GG11 Beta

A

Anonymous

Można już pobrać oczekiwaną przez niektórych i wprowadzającą spore zmiany (podobno) wersję beta GG11 :dziwak

GG 11.0.0.5858 Beta

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

Porównywalna lekkością z wersją 6 ?? Jeśli nie to-na śmietnik.

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Najlepsze wersje GG jakie wyszły to 6, 7.7 też niczego sobie , pozostałe to zamulacze z wodotryskami . Instalował ktoś tą Bete, jak się spisuje?

Eru

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Sosnowiec
Ja nie wiem w ogóle po co używać GG skoro jest AQQ i WTW które są multikomunikatorami... :D

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
116
Miranda IM FTW! :szef

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
Ja to sprawdziłem. Trochę żal. Niby ładniejsze niż 10 / 10,5, ale nadal wymaga Flasha, bo reklamy, nadal zżera mnóstwo pamięci RAM, a w dodatku o ile kiedyś był jeden proces gg.exe plus drugi spellchecker.exe (od pisowni), to teraz dodano kolejny, odpowiedzialny chyba za połączenia gghub.exe. Moim zdaniem niestety no, GG się nie popisało. Za to, warto przy testach uważać. Domyślnie zainstalowane GG pyta o numerek GG i hasło po uruchomieniu, po czym każe zrobić tzw. migrację konta. Ona sprowadza się do aktualizacji danych o sobie (Imię i Nazwisko lub nick, wiek, data urodzenia, wykształcenie i miejsce zamieszkania - te dwa do celów statystycznych), do zaznaczenia kilku opcji (zgody na regulamin) i finalnie do zmiany hasła lub podania nadal starego. W sumie pomysł dobry, żeby niektórzy użytkownicy po czymś np. takim:

zmienili sobie hasła. Ale jest jedna ciekawa rzecz. Otóż, w kreatorze migracji, domyślnie aktywowana jest (zaraz na pierwszym ekranie) opcja "historii on-line". Jeśli tego nie odznaczymy, to całe nasze archiwum poza plikiem na dysku, jak to było dotąd, jest zapisywana na serwerach GG, co pozwala ją podejrzeć, gdy zalogujemy się do naszego konta na

.
A dodam że nie są zapisywane tylko rozmowy prowadzone z GG 11 albo beta.gg.pl, ale np. z WTW także - wszystko co wyślemy od momentu aktywacji tej opcji jest zapisywane i potem dostępne. Po prostu, tak jak to było w Palringo płatnym, gdzie jest historia w chmurze, tak i tutaj jest, że oni zapisują wszystkie rozmowy prowadzone przez wszystkich klientów, jacy nam się zalogują do konta.
I niby wszystko ok, bo zabezpieczone jest to naszym hasłem, ale co jak hasło mamy słabe? Ktoś może sobie po prostu elegancko poczytać nasze rozmowy. I o ile dotąd wymagało to dostępu do plików na dysku + rozszyfrowania profilu, jeśli ktoś miał go na hasło, to teraz panowie z GG uprościli sprawę. Szczególnie, że z tego co widzę (moim natywnym klientem jest WTW, nie lubię GG), to klienci dotychczasowi, więc i WTW, nie informują o multilogowaniu z poziomu beta.gg.pl, ani z GG 11. Dotąd bardziej kumaty użytkownik widział że ktoś mu się łączy z numerem, a teraz i tego nie ma. Tyle, że to pewnie kwestia jakiejś zmiany w protokole GG i faktu, że inni się nie uzgodnili pod tym kątem.

A

Anonymous

Porażka dalej zżera 100/150 mb ramu w porównaniu do aqq to jest po prostu smieszne.

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Jak z tego gó...na wejść na profil swój na stronie www? klikam i nic się nie dzieje :(

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
Na profil w sensie to co jest na gg.pl? Nie klikaj tam, bo to działa jak chce, tylko w przeglądarce wpisz beta.gg.pl (zobaczysz webową wersję GG 11) albo po prostu gg.pl (zobaczysz "stary" profil GG).

A

Anonymous

Co prawda nowa wersja wygląda o wiele lepiej niż poprzednie, jest bardziej minimalistyczna i to jest zdecydowanie plus, ale i tak ta aplikacja nie jest jakaś zachwycająca i obawiam się, że już nie będzie takiej wersji, obawiam się, że najlepszy czas GG już minął.
Ja od kilku lat używam AQQ i nie będę go zmieniać, wszystkim polecam ten komunikator :jezyk

Do góry