KONKURS !!! ACRONIS TRUE IMAGE 2015

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Do wygrania Acronis True Image 2015,
licencje na konkurs dostarczyła Pani Diana z Acronis,której bardzo dziękuję

Ilość licencji zależy od liczby uczestników tzn. do 30 użytkowników 3 licencje, powyżej 5 licencji

acronis-logo-invert.png

Acronis True Image 2015 to najnowsze wydanie aplikacji do tworzenia kopii zapasowych. Łączy w sobie najnowsze technologie synchronizacji oraz gromadzenia danych w chmurze.
Jako, że backupy mogą być niezwykle pomocne w sytuacjach krytycznych np. podczas braku możliwości startu systemu, True Image oferuje możliwość nagrania bootowalnej płyty ratunkowej.
Co więcej, moduł Startup & Recovery Manager pozwala na uruchomienie oprogramowania jeszcze zanim załaduje się system. Do dyspozycji użytkownika oddano również Try&Decide, czyli specjalny tryb pozwalający na wprowadzanie w systemie dowolnych zmian oraz cofanie ich, gdy nie odniosą one pożądanego skutku.
Wszystkie kopie zapasowe tworzone z pomocą Acronis True Image mogą być montowane jako dyski wirtualne, dzięki czemu istnieje możliwość wglądu do zawartości takiego dysku oraz jego modyfikacji. Nie mogło oczywiście zabraknąć wsparcia różnych trybów wykonywania kopii jak przyrostowy czy różnicowy.
Istotnym elementem jest także nacisk na bezpieczeństwo, co osiągnięto dzięki wsparciu dla szyfrowania. Oprócz całej gamy modułów przeznaczonych stricte do backupu, producent zaimplementował także narzędzie do kompleksowego oczyszczania dysków z niepotrzebnych danych jak pliki tymczasowe czy historia przeglądarek. Użytkownicy mogą również skorzystać z funkcji trwałego usuwania danych, której działanie opiera się na algorytmie Gutmanna, Schneiera i wielu innych.
źródło instalki.pl

więcej info
http://www.acronis.com/en-eu/personal/pc-backup/

Zasady konkursu
1. Opisz swoją dramatyczną utratę danych
2. Komentarz w języku ojczystym ,jak i również w języku angielskim

3.W konkursie mogą brać użytkownicy zarejestrowani przed 1.01.2015
4.Zakończenie konkursu 15.03.2015 godz.22
5Zwycięzca otrzyma pakiet ATI 2015 family package with cloud ,
pozostali ATI 2015

Warunki konkursu ustalone odgórnie

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
Opisz swoją dramatyczną utratę danych ? Miałem takie coś raz tylko ale dotkliwe to był , bo się skończyło wymianą dysku . Kiedyś nie używałem programów do robienia kopi zapasowych i zemściło się to na mnie . Podczas kostrzynian z publicznego wfi w pizzeri , komputer coś podłapał mi . Zaczęło się niewianie od tego że zaczęły znikać mi pojedyncze pliki i dokumenty . Antywirus zlokalizował zagrożenie ale w żaden sposób nie mógł go usunąć . Skończyło się to na blokadzie i uszkodzeniu sektora rozruchowego dysku . Dysk poszedł do wymiany a dane zostały utracone i to była bolesna nauka dla mnie . Co do programu oferowanego w konkursie , słyszałem wiele dobrego o marce Acronis ale jak dotąd nie miałem okazji przetestować tego programu w realu . Więc zgłaszam swój akces do konkursu i dziękuje dla andyxa organizatora konkursu . Pozdrawiam wszystkich

Describe your dramatic loss of data? I had such a thing only once but it was painful, because it ended replacing the drive. Once I did not use software to make backups. While surfing the public WFI in pizzeria, I picked up the computer thing. It started from the fact that a non-began to disappear me individual files and documents. Antivirus locate a threat but he could not remove it. We ended up on the lock and damaging the disk boot sector. Went to the replacement disk and the data has been lost, and it was a painful lesson for me. As for the program offered in the competition, I've heard many good things about the brand Acronis but so far I have not had the opportunity to test the program in real life. So, have expressed their adherence to the contest and thanks for andyxa competition organizer. Greetings to all

hocik

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
466
Miasto
szczecin
Też zgłaszam się do konkursu. Swoją stratę danych długo popamiętam bo były to zdjęcia z wielu lat. System oparty był na dwóch dyskach ale dane zapisywane były na obu jednocześnie. I stało się. Mechaniczne uszkodzenie jednego z dysków spowodowało utratę danych, a ich odzyskanie wiązało się z kosmicznym jak dla mnie kosztem. Program Acronis True Image 2015 oferuje nie tylko przywrócenie systemu ale również synchronizację danych w chmurze. Sporo pozytywnych opinii czytałem o nim na PZD i przyznam że chciałbym go mieć. Byłaby to okazja do poznania jego zalet.
Dziękuję za konkurs na kultowy program.

I wish to take part in the competition as well. I will remember the loss of my data certainly for a long time for the photos I lost were being taken throughout many years. The system I had was based on two drives but the info was being saved on both of them simultaneously. And then it happened. The mechanical damage of one of the drives resulted in the loss of the data and restoring them would cost an arm and a leg. The Acronis True Image 2015 program offers not only getting back the system but the data synchronization in the cloud as well.
I have been reading a lot of assured and affirmative opinions concerning it on PZD and I have to admit that I would be more than happy to have it. I am sure that this would be a great opportunity to familiarize with it and to get to know all the advantages and conveniences it provides.
Thank you for this contest, thanks to which one may acquire this program.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !
Powalczę chętnie o ten uznany i ceniony w swojej kategorii soft , aktualnie używam darmowego Reboot Restore Rx (jest okay ale ma tylko jeden punkt przywracania i jest dość ubogi w opcje ) . Acronis True Image 2015 to kompleksowe rozwiązanie do tworzenia kopii zapasowych plików i folderów, tworzenia kopii zapasowych online i synchronizowanie danych na wszystkich urządzeniach.Tworzenie kopii zapasowej całego komputera jest w nowej wersji uproszczone i to co ważne Universal Restore (możliwość odzyskania ze sprzętem innym niż ten, na którym została wykonana kopia zapasowa) . Jednym słowem program potrzebny i użyteczny :klawik.
Co do dramatycznej utraty danych , hm parę razy się zdarzyło :wariat a to dla tego że często testuję nowe programy , które potrafią namieszać w systemie ( lubię eksperymenty i często się to źle kończy ), aktualnie mam podpięty dysk zewnętrzny i staram się tam jak w magazynie trzymać kopie ważnych plików no i korzystam z usług chmurowych ale dobry program do tworzenia kopi i przywracania systemu to podstawa :klawik.

:dziękuję za konkurs :)
.................................................................................................................................................
I greet !
I will fight about this recognized and esteemed in my category soft willingly , I use free Reboot Restore Rx at present (there is okay but he has only one point of restoring and is quite poor in options ) . Acronis True Image 2015 this the complex solution to creates the copy of spare files and brochures, creating spare copies online and the synchronise given on all devices.Creating the spare copy of the whole computer is simplified in the new version and this what important Universal Restore (the possibility of the recovery with different equipment than the one on who the spare copy was made) . One word the necessary and useful programme :klawik.
What to the dramatic loss of the data it happened the times and this for this that I test the new programmes which be able to corrupt in the system often ( I like the experiments and this bad ends often ), I have the external disc at present and try there as he keeps kicks important files in the store-house just and I use the services cloud but the good programme to creating kopi and restoring the system this the basis :klawik.

:dziękuję for the competition :)

senior38

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
238
Miasto
Świętokrzyskie
With loss of all data I had an adventure quite a long time ago, right after the laptopa.Na purchase of the guarantee loaded the hard disk on which I had into played snapshots and files from programami.Po for repair the laptop computer works until today, but all data was utracone.W of this moment I am using Acronisa 2013 bought on special offer, but willingly I will use 2015 as wygram.Na end I thank the benefactor for the competition.Przygodę z utratą wszystkich danych miałem dość dawno,zaraz po zakupie laptopa.Na gwarancji nawalił dysk twardy na którym miałem w grane fotki i pliki z programami.Po naprawie laptop działa do dziś,ale wszystkie dane zostały utracone.W tej chwili używam kupionego w promocji Acronisa 2013,ale chętnie skorzystam z 2015 jak wygram.Na koniec dziękuję ofiarodawcy za konkurs. :)

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Historia jakich wiele. Do tej pory swoje zbiory w postaci programów i licencji kopiowałam ręcznie z dysku laptopa na dysk zewnętrzny. Chciałam sobie ten proces zautomatyzować i z polecenia :szef a skorzystałam z programu bvckup. Fajny program. :ok Przez nieuwagę jednak źle skonfigurowałam schemat backupu i ... "zrobiłam backup". Mało z krzesła nie spadłam, serce mi się zatrzymało jak ujrzałam co się stało. Wszystkie pliki z dysku zewnętrznego zostały usunięte. Zamiast dodać pliki z lapka, których nie było na dysku zewnętrznym, program dodał pliki z kompa na dysk zewnętrzny usuwając te, które już tam były. A trochę tego było - 1,5 roku zbierania programów i licencji. :( Dodam, że program nie umożliwia cofnięcia akcji. :nea
Niestety, z powodu nadpisania plików, mimo pomocy kilku użytkowników tego forum, nie udało się odzyskać danych. :zawsty

Dziękuję za konkurs!

English version
This is a story that many have told before me. Until recently I have manually copied my collection of programs and licenses from my laptop to my external hard drive. This process is cumbersome and wanting to automate it I decided to use the backup program 'bvckup'. It is a very good and easy to use program but I did not configure my backup settings properly and when I did the backup for the first time I got a horrible surprise. Instead of adding files from the laptop to the external drive , the program added files from my computer, over writing everything that was there. They were deleted, overwritten and gone! One and a half years of collecting programs and licenses was gone in an instant. There is no 'Undo' button on the software and despite the generous help of some members of this forum I could not recover the data. :zawsty

Thank you for the contest!

:wariat

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Dziękuję organizatorom za taki świetny konkurs.

Co do najbardziej dramatycznej utraty danych to opiszę 2 sytuację.

Pierwsza dość standardowa.
Kilka lat temu żona pisała pracę licencjacką, wiadomo, kupa czasu, siedzenia szukania itp. Na samym początku dałem jej Pendriva a zawrotnej wtedy pojemności 8GB z przykazem, że ma robić kopię. Przez pół roku pisania i zbierania danych kopię zrobiła raz, tydzień po dostaniu pena :D No i tydzień przed oddaniem pracy stało się, komputer upadł z nieznacznej wysokości, ale wystarczyło, dysk padł. Płacz, zgrzytanie zębów i histeria. Fartem kolega z poprzedniej pracy załapał się w Ontrack (czy jakoś tak to się nazywało) poczarował, dysk postawił na nogi na tyle by odzyskać dane.

Druga z pracy.
W pewnej firmie w której pracowałem była prosta polityka backupu. Raz w tygodniu każdy w biurze musiał podłączyć kompa do kabla lan, wtedy automatycznie odpalał się backup i kopia się wykonywała. Niestety był tam bardzo wolny autorski soft (nawet nazwy już nie pamiętam) i trwało to z 30-40minut, w związku z tym mało kto robił kopię. Nadszedł czas że pewnymu dyrektorowi sprzedaży ktoś ukradł laptop. Nikt się tym nie przejął, ot najwyżej stracił 5dni pracy a dysk i tak był zaszyfrowany, a tu zonk, kopia była sprzed co najmniej roku. Burza rozpętała się straszliwa, nagle władza najwyższa przypomniała sobie że każdy pracownik podpisywał klauzule o cotygodniowym backupie, zaczęli kręcić na ww osobę bicz. Wiem tylko że skończyło się to odejściem człowieka z pracy, do tego wiem że dostał jakąś gigantyczną karę finansową.

Co do moich danych, to jakoś nigdy nic nie straciłem poważnego, zawsze byłą kopia na CD/mailu/Penie/hdd. A pierdół pokroju fimy i muzyka ja nie uznaję za ważne dane ;)

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Proszę czytać zasady ,szczególnie pkt.2
Posty nie spełniające zasad nie będą brane pod uwagę

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23
Byłbym człowiekiem wielce nieodpowiedzialnym zapominając o backupie newralgicznych danych.

Już kiedyś utraciłem bardzo ważne dokumenty, z własnej głupoty nie miałem kopii. Dysk uległ awarii, realokowane (nienaprawialne - atrybut 05 w SMART) sektory pojawiały się jak żołnierze radzieccy w Berlinie w 1945 r. Nawet kopia posektorowa z poziomu ddrescue oraz DMDE była niemożliwa do wykonania. A jak to się stało ? A no właśnie "pseudozasilacz" Modecom Feel uwalił dysk (atrybut BC w SMART tego dowiódł).

Od tamtej pory (2001 r.) systematycznie wykonuję kopię zapasową (obraz dysku / dane). No i stało się... kolejny zasilacz marki Fever załatwił kolejny dysk, ale byłem już doświadczony poprzednią nauczką i posiadałem pełny backup. Wprawdzie nie obyło się bez stresu, ale ważne dane ocalały.

Dzięki za KONKURS, warto brać w nim udział... Pozdrawiam i życzę powodzenia "współkonkurentom".

In schools ineptly taught Russian language, from which nothing can, with the English could only dream of (lack of teachers), therefore, present a translation from Google translator:)

I would be very irresponsible man forgetting critical data backed up.

You ever lost important documents from their own stupidity I did not have a copy. The disk has crashed, reallocated (unrepairable - SMART attribute 05) sectors appeared to Soviet soldiers in Berlin in 1945. Even copy sector by sector from ddrescue and DMDE was impossible to perform. And how did it happen? Oh yes, "bad power supply" Feel Modecom damaged disk (BC SMART attribute this proved).

Since then (2001). I perform regularly backup (disk image / data). Well, it happened ... another power supply brand Fever got another hard, but I have already experienced the previous lesson and owned a full backup. Although not without stress, but it's important survivor data.

Thanks for the Competition, you should participate in it ... Best regards and good luck to competitors.

juhuhu

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
3
Moja dramatyczna utrata danych.

A więc było to tak . Byłem bardzo spokojny i myślałem, że nic złego mi się nie przydaży. A tu pewnego razu ściągnęłem paczkę z wirusami . Używałem wszystkiego co jest na rynku i nijak nie mogłem się tego pozbyć . Już mi się nie udało odzyskać dawnej świetności , system sypał mi błędy i nic nie mgłem zrobić , bo nie mogłem zresetować systemu, bo miałem wgrane licencje , których nie mogłem przenieść na inny system. Nie możliwe też było przeniesienie danych, bo nie wiedziałem jakie pliki trzeba zachować i co skopiować.
Jakbym miał możliwość zgrania obrazu systemu ze wszystkimi ustawieniami to już nigdy nie zaliczyłbym wpadki.

Zgłaszam się do konkursu.

I thought that nothing wrong is happen. How i was upset when i downloaded virus pack. I could not cancel changes with any antyvisus or malware application. I could not restore my comuter becouse i had in it one time licences. Also i I did not know which data i must safe to running my application properly

I interesting in win competition becouse i want be happy and I will not have worry about my data and licences.
No more tears, when my data or licences will lost.

Orion

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
330
Miasto
somewhere in cyberspace....
Mi utrata danych przydarzyła się dwukrotnie:
Raz na starym kompie gdzie "zasilacz" marki Quoltec uwalił mi płytę główną, ramy i dysk
Drugi raz przy próbie stworzenia z dwu dysków matrycy raid wyskoczył jakiś błąd że zarówno zarządzanie dyskami jak i programy do partycjonowania pokazywały jakieś absurdalne dane. Tak że trzeba było skasować wszystko i tworzyć partycje na nowo.
Wtedy nie przywiązywałem większej wagi do backupu, ale te dwa doświadczenia były dla mnie nauczką.

I happened to lose data twice:
Once the old computer where "AC" brand Quoltec damaged seriously motherboard, RAM and HDD
The second time when you try to create a two-disk RAID array jumped a mistake that both disk management and partitioning programs showed some ridiculous figures. So that it was necessary to delete all partitions and create a new.
Then do not pay much attention to the backup, but these two experiences were for me a lesson.

Leszek55

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
272
Witam,
Sądzę że dość wcześnie poznałem smak porażki :) format "C"...posiadając komputer z Windows Millenium (taki niby ulepszony Win_98 a jednak nie do końca) nabawiłem się wtedy ciekawego wiruska "Czernobyl" i wszystkie progsy_ exe poszły się "paść".... zanim powstała szczepionka, zrobiłem format i od tej pory zainteresowałem się backupem-na początek wtedy podszedł dyskietkowy Ghost ! Programy się zmieniają- różne testowałem i z różnymi skutkami ale zawsze wracam do Acronisa bo jednak w moim przypadku mnie nie zawiódł a posiadając w komputerze dysk producenta Seagate lub WDC Caviar można zassać okrojone, ale za to darmowe wersje TrueImage...dopisuję się do konkursu bo pełna wersja to jest spełnienie marzeń posiadania No.1 do backupu!
Pozdrawiam zawodników konkursu i dzięki za zorganizowanie konkursu...Amiga rulez -ech to były czasy :)

Welcome,
I think that enough early I got to know the taste of the defeat: -) format "C"... having a computer from Windows of the Millennium (such supposedly improved Win_ 98 and yet not entirely) I brought then myself interesting virus "Czernobyl" and all progsy_ exe .... before a vaccine came into existence, I did the format and from now on I became interested backupem-na the beginning then Ghost! Programs change- themselves different I tested and with different effects but always I come back to Acronisa because however in my case didn't disappoint me and having a disk of the Seagate producer or WDC Caviar in the computer it is possible to suck in edged, but in turn free versions TrueImage... I add a note to the competition because an unabridged version is a dream come true of having No.1 !
I greet competitors of the competition and the thanks for organising the competition.Sorry my English is weak :zawsty

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Już kiedyś brałem udział w konkursie o ten soft i się nie udało więc próbuje teraz ponownie. Moja dramatyczna historia od tego czasu nie uległa zmianie więc skopiuje tą z poprzedniego konkursu:
Historia utraty danych ma w moim przypadku zdarzyła się w pracy. Tam gdzie pracuję do tej pory nikt nie pomyślał i inwestycji w program do tworzenia kopi danych , systemu lub partycji. Ale do rzeczy. Moja nowa współpracownica zaledwie w ciągu tygodnia doprowadziła do sytuacji że pewne dane wpisywane przez nią buły niemożliwe do odzyskania. Kosztowało ją i mnie dwoma dniami "duporoboczogodzin" aby ponownie wprowadzić dane. Gdyby nie to że mieliśmy kopię danych przesłaną do przełożonego na koniec miesiąca to nasza praca musiała cofnąć się tylko o tydzień. Sytuacja była na tyle "niebezpieczna" że nie mogliśmy pozwolić sobie na opóźnienie dłuższe niż 3 dni. Ta sytuacja spowodowała że osobiście zainteresowałem się kopią danych (przynajmniej 2 razy w tygodniu). A ponadto znając jakie "kwiatki" mogą spowodować użytkownicy komputera myślę że kopia partycji systemowej też nie zaszkodzi (oczywiście na innym dysku lub partycji).
Pozdrawiam uczestników.

Once I took part in the competition for this soft and failed so now trying again. My dramatic history since that time has not changed so you will copy this from the previous contest:

The history of data loss has in my case happened at work. Where I work until now, no one thought of and investment in software for data backup, system or partition. But to the point. My new co-worker just during the week led to the situation that some of the data entered by the buly impossible to recover. And it cost me two days ago "duporoboczogodzin" to re-enter the data. If not for the fact that we had a copy of the data submitted to your supervisor at the end of the month is our work had to go back only about a week. The situation was so "dangerous" that we could not afford to delay longer than 3 days. This situation caused that personally interested in a copy of the data (at least 2 times a week). In addition to knowing what "flowers" can cause computer users think that the system partition also would not hurt (obviously on another drive or partition).

I greet the participants.

artoor

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
English version
My story with data loss dates back to 1999 when my sister was preparing her doctoral dissertation. This story is strongly connected with me as I was the one who got the idea to make an experiment with NortonGhost software. My knowledge about Ghost was pretty much non-existent that days but it didn't talk me out of trying. Probably there wouldn't be any problem if I opted "copy D partition to image file" instead of "clone D partition into C". After I had confimed that operation I realised what I did and... the only idea I had was to press hard reset on my case. Needless to say after that my sister told me it couldn't have happened and I couldn't be real... but it was real - one of the worst day in my life. They say - there are two type of PC users - who makes backup and who will make it. My sister was the second one. Thank God she didn't kill me and moreover she defend oher doctoral thesis on time.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Polska wersja
Moja historia z utratą danych sięga roku 1999 kiedy to moja siostra pisała pracę doktorską. Historia jest ściśle związana ze mną bo to właśnie ja wpadłem na genialny pomysł żeby poeksperymentować z programem NortonGhost. Nie miałem zielonego pojęcia jak to działa, ale to mi kompletnie nie przeszkadzało. Prawdopodobnie nie byłoby żadnego problemu gdybym zaznaczył coś w stylu "kopiuj partycję do pliku ISO" zamiast "klonuj partycję D na dysk C". Seria potwierdzeń - ostatnie "ok"... a tu światełko - co ja zrobiłem!? Jedyne co przyszło mi na szybko do głowy, to reset - bum! Nie muszę chyba mówić co było potem. Siostra nie dopuszczałą do siebie nawet tej myśli, że wszystko poszło w niepamięć - niestety tak właśnie było. Mówią, że użytkowników komputera dzieli się na tych co robią kopię bezpieczeństwa i tych co będą ją robić. Moja siostra należała wówczas do tej drugiej grupy. Dzięki Bogu przeżyłem, co więcej udało jej się odtworzyć wszystkie badania i obronić się na czas.

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
218
Miałem komputer z dyskiem o małej pojemności. Stare czasy. Zdjęcia z wyjazdów wypełniały dużą część tego dysku. Trzeba było zrobić miejsce na dysku,bo nie było już miejsca na nic nowego. Były to dawne czasy i dyski zewnętrzne jeszcze nie istniały, a na pewno nie na naszym rynku. Nagrałem zdjęcia na płytę CD-RW. I zgadnijcie co się stało? Nie była opisana właściwie i chcąc znowu zarchiwizować następne dane, skasowałem całą zawartość płyty CD ze zdjęciami.Nie muszę dodawać, że z dysku usunąłem zdjęcia zaraz po wypaleniu płyty. Karty pamięci w aparacie były jeszcze mniejsze niż płyty CD, więc zostały tylko wspomnienia.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I had a computer with a disk of small capacity. There were times. Photos from my trips filled a large part of the computer's disk. I had to make space on the disk, because there was no space for anything new. These were the old days, and external drives did not exist yet, and certainly not in our (Polish) market. I had images recorded onto a CD-RW. Guess what happened? This CD-RW was not written properly and trying again next data archive, I deleted the entire contents of a CD with photos . Nothing to say, I removed the photos from the disk immediately after burning the disc. Memory card in the camera was even smaller than a CD, so only memories survived.

Do góry