 chętnych
będą 2 licencje więcej,wszystko w Waszych rękach
:)

To tylko takie małe info

Kolega Leszek55, albo dopisze wersję angielską, albo zostanie wykluczony z konkursu

Pozdrawiam

matroska

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
10
I usually keep my important data in different partitions, I have not seen the importance of data backup application until my friend came to me complaining of important data lost due to hard drive belonging to his sudden death, the disk was very precious to him because it contained research files, wedding photos and another memorable photos irreplaceable, since then I tried to save my files separately, but this method is not practical because sometimes I save the same file repeatedly, with acronis backup files should I be able to more effectively and efficiently, I want to anticipate that such events do not happen to me.

Zwykle trzymam ważnych danych w różnych partycjach, nie widziałem znaczenie aplikacji do tworzenia kopii zapasowych danych, aż mój przyjaciel przyszedł do mnie narzekając na ważnych danych utraconych z powodu twardego należące do jego nagłej śmierci, dysk był dla niego bardzo cenne, ponieważ to zawarte plików badawczych, zdjęcia ślubne i kolejne niezapomniane zdjęcia niezastąpiony, od tego czasu starałem się zapisać pliki oddzielnie, ale ta metoda nie jest możliwe, ponieważ czasami mam zapisać ten sam plik wielokrotnie, za pomocą programu Acronis plików kopii zapasowych powinny być w stanie bardziej efektywnie i wydajnie chcę przewidywać, że takie wydarzenia nie zdarzają mi się

K2o

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Aktualnie używam Seagate DiscWizard i jak na razie spełnia swoje zadanie, ale ten program byłby perełką w moim zbiorze. Nie raz już straciłem swoje ważne dla mnie dane. Przeważnie przez swoją głupotę i pośpiech. Staram się robić kopie systemu i kopie danych, ale nie zawsze to wychodzi. Z ACRONIS TRUE IMAGE 2015 byłoby to o wiele łatwiejsze.

I'm currently using Seagate DiscWizard and how far does the job, but this program would be a gem in my collection. Not once have lost your important data for me. Mostly by his stupidity and haste. I try to make copies of the system and data backup, but not always, it comes out. With ACRONIS TRUE IMAGE 2015 would be a lot easier.

jj111184

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Some years ago when I didn't know anything about malware somehow I got infected by a virus called Sality. It was a file infector and it infected many executable files on my computer leading to improper working of many programs. I was using Avast, but it wasn't able to clean the infection, it just kept on displaying the virus detected notifications, but any clean attempts always failed. I didn't know anything about malware then, so I just reinstalled my system and everything was fine. The bad thing was that I had to install and configure all my programs again and it took me much time.
In the past I also had another issue. I was using Windows 7, but I wanted to install Windows 8 by a clean installation, not upgrade. I always back up files by a simple copy paste to a portable disk drive. Guess what happened, all the files weren't really copied. Something went wrong, they were just 0 byte files and I lost much data. Unfortunately I realized that after I installed Windows 8 and I wasn't able to restore much data.
Another issue was that I wanted to install Windows 7 as a second system on another partition. I didn't expect something to go wrong, so I didn't make any backup. During the installation, I selected the wrong partition and I not only lost the operating system installed there, but also much data.
I would like to win Acronis True Image 2015 because it would help me to avoid such situations in the future.

Kilka lat temu gdy nie wiedziałem niczego na temat malware, w jakiś sposób zainfekowałem się wirusem Sality. Zainfekował on wiele plików exe na moim komputerze powodując niepoprawne działanie wielu programów. Korzystałem z Avasta, ale nie był on w stanie usunąć tej infekcji, po prostu dalej pokazywał powiadomienia o wykrytym zagrożeniu, ale jakiekolwiek próby czyszczenia nigdy nie powiodły się. Wtedy nic nie wiedziałem na temat malware, więc po prostu przeinstalowałem mój system i wszystko działało prawidłowo.
Kiedyś miałem także inny problem. Korzystałem z Windows 7, ale chciałem zainstalować Windows 8 na czysto, nie poprzez upgrade. Zawsze robię kopię zapasowe plików po prostu przez ich kopiowanie na dysk przenośny. Niestety żadne pliki nie zostały skopiowane poprawnie. Coś poszło nie tak: wszystkie pliki były puste i straciłem wiele danych. Niestety zdałem sobie z tego sprawę po instalacji Windows 8 i nie udało mi się przywrócić wielu danych.
Kolejny problem, to próba instalacji Windows 7 jako drugi system na innej partycji. Nie spodziewałem się, że coś pójdzie nie tak, więc nawet nie robiłem backupu. Podczas instalacji wybrałem złą partycję i straciłem nie tylko system operacjny zainstalowany na niej, ale także wiele danych.
Chciałbym wygrać Acronis True Image 2015, aby móc uniknąć takich sytuacji w przyszłości.

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Konkurs zakończony, czekam na info od sponsora,odnośnie wygranych.
Dzięki za udział.

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
andyxa napisał:
Konkurs zakończony, czekam na info od sponsora,odnośnie wygranych.
Dzięki za udział.

Też czekam! :bea

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23
Quassar napisał:
I co kto wygrał ?

Pewnie nikt :-(

48h od zakończenia konkursu i brak informacji ? To było zbyt piękne, aby mogło być prawdziwe. Żenująca jest cisza... :wariat
Ale cóż ? I na poważnym forum mogą się zdarzyć konkursy typu "fake". Polska rzeczywistość :lanie

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
31108
Miasto
Trololololo
Spokojna wasza rozczochrana :guma :guma :guma

Askanag

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
445
Koledzy, miej cierpliwość :szef Każdy dostanie to na co zasłużył :yhy

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Askanag napisał:
Koledzy, miej cierpliwość :szef Każdy dostanie to na co zasłużył :yhy
Tylu dorosłych ludzi a płaczecie... To nie do wszystkich dopytujących się oczywiście.

Jeżeli mogę Wam Kochani coś tylko powiedzieć, to nie zdajecie sobie sprawy ile przykrości takim napastliwym dopytywaniem się możecie sprawić komuś, kto taki konkurs organizuje.

Podziękować i czekać cierpliwie. Czasami to trwa po kilka dni i jest zupełnie niezależne od organizującego. :hippie

:england

Do góry