G Data - wersje rozwojowe

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
pobieranie
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

dane rejestracyjne
nazwa użytkownika BetaTest29848
hasło T0BSBS
program w języku Niemieckim

The new features of the Beta 2012 short overview:

• Extended protection through improved behavior blockers
• Comfortable work: The On-Demand scan in the background when the user is not active
• New Add-in for Outlook 2007/2010 New Add-in for Outlook 2007/2010
• Optimizing the Customer Experience
• Performance Optimization Web Protection
• Optimize performance monitor switch
• Shredder even with 64-bit system
• Improved self-protection

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
33823
Miasto
Trololololo
Re: G-Data beta

Gdata straszny ślimak i lubi spowolnić maszynę.

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4

Opinie są skrajne na ten temat. Wersja 2012 ponoć ma nowe silniki miedzy innymi bitdefendera, ale ten rozmiar instalki może przerażać :eek:

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
33823
Miasto
Trololololo

No to jak ma silnik BD to lubi zamulić ,

Bitdefender pamiętam kiedyś spowalniał mi wczytywanie stron ( trzeba było coś tam odhaczyć żeby było normalnie ) i był wyraźnie odczuwalny przy starcie kompa, podobnie Immunet PLUS posiadający silnik BD już wcale taki lekki nie był.

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk

Nie no, Gdata w wersji 2011 była dosyć lekka jak na program 2 silnikowy. W porównaniu z wersją 2008/2009 nastąpiła poprawa. Sam wersje 2011 , która powinna być teoretycznie cięższa od wschodzącej 2012 u mnie działała dobrze razem z Bufferzone + Online Armor choć tylko z początku używałem jej real-time , ponieważ nie widziałem sensu dalej używania Av przy aktywnej piaskownicy i bardzo dobrym Fw z Hipsem . Większość czasu trwania triala służyła jako on-demand :) Jak wspomniano wyżej wersja 2012 będzie posiadała najnowszy silnik Avasta 5x który jest lżejszy od poprzednich wersji, tak wynika z testów i wypowiedzi użytkowników + zapowiedzi programistów BD z tego co wyczytałem dawniej wersja 2011 jest też lżejsza od poprzedniej, jak nawet min ale lżejsza to musi Gdata na tym skorzystać wypuszczając program w ogólnym rozrachunku który ma mniejsze zapotrzebowanie na zasoby komputera. Dużo zależeć też będzie jak dobrze zoptymalizują program. Jak będzie jakieś promo na wersje 2012 na pewno się skuszę ze względu na poprawę wydajności z wersje na wersje. :)

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok

uzywalem wersji 2010 i 2011...ta ostatnia potrafi zdrowo zamulic system...co do skutecznosci...moim zdaniem jest to jeden z czolowych pakietow IS.
Z opini o becie ( choc narazie jest ich bardzo niewiele) nie da sie jasno okreslic czy jest to cos dobrego czy tez nie.Mysle ze warto poczekac jeszcze troche i sie tym zainteresowac.
Ps. Wersja g-data IS 2011 na moim kompie- e7400 2,8 + 4 Gib RAM potrafila przy skanowaniu czesciowo zblokowac kompa:)

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk

U mnie na 2 gb ramu , 2 rdzeniowym Athlonie 3800+ 2.0.1 Ghz nie cieło . Może nie śmiagała ja rakieta , ale aby pisać,że znacząco spowalniała działanie komputera powodując nie możliwość wykonywania innych prac na kompie czy zwiech w moim przypadku powiedzieć nie mogę. Teoretycznie Tobie Securitas powinno zdecydowanie lepiej działać niż mi. 2 x więcej ramu, procek też lepszy :) Być może zależy od rodzaju systemu, stan jego, programów jakie mamy zainstalowane , czy z czymś się nie gryzie itp. Dużo jest możliwości . A może z podzespołami AMD lepiej się sprawuje niż Intela?? Nie wiem jak to działa na zasadzie programów AV/IS, ale w grach ma znaczenie. Niektóre gierki są tworzone specjalnie pod daną firmę np. Cs, Fifa pod Intela, GTA zauważyłem pod AMD :D Lepiej się sprawują pod tymi cfg.

A

Anonymous

Jak zazwyczaj : pakiet zabezpieczający musi być odpowiednio skonfigurowany - ale powinien być tak wyprodukowany , że po instalacji na ustawieniach fabrycznych wszystko działa gładko i sprawnie.
Początkujący użytkownik nie musi się martwić a zaawansowany user może do woli pozmieniać ustawienia.
G Data na ustawieniach fabrycznych w wielu przypadkach zamula kompa.

Securitas

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
46
Miasto
Białystok

Zapomnialem dodac ze na 700 gib dysku..czesto brak mi miejsca...wiec bylo co skanowac :)...hehhehe
Niestety ze swoich doswiadczen moge jasno stwierdzic ze G-datat mimo oogromu zalet ma tez i wady...tak jak wszystko.Pakiety Is czesto musze ustawiac agresywnie z racji wielu sciaganych plikow.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
33823
Miasto
Trololololo

The first English beta version of G Data InternetSecurity 2012 is now available.

We would love for Wilders members to check it out and give us your feedback.

*** PLEASE NOTE: This IS a beta version and is still in development. Therefore, unexpected issues might occur.

Overview of the beta 2012’s changes:

Improved behavior blocker that increases protection
The unintrusive On-Demand-Scan works silently in background while the user is away from the computer.
New Outlook 2007/2010 Add-In
Enhanced usability
Enhanced web filter performance
Enhanced monitor performance
64-Bit shredder
Improved self-security mechanisms

Link:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Access data:
User name: BetaTest2040
Password: WAWXL6

bartos

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
Re: G Data beta

image.axd

image.axd

image.axd

image.axd

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
Re: G Data beta

Bardzo dobra ta beta. Testowalem na Viscie przy 1 gb Ramu i obciazenie komputera bylo jednak mniejsze niz w dzisiejszej wersji. Na pewno szybciej skanuje, i ma poprawionego firewalla (przy maksymalnym ustawieniu zablokowal comodo lea test).
Olbrzymia wykrywalnosc.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
33823
Miasto
Trololololo
Do góry