IPFuck dla użytkowników Firefox

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30039
Miasto
Trololololo
IPFuck wtyczka do ukrywania swojego prawdziwego adresu IP
IPFuck is a firefox addon created to simulate the use of a proxy. With this addon installed and enabled, and if a lot of us use it, there will no longer be any mean to know who is using a real IP, who isn't and who was charged doing something he didn't... Basicaly : we all become anonymous!
This addon is a "proof of concept" to show anyone who isn't already aware that IP address has become obsolete and that no one should use an IP address as an evidence anymore. This plugin is just one of many ways to spoof an IP address and these spoofing could lead to outrageous accusation of innocents.

How does it work ?
You can imagine that if I could just overwrite any existing information about your IP address I would have done so (or somebody else would have a while back ago)...
But it's actually a little more tricky : when sending a request to a server you will provide several information about your IP address : three of them come from the Application Layer and the last one comes from the Transport Layer. This last one I can't modify : you wouldn't get the answer to your request if that was done. But the three others can be overwritten without any consequence to your browsing...
These three headers were created to provide information on the real IP of a person surfing through a proxy server. So when you enable IPFuck, the websites you are visiting will believe that your real IP is a proxy server and (if the website was done correctly) focus on the false IP you are sending...

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas
To trzeba skonfigurować bo nie mogę się połapać...wchodzę na jakiegokolwiek IP checkera i pokazuje moje prawdziwe IP, więc o co kaman?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30039
Miasto
Trololololo

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Hmm miałem ten dodatek już kiedyś na tapecie i tak samo jak dziś nie udało mi się go namówić do współpracy
Szczerze powiedziawszy nie wiem co może być przyczyną - może zmodyfikowane ustawienia lisa , może inne dodatki - nie znaju :scratch

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
U mnie Lisek chodzi na anonymoX 0.9.9 wersja free/jest też komercyjna/
I mam wybór: Anonym lub Tor
Nawet wersja free ma kilka mozliwości konfiguracyjnych.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Te wszystkie wtyczki zmieniające ip dają tylko złudzenie anonimowości .. są bo są ...ale ja nie zaufałbym im nawet na sekundę
Zupełnie za darmo możemy postawić sobie tunel VPN korzystając z OpenVPN np wePN - to darmowy serwis VPN z Honk-Kongu bez rejestracji.

server 1

Takich VPN`ów są dziesiątki na całym świecie
Najlepiej wybrać VPN`a w jakimś egzotycznym kraju bez wymagającego prawa internetowego np Panama i wszyscy mogą nam ..... :p
Można też skorzystać z proxy po SSL - inne IP i większa anonimowość w jednym :szef
Tor to już inna kwestia ale i większe możliwości ...ale w sumie to temat o wtyczce do zmiany IP tylko a ja tak się zapędziłem :zawsty

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
A mówi się wchodzisz do internetu i zapomnij o anonimowości.
Ale czy nie piękne są złudzenia.....
:dziwak

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Dookoła nas straszą że nie ma anonimowości w necie - człowiek który się boi tańczy tak jak mu zagrają - celowy zabieg - lecz mało kto mówi że anonimowość na 100% możemy sobie zapewnić używając odpowiednich programów i konfiguracji :szef Co prawda nie jest to łatwe ale możliwe

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Niby prawda,ale co poniektórzy twierdzą, że używających Tor-a można prześledzić / kto to wie ?/ :)

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Odpowiednio skonfigurowany tor a także ( system , przeglądarka ) lub inne narzędzia typu Advor lub Torbox dają bardzo duże poczucie anonimowości lecz należy pamiętać że najsłabsze ogniwo tej układanki to człowiek i jego przyzwyczajenia i nawyki ( sposób pisania , typ odwiedzanych stron , czasy logowań itp itd ) to wszystko stanowi jakby nasz odcisk palca przed którym nawet tor nas nie ukryje
Możemy zwiększyć nasze szanse na "nie wykrycie" :gwizdek
ruter z OpenWrt + stawiamy OpenVPN`a z opłaconym BTC kontem w Panamie lub Kostaryce ( ich prawo nie nakazuje trzymania jakichkolwiek logów netowych ) lub w jakiejś innej republice bananowej + w razie potrzeby odpalamy na to wszystko tora :szef
Co nam to daje ?? Otóż cały ruch z domu idzie przez tunel VPN ( ruter z klientem OpenVPN ) - prawdziwe IP żadnego urządzenia łączącego się z netem nie będzie poznane
-Płaćimy w BTC przez tora + dobre proxy lub inny VPN - jak wyżej ( nikt do nas nie trafi )
- Zapytanie wychodzi w suwerennym kraju w trakcie obowiązującego prawa ( jedynie fizyczny atak na serwery może pozbawić nas anonimowości - lecz tylko wstecz - wiadomo logów brak :klawik.
-Jeśli dodamy na to jeszcze Tora to nawet fizyczny atak zbyt wiele nie zrobi :klawik.

Do góry