HP Deskjet Ink Adv 2060 K110 - Zero reakcji

elai90

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Witam . Walczę już z w/w drukarką długo i nie chce ona wgle współpracować , niby sterowniki zainstalowane (sporo wersji już próbowałam ) wszystko niby cacy , ale jak przychodzi do drukowania czy skanowania to nic się nie dzieje , zero po prostu jak by kontaktu z nią . Drukarka jest nowa , jeśli chodzi o ksero to działa jak należy tylko nie chce z komputerem współpracować . Próbowałem na win 7 też z xp mode i na windowsie xp jest to samo . Proszę o pomoc bo już wychodzę z siebie . Pozdrawiam

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
1.Spróbuj z innym (grubszym) kablem.
2.Sprawdź w services.msc czy masz usługę Bufor wydruku na "automatyczny".

elai90

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Nic to nie dało .usługa jest włączona tak jak radziłeś, wyskakuje taki komunikat :
PRINTER NOT ACTIVATED, ERROR CODE 41
nie można rozpocząć zadania drukowania

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7

elai90

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Nic to nie dało! , naprawiło i wyświetliło komunikat : Zapoznaj się z dodatkowymi rozwiązaniami w trybie onillnie. a w manager urządzeń nawet nie pokazuje drukarki. A w urządzeniach i drukarkach jest drukarka, tyle że nie można drukować. Zaczeło się to od tego antyvirus po skanowaniu pokazal mi komunikat, że :
C:\Windows|Sys WOW 64\mfc45.dll uszkodzony plik wykonywalny i ja to usunełam od tego się zaczeły problemy. Nawet nie wiem co to jest? Przywróciłam system i to samo.Nic nie działa.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
34012
Miasto
Trololololo
Jaki antywirus tak pokazał, bo zagoglowałem trochę za tym plikiem i faktycznie coś jest na rzeczy.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
34012
Miasto
Trololololo
Więc tu masz podobny temat,

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Teraz pytanie, co zrobił AVG, całkiem usunął czy poddał kwarantannie.Jeśli poszedł do kwarantanny to musisz na początek zrobić wykluczenie tego pliku ze skanowania AVG a potem przywrócić z kwarantanny ten plik.Sprawdzasz czy drukarka śmiga.

elai90

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Zrobiłam wszystko i nic. Ciągle to samo.

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
116
Podłącz drukarkę do innego komputera i zobacz czy działa.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
34012
Miasto
Trololololo
C:\Windows|Sys WOW 64\mfc45.dll uszkodzony plik wykonywalny i ja to usunełam od tego się zaczeły problemy. Nawet nie wiem co to jest? Przywróciłam system i to samo.Nic nie działa.
Może zrób tak, restart kompa i sprawdź czy faktycznie ten plik jest w tej lokalizacji ( w końcu dodałaś go do wykluczeń ) i czy na pewno AVG go omija podczas skanowania.Sprawdź też w kwarantannie czy AVG go przywrócił.Spróbuj też całkiem wyłączyć ochronę AVG ( pewnie wyłącza się ją z menu w zasobniku systemowym ) i sprawdź czy działa ta drukarka.

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
A dyć z pół tego interneta o tem mfc45.dll jest... :dziwak
A tak poważnie może odinstalować AVG, wszystko co dotyczy drukarki.Wyłączyć wszystkie programy zabezpieczajace.
Zainstalować jeszcze raz drukarkę a później AVG dając wyjątek dla mfc45.dll przy pierwszym komunikacie.

elai90

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
U sąsiada na XP działa , drukuje . To nie wina drukarki , ani sterowników bo wszystko z płytki,jeszcze na gwarancji. Odinstalowalam AVG , wyłączyliśmy zapory. od początku zainstalowaliśmy i TO SAMO! koD błędu 41

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Jeszcze jeden trick: Manager urządzeń/Akcja/Dodaj starszy sprzęt/Drukarki/Użyj istniejącego portu/z dysku/podaj scieżkę do sterownika na cd...

Eru

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Sosnowiec
Wygląda na to że bez dostępu do systemu nic się nie zdziała...

Do góry