antbil007

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4428
Miasto
Polska
3qLEOWZ.jpg

.
apel z tamtej epoki jakże wciąż "żywy" (niektórzy pewnie pamiętają tę odznakę z klapy) ...

FrantiQ

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
231
fałszowanie statystyk
Od 1 kwietnia MZ przyjęło rekomendowane przez CDC kodowanie przyczyn zgonów

"choroby zakaźne jako przyczyny wyjściowe zgonów są nadrzędne w stosunku do chorób niezakaźnych. Ponadto przy rozpoznaniu choroby zakaźnej z listy chorób zakaźnych podlegających obowiązkowemu zgłoszeniu i rejestracji, lekarz stwierdzający zgon z takiej przyczyny zobowiązany jest do wypełnienia druku Zgłoszenia Choroby Zakaźnej i przesłania jej do Powiatowej Stacji SanitarnoEpidemiologicznej.
Dlatego COVID-19 oznaczony kodem U07.1 (przypadek potwierdzony) będzie stanowił wyjściową przyczynę zgonu"

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

lugger

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1593
fałszowanie statystyk
Od 1 kwietnia MZ przyjęło rekomendowane przez CDC kodowanie przyczyn zgonów

"choroby zakaźne jako przyczyny wyjściowe zgonów są nadrzędne w stosunku do chorób niezakaźnych. Ponadto przy rozpoznaniu choroby zakaźnej z listy chorób zakaźnych podlegających obowiązkowemu zgłoszeniu i rejestracji, lekarz stwierdzający zgon z takiej przyczyny zobowiązany jest do wypełnienia druku Zgłoszenia Choroby Zakaźnej i przesłania jej do Powiatowej Stacji SanitarnoEpidemiologicznej.
Dlatego COVID-19 oznaczony kodem U07.1 (przypadek potwierdzony) będzie stanowił wyjściową przyczynę zgonu"

Fałszowanie statystyk przed 1 kwietnia czy po? a jak już to jaki cel tego fałszowania miałby być? Wybory? Próbuję to zrozumieć od jakiegoś czasu i kompletnie nie daje rady. Ale przyjmijmy, że wybory. to ile musiałoby być zgonów aby mogły się odbyć lub nie? Nikt nie potrafi póki co odpowiedzieć na to pytanie. Natomiast jako laik w medycynie analizując matematycznie to powyżej napisane - tak mi się wydaje, że ta aktualna metoda jest wręcz zaprzeczeniem możliwości fałszowania statystyk. Zaznaczam, że to tylko moje zdanie jako kompletnego laika, nie będącego zwolennikiem żadnej partii, ani polityka. Ot tak. poczytałem i przeanalizowałem po swojemu :)

FrantiQ

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
231
Tu nie chodzi że u nas ale globalnie jest prikaz CDC i WHO by kodować w pierwszej kolejności COVID-19 niezależnie czy pacjent zmarł na atak serca, raka itp potem wprowadzili kod U07.2 czyli jak zmarły na raka leżał w pokoju z podejrzanym o COVID-19, to jego zgon kodowano jako COVID-19. O testach PCR masz powyżej, ale jeszcze mogę to dorzucić
.
Dlaczego i po co jest wiele powodów, to jeden z nich

a to drugi:

lugger

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1593
Szwedzi nie zostali w domu. Ich plan na walkę z pandemią COVID-19 może nie wypalić

Obyś nie miał racji, ale coś mi się wydaje, że będziesz miał. Szwedzi testują swoją technologię walki z koroną tylko, że podobną technikę zastosowali wcześniej Włosi, Hiszpanie czy Angole, Holendrzy i jeszcze inne Francuzy. Natura już nie raz pokazała, że warto wyciągać wnioski z błędów innych. Oczywiście Szwedom życzę dobrze i oby tak było.

Do góry