Forum "ProgramyZaDarmo.net.pl"

siekierka

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Areopagita napisał:
Przy okazji. Nie ma sensu formułowanie życzeń z intencją, aby nie były przestrzegane - a takie jest znaczenie wyrażenia "pobożne życzenie".
że to, co wyżej, to tzw. „życzenia pobożne”. To oczywiste, że ów związek frazeologiczny, znaczący tyle co „marzenie ściętej głowy”
Łagodnie rzecz ujmując – życzę szczęścia.

Areopagita

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
15
Miasto
różne
siekierka napisał:
Areopagita napisał:
Przy okazji. Nie ma sensu formułowanie życzeń z intencją, aby nie były przestrzegane - a takie jest znaczenie wyrażenia "pobożne życzenie".
że to, co wyżej, to tzw. „życzenia pobożne”. To oczywiste, że ów związek frazeologiczny, znaczący tyle co „marzenie ściętej głowy”
Łagodnie rzecz ujmując – życzę szczęścia.

Siekierka,

nie do końca łapię sens Twojej ostatniej wypowiedzi, ani do którego posta się odnosisz albo co oznacza zwrot "że to, co wyżej" ani też czemu 'łagodnie mówiąc" szczęścia życzysz, ale ... przyjmuję życzenia.

I wzajemnie, mówiąc łagodnie! :jezyk

:piwko :piwko :hura

A

Anonymous

siekierka napisał:
Czy to ma byc zasadą ,czy pobożnym ,życzeniem ?
Bo jak do tej pory to różnie bywało :)
Areopagita napisał:
Siekierka,
nie do końca łapię sens Twojej ostatniej wypowiedzi
Nie Ty jeden..
Zakładam że siekierka czytał Forum, a zarejestrował się dopiero teraz, bo ten temat jest dla niego ważny?
6269209e.png

A

Anonymous

siekierka napisał:
Ad vocem
Starajmy się to robić kulturalnie - w poszanowaniu drugiego. Tego też musimy się nauczyć. Jak wszystkiego - w praktyce. Starajmy się też dostosowywać nasze kontrowersyjne niekiedy sady do wiedzy, jaką faktycznie posiadamy. Bez oszukiwania siebie albo innych
Czy to ma byc zasadą ,czy pobożnym ,życzeniem ?
Bo jak do tej pory to różnie bywało :)
Siekierka-zawsze w newralgicznych tematach,temperatura dyskusji rośnie,faktycznie może w ferworze wymiany poglądów trochę nas puszcza (np.mnie :zawsty ).Ale testosteron robi swoje :dziwak .

Rycho

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
5075
Jorn to bardzo dobrze że powstają nowe tematy na forum. Swiadczy to o tym że na forum są ludzie o szerokich horyzontach myślowych i potrafią ciekawie dyskutować na wiele innych tematów.

Z tego co zauważam ludzie tutaj dość szybko się wzajemnie poznają i zawiązują się autentyczne przyjaźnie. To te lepsze wzajemne się poznanie jest też pewnie inspiracją do dyskusji na inne, czasami o wiele trudniejsze tematy.

Jest tutaj na forum spora liczba osób które autentycznie pomagają innym i dzielą się swoim doświadczeniem czy wiedzą. Ja osobiście otrzymałem wiele razy taką bezinteresowna pomoc, a także za darmo wiele licencji na programy, które autentycznie były mi potrzebne.

Przemierzam przestrzeń internetową od samego jego początku i takich społeczności jak ta spotkałem niewiele ( bywało tam kilka fajnych osób, a tutaj jest ich dużo, dużo więcej)

Oczywiście zgodzę się z Tobą że należy dbać o odpowiednie proporcje dla głównego tematu, ale jak na razie nie zauważyłem by były one dramatycznie zachwiane.

Fajnie by było gdyby nasze wypowiedzi były bardziej przemyślane i nie obrażały innych osób, ale mam nadzieję że stopniowo do tego dojdziemy, bo to przychodzi z doświadczeniem i lepszym się wzajemnym poznaniem.

Dobrze by też było też jeśli komuś polecamy programy, który używamy, by napisać kilka zdań dlaczego dany program jest taki dobry, bo to innym osobom może pomóc w wyborze dobrego programu.

Na koniec dwa słowa do zarządu. Może by warto czasami się dowiedzieć co lud pragnie i zrobić co jakiś czas ankietę?

No może trzy...dziękuję Wszystkim osobom prowadzącym to Forum i pomagającym na Forum za Wasz czas, trud i włożone serce.

ssl111

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
77
Miasto
starogard gdanski
A ja nie będę się rozpisywał bo napisaliście już sporo ale popieram jorn11.
Ciszy mnie że podjąłeś temat.
Pozdrowienia dla forumowiczów

Do góry