! Konkurs – Acronis True Image Home 2009 PL

Status
Zamknięty.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29965
Miasto
Trololololo
:!: Acronis True Image Home 2009 PL do wygrania dziesięć sztuk ( wersje BOX) :!:

CFT4v.jpg

:!: :!: UWAGA :!: :!:

Dzięki uprzejmości producenta mamy do rozlosowania 10 :!: :!: wersji BOX ( wersje pudełkowe ) na program Acronis True Image Home 2009 PL !

Zasady Konkursu

Odpowiadamy na pytanie

” Straciłeś kiedyś cenne pliki? Opisz swoją historię lub napisz dlaczego chciałbyś wygrać program Acronis True Image Home 2009! ”

Odpowiedzi Bezsensowne,idiotyczne itp będą automatycznie kasowane.

Konkurs zakończy się 14.09.2010r

Losowanie odbędzie się za pomocą - Random.org -

Zwyciężcy otrzymają wersje BOX ( w pudełkach ) programu Acronis True Image Home 2009 PL

Nagrody zostaną przesłane pocztą :!:

Serdeczne podziękowania dla polskiego odziału Acronis oraz firmy Neuron za udostępnienie Programów do konkursu :)

Pozdrawiam :)

Dozamet1

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
Nowa Sól
Acronis jak dla mnie był by idealny ponieważ już 2razy zdarzyło mi się stracić wszystkie dane.Za 1razem złapałem virusa którego nie dało się już usunąć a skopiować danych również się nie dało uratować.Drugi przypadek to przy instalacji Linuxa wystapiły problemy i usuneły się 2partycje 1systemowa a 2z danymi.Dzięki temu programowi już nigdy nie stracę swoich danych no może jedynie wtedy gdy nie będę uaktualniał obrazu :p

almazaha

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miałem kilka akcji, że mi wcieło zdjęcia oraz programy z lickami. Musiałem je odzyskiwać poprzez specjalne aplikacje. Zmądrzałem i zaczełem sobie robić obraz z moimi aplikacjami przy pomocy Nortona Ghosta. Ale już tego nie robię, ponieważ nie mam już seriala do Ghosta. Dlatego warto by posiadać legalną lickę do jakiejs aplikacji, która umożliwiałaby robienie obrazów dysku. Nadażyła się okazja, więc się pisze na lickę. Może się uda.

witwoj77

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Zawsze miałem problem z przywróceniem danych po jakiejś cieżkiej infekcji komputera lub po awari i zawsze doprowadzało mnie do szału instalowanie wszystkiego od nowa . Wypróbowywałem różne programy do archiwizacji i przywracania systemu ale Arconis okazał sie najbardziej przyjazny , intuicyjny a przy tym bez problemów przywracał cały system .

kenarf

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Tak. Straciłem dane z całego dysku w wyniku jego awarii. Sławetna linia Seagate.

Dysk Samsunga niestety nie daje darmowej okrojonej wersji Acronisa dlatego przydała by się pełna.

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
62
Miasto
Trójkąt Bermudzki
W wyniku awarii systemu utraciłem dokumenty które były na Pulpicie (czyli partycji C). Dokumenty były dość ważne. Od tej pory zacząłem robić Backup w prosty sposób. Co jakiś czas zgrywałem ważne dokumenty na pena, oraz dysk podzieliłem na dwie partycje. Acronis True Image Home 2009 PL wybrał bym dlatego że był to pierwszy program z jakim się zetknąłem (pierwsza miłość nie rdzewieje). Poznałem go dość dobrze lecz niestety kiedy zrobiłem nim kopie partycji systemowej i dokumentów to po 30 dniach nie mogłem już zrobić nowej kopi tylko dokumenty archiwizuje tak jad dawniej.

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Czy straciłem kiedyś cenne pliki? oczywiście, że straciłem, a to przez awarię pc-ta, a to przez swoją głupotę :D . Kiedyś testowałem jakiś program na licencji angielskiej do oczyszczania dysku ze śmieci i jak nie trudno się domyśleć oczyściłem sobie przez niewiedzę 2 partycje z danymi. Nauczka była sroga, toteż zacząłem regularnie wykonywać kopię bezpieczeństwa. Testowałem oczywiście program firmy acronis i bardzo przypadł mi do gustu ........... warto byłoby go mieć oj warto ;)

Aras

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Kilka razy zdarzyło mi się, kiedy przez przypadek albo i mając wirusa usunęły mi się pliki. Ale ostatnio przeżyłem szok, kiedy to standardowo cyklicznie robiłem backup swojego dysku na inny przenośny. Nie wiedząc czemu mój program Seagate Manager mimo, że zakomunikował poprawnym zakończeniem zadania usunął mi z dysku podstawowego i nie robiąc kopii na dysku przenośnym parę tysięcy zdjęć z różnych imprez, wakacji, chwil sentymentalnych m.in. zaręczyn. Brakowało mi kilku lat wspomnień uwiecznionych na fotografiach. Próbowałem odzyskać, część się udało lecz reszta niestety przepadła i pozostała tylko w mojej pamięci :( Dlatego bardzo bym potrzebował pełnej wersji programu, który byłby w gotowości aby uniknąć takich sytuacji.

anessal

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Skierniewice
Czy zdarzyło mi się tracić cenne pliki ? Pewnie jak większości ludzi używających komputera i to wiele razy . A plikami jednymi z najważniejszych był po prostu system operacyjny. Problemy z wirusami,trojanami , z tym że coś się zacięło a potem żmudne stawianie systemu na nowo wgrywanie ulubionych programów , i niekiedy zarwane noce z tym związane. Testowałam kilka programów do tworzenia kopi zapasowych partycji , danych itp . Najbardziej przypadł mi do gustu właśnie Acronis żadnych problemów z tworzeniem kopii zapasowej intuicyjna obsługa po prostu miodzio. Wygranie w konkursie tego programy byłoby naprawdę super sprawą :)

FARMER

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
4
Miasto
Piernikowo
Po każdej świeżej instalacji systemu robiłem zawsze kopię dysku na Acronis Secure Zone czyli na tak zwanej ukrytej partycji.Nieraz ona mnie ratowała po moich testach z różnymi programami.20 minut i partycja była przywrócona do dnia w którym był instalowany system.Warto by mieć te oprogramowanie bo moim zdaniem do przywracania jest najlepsze.I ma łatwą obsługę :)

antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4428
Miasto
Polska
Witam wszystkich! Czuję się jak na sesji AAA. Opowiem, jak straciłem swoje cenne pliki.
Nie jestem najmłodszy, stąd też dosyć późno i nie w pełni posiadłem tajniki sztuki komputerowej. Ale sobie jakoś radzę. Niestety był i taki przypadek w moim życiu, że chciałem cały mój sprzęt, za ładnych parę tysięcy złotych, zniszczyć i zakopać. Tylko głęboko zakorzenione we mnie przemożne poczucie własności i posiadania, odżegnało mnie od tego desperackiego kroku.
Od samego początku, tj. od 1996 r. prowadziłem założoną przez siebie bazę ulubionych fotek i muzy. Pieczołowicie przerzucałem ją z kompa na komp, no bo przecież uzbrajałem się w coraz nowszy i lepszy sprzęt. O właściwej dla niej lokalizacji oczywiście naówczas nie pomyślałem. Trzymałem na tym samym dysku co system operacyjny. Ponieważ jestem z natury perfekcjonistą, to i w moim kompie zawsze coś poprawiam, coś dodaję, modyfikuję, narkotycznie muszę mieć najświeższe wersje. Taka niekończąca się historia. No i kiedyś przyszedł ten dzień! Jak gdyby nigdy nic odpalam sprzęt a tu...ciemno na ekranie. Restart za restartem i dalej ciemno. Czarno to widzę - pomyślałem. Czarnym też i pozostało. Mimo wszelkich starań nie udało mi się odzyskać bazy. Poczułem się jak bez ręki, ba, jak bez głowy. I czułbym się był tak nadal, gdybym jednak nie wpadł na genialny pomysł zaangażowania jakiegoś softu co by pomyślał za mnie, zrobił backup, tj. odwalił czarną robotę. Jak do tej pory żaden soft nie okazał się dla mnie satysfakcjonujący. Czas na Acronis i jego True Image.;-)

ewa86

Wygadany
Reakcje/Polubienia
1
Mam to szczescie ze do tej pory, mimo kilkuletniej pracy na komputerze nie miałam tego typu problemów , ale jak to mówia szczęcie moze sie kiedys skonczyc.Dlatego tez pora zaczac tworzyc kopie zapasowe. Myslę ze program taki jak Acronis True Image nadaje sie do tego doskonale.

korus

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Sachsen
ACRONIS TRUE IMAGE HOME zacząłem używać jakieś 6-7 lat temu.pierwszy raz spotkałem się z tym programem w pracy w której ku mojemu zaskoczeniu zamiast wszechobecnych wówczas Norton Ghustów spotkałem ten program,który od razu z uwagi na niesamowita prostotę oraz skuteczność przypadł mi do gustu.
I tak się złożyło ze niedługo po tym fakcie trafiłem na promocje jednej z angielskich gazet która oferowała ówczesną wersje chyba ....8 tego programu która zresztą mam gdzieś tam do dzisiaj jednak z uwagi na niezgodność z obecnym windows7 nie mogę korzystać z jego dobrodziejstwa:(
A teraz może po krotce dlaczego ACRONIS i dlaczego jest jedyny w swoim rodzaju:
1) zero problemów z JAKIMIKOLWIEK wirusami w przypadku regularnych backupów
2) szybka rewitalizacja partycji systemowej robiona dosłownie w 5 minut stawia na nogi każdy PC
3) ochrona newralgicznych danych dzięki opcji przyrostowym sprawia,że zawsze mam do dyspozycji ważne kopie cennych danych
4) fantastyczna opcja SECURITY ZONE w połączeniu z RECOVERY MENAGEREM postawi na nogi każdy nawet mega zainfekowany komputer i i to dosłownie w 5 minut bądź nawet szybciej:)
5) co ważne dla niezaawansowanych użytkowników pokroju "Twoja" mama,siostra czy dziewczyna -banalnie prosty tak w obsłudze i to bez względu czy w wersji PL czy ENG którą wyżej wspominałem.
6) kolejna super przydatna funkcja to klonowanie dysków, dzięki tej metodzie nie tracę całych godzin na mozolne przenoszenie danych z komputera na komputer bo ACRONIS robi to praktycznie za mnie w kilka minut.
Reasumując moją wypowiedz mogę tylko powiedzieć ,że na temat tego programu można mówić tylko bardzo dobry jeśli nie wspaniały.Co prawda nigdy nie miałem większego problemu który spowodowała by awaria techniczna czy systemowa PC jednak jestem pewien ,że mając ACRONISA moje dane są bezpieczne i w 120% odtwarzalne!
Wszystkim go polecam i mam nadzieję,że być może już będę się cieszył wersją 2009,czego i wam życzę.
Pozdrawiam

korus

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Sachsen
Dopisując jeszcze do poprzedniej mojej wypowiedzi ...."dlaczego chciałbym go wygrać"?? bo nie ma nic LEPSZEGO a wymienione w moim poście powyżej cechy sprawiają,że ten program powinien być i dla wielu jest bezsprzecznym niezbędnikiem!

Cetus

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
47
mi nie zdarzyło się utracić danych ale bardzo często przeinstalowuję system. licencja takiego programu jest niezbędna.
Poprawka raz padł mi dysk WD a podobno miał być niezawodny...

Status
Zamknięty.
Do góry