Geswall PRO vs DefenseWall PF który lepszy ?

doran12

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Który z nich jest skuteczniejszy w ochronie? Z tego co się orientuje to zdania są podzielone.

Eru

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Sosnowiec
GW nie jest rozwijany już chyba...
Jest za to darmowy BufferZone Pro który wspiera także systemy x64 :D

doran12

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Łatwiejszy w obsłudze jest Defensewall PF .Co do Buffer Zone to zarówno Geswall jak i Defensewall zapewniają większą ochronę ,zawierają dodatkowe moduły ochronne jak hips i firewall.

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
odp tak: w zabezpieczeniach jest obecnie tak DWPF i reszta świata ale tylko na systemy 32 bitowe

A

Anonymous

ReviewsAntivirus napisał:
według mnie też DefenseWall
To w czym tak DW przewyższa GW Pro (oprócz tego że GW nierozwijany-chyba :wariat )? Bo ja jakoś nie potrafię wybrać między jednym a drugim :dziwak

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
czytaj do znudzenia to co napisałem
nie znam żadnego zagrożenia które by zainfekowało kompa z zainstalowanym DW
sam osobiście znalazłem zagrożenie które wykorzystało bug w programie i go wyłączyło
po restarcie inf nie było

doran12

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Częstochowa
Oba programy zarówno DW jak i GW dzialaja na bardzo podobnej zasadzie,bodajże geswall więcej wykorzystuje wirtualizacje systemu -poprawcie jeśli się mylę .DefenseWall PF na domyślnych ustawieniach na stałe izoluje pen-drive i pliki przenoszone pomiędzy partycjami czego nie robi Geswall . Trzeba samemu utworzyć odpowiednie reguły co możne być przeszkoda dla początkującego użytkownika .Oba programy posiadają kontrole aplikacji łączących się z internetem z ta różnica że defensewall także kontroluje połączenia przychodzące .

A

Anonymous

@doran12
I to są jakieś fakty :D

@polak900
Twoje słowa czytałem do znudzenia (tak jak poleciłeś :sarkazm ) ale jakoś nic nie mogłem z nich wywnioskować :dziwak chyba jestem idiotą... :szydera

A

Anonymous

polak900 napisał:
odp tak: w zabezpieczeniach jest obecnie tak DWPF i reszta świata ale tylko na systemy 32 bitowe
Polak900-wszyscy wiemy,że traktujesz produkt Rabinowicza jak Biblię,szkoda tylko,że pytanie było inne :szydera
GW chociaż nierozwijany-to według mnie na dzień dzisiejszy jest lepszy-poziom ochrony porównywalny z DW ale lekkością go zabija-Rabinowicz gdzieś się machnął z optymalizacją-z buildu na build jest coraz gorzej :dziwak

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Polak900-wszyscy wiemy,że traktujesz produkt Rabinowicza jak Biblię,szkoda tylko,że pytanie było inne :szydera

Racja, większego fanboya to ja nie widziałem, a na jego rodzimym forum był test tygodniowy na zagrożeniach ( DW, GW, KIS, CIS, BZ) i w tym teście DW przegrał z pakiecikami KISA I Cisa więc czym się tak podniecać, wywyższać program jakby nie wiadomo jaki był. Odkąd pamiętam KIS i cała reszta była poniżana, wyśmiewana na tle DW przez polaka , zawsze ble , ble , a sam ma minusy . Jeszcze ta wypowiedź z nie tak dawna:

Zamienię defensewall personal firewall(ok 330dni) na Appguard, KIS, KAV, ESET

zamienił stryjek siekierkę na kijek :dziwak

Czyli Appguard, KIS, Eset to pożal się Boże programy , takie reakcje mnie wnerwiają , gdyby chociaż były prawdziwe, uzasadnione i przez osobę kompetentną wypowiedziane a nie ograniczonej, którego wypowiedzi ograniczają się na 3 tekstach :

,, DW zaktualizowane, nie ma żadnych problemów"

,, Bez komentarza''

,, Polecam DWPF...'' - zawsze to samo, jakby innych softów świat nie widział :szydera

I wieczne psioczenie na Nortona . To wszystko składa się z 80% jego wszystkich wypowiedzi :ok

Jak masz takie teksty puszczać, lepiej się nie odzywaj bo nie każdy jest fanboyem DW, lub nie każdy to tak okazuje .

Co do GW jednak jest rozwijany , ostatnio ukazał się nowy build, więc w wolnym tempie, ale jednak działają. Osobiście wybrałbym jednak BZ. Jest częściej aktualizowany , za free i skuteczny po odpowiednim skonfigurowaniu i łatwy w obsłudze, powinien Ci starczyć :ok

Do góry