DefenseWall problem

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo
Re: DefenseWall - wersje stabilne

InstalatorRevo powinieneś odpalić jako zaufany bo wiesz że to nie żaden syf, ale faktycznie strasznie powoli wszystko śmiga.

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114

Przed chwilą pobierałem dokładnie ten sam plik i nie mam żadnych przycinek (XP SP3), napisz jeszcze co tam masz poinstalowane co mogło by monitorować pobieranie i operacje zapisu plików (zapory sieciowe, AV itp).

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2

OXYGEN THIEF napisał:
InstalatorRevo powinieneś odpalić jako zaufany bo wiesz że to nie żaden syf, ale faktycznie strasznie powoli wszystko śmiga.

Chodziło mi o sam przykład, że każdy niezaufany instalator, który nie uruchamiam z prawokliku zawiesza mi cały system.

SEVEN: Nie używam AV, defensewall i winpatrol to moje jedyne aplikacje ochronne. Co do tego, że zacina, myślę że to wina kiepskiego programu, który nagrywa parę klatek na sekundę.

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114

Racja, przed chwilą sprawdzałem i przy uruchomieniu w taki sposób też była lipa.

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2

Czyli rozumiem, że problem występuje nie tylko u mnie. Ilya odpisał, jednak nie potrafi zdiagnozować problemu

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo

a próbował pobrać revo i odpalić je jako niezaufane?, zaraz cyknę kopię i obadam jak to u mnie wygląda.

ok, sprawdziłem, odpaliłem niezaufane revo i dupa.Nic się nie zainstalowało, system dostał żółwiego tempa, udało mi się wejść do Menedżera zadań i przy próbie zabicia procesu system stanął.Pozostał tylko twardy reset........ :dziwak :ireful .

Druga sprawa to że przy włączonym DW proces Explorer.exe cały czas zżera 50% cpu od razu po uruchomieniu pc, dopiero po wyłączeniu DW, zabiciu explorer.exe, ponownym jego uruchomieniu i włączeniu Defensewalla, explorer.exe zachowuje się normalnie.

Trzeba będzie nagrać video dla ilyi.

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2

OXYGEN THIEF napisał:
a próbował pobrać revo i odpalić je jako niezaufane?, zaraz cyknę kopię i obadam jak to u mnie wygląda.

Z prawokliku rusza każda aplikacja, czy to zaufana czy nie. Natomiast jak próbuję uruchomić ją za pomocą lewego dwukliku, wtedy następuje zgon.

Problemy jeszcze jakie zauważyłem od przejścia z wersji 2.56:

- jest gorzej zoptymalizowana, system uruchamia się znacznie dłużej
- problem z odświeżaniem ikon (myślę, że ze względu nakładki murka na ikonki)
- muszę wyłączać skórkę, ponieważ powoduje spowolnienie kompa po jakimś czasie

Tak poza tym jest to dalej jedna z najlepszych aplikacji tego typu z jaką miałem do czynienia.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo

grummer napisał:
Z prawokliku rusza każda aplikacja, czy to zaufana czy nie. Natomiast jak próbuję uruchomić ją za pomocą lewego dwukliku, wtedy następuje zgon.
Sprawdziłem i mam tak samo, z PPM - uruchom jako niezaufany Revo instaluje się.

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2

Ilya się teraz głowi nad rozwiązaniem problemu. Jak napisał, problem jest z samym plikiem defensewall.exe. Podesłał mi zmieniony plik generujący log i zobaczymy co z tego będzie.

Tak poza tym myślę, czy może nie przenieść tej dyskusji na osobny temat. Taki bałagan się tu trochę zrobił :)
Co Ty o tym sądzisz Oxy? Decyzja oczywiście należy do Ciebie :)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo
:dziwak wydzieliłem już :ok

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Gitara! Ilya cały czas podsyła pliki do wymiany i jak na razie żadnych rezultatów.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo
ja zaraz do niego napiszę że mam ten sam problem + explorer.exe żrący 50% cpu

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo
Ilya odpisał mi że zna już problem i pracuje nad jego rozwiązaniem, :ok mowa o odpalaniu niezaufanych aplikacji i związanych z tym freezach systemu.

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
No to super :) bardzo się kurka wódka cieszę, bo program nieprzeciętny. Chociaż ostatnio ciągnie mnie trochę w stronę AppGuard. Trzeba będzie wypróbować. Jak najlżejsza ochrona i komp śmiga świetnie

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo
The issue solved. Download and install new 3.16 build I just uploaded.

Super szybki support DW naprawił już problem, należy jeszcze raz pobrać zaktualizowaną wersję 3.16 i zainstalować. :ok

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Do góry