DashBeam_0.7.0_x64 spolszczenie

dariuszku

Wygadany
Reakcje/Polubienia
98
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

DashBeam_0.7.0_x64 PL, open-source (p2p) do przesyłanie plików bez konieczności przechowywania ich w chmurze
Program jak AlterSend-win32-x64-2.0.0 ale...
przeczytaj niżej opis.

strona autora

Ostatnio wstawiłe program AlterSend-win32-x64-2.0.0 na licencji open-source. Program służy do przesyłania plików p2p bez konieczności przechowywania ich w chmurze. Z komputera na komputer lub na telefon, tablet i odwrotnie.
Napisali, że program open source, to uważałem, że w pełni funkcjonalny, przetłumaczyłem, kompilowałem kod do formatu EXE i po kilku dniach używania okazuje się, że trzeba kupić subsrypcję do wersji PRO, żeby w pełni z niego korzystać. To tak jak z darmowymi VPN jest, ale taki wolny, że jak nie zapłacisz to zaraz na pewno zrezygnujesz!

Wracając do tematu. Szukałem, szukałem i znalazłem program Dashbeam-0.7.0
Pierwsze to sprawdzam co ma pod "maską". Jest POLSKA lokalizacja, skąpa bo ok 60% interfejsu po polsku, ale co najlepsze to żadnych ograniczeń. Śmiga jak sieć pozwoli, łatwość w obsłudze, a funkcjonalność programu taka sama jak AlterSend-win32-x64-2.0.0 lub lepsza.
TŁUMACZENIE PL aktualizowałem do 100%, i naprawdę jestem z programu zadowolony. Działanie programu jest takie samo jak poprzedniego to znaczy przesyłanie plików lub katalogów p2p z kompa na kompa lub na telefon odbywa się po sparowaniu dwóch urządzeń przez skan kodu QR lub przez wpisanie kodu urządzenia lub przez udostępnienie linka. Z linka druga strona może pobrać pliki w przeglądarce bez potrzeby instalacji programu.
Sprawdzałem po zeskanowaniu kodu QR telefonem transfer jest szybki bez instalowania dodatkowych apek.

Cechy
-Wieloplatformowość – komputer stacjonarny, Android, CLI i przeglądarka – brak konieczności instalacji w sieci
-Dowolny plik, dowolny rozmiar – pliki lub foldery, zweryfikowane przez BLAKE3
-Prędkości wielogigabitowe – nasyca szybkie połączenia
-W pobliżu – automatyczne wykrywanie sieci LAN; parowanie i wysyłanie
-Sparowane urządzenia – sparuj raz za pomocą kodu (zdalnie) lub w pobliżu; wysyłaj bez biletów
-Możliwość wznawiania i obsługi wielu użytkowników jednocześnie — wznawiaj przerwane transfery i udostępniaj je wielu osobom jednocześnie
-Wybieranie za pomocą klawisza – łączenie za pomocą tożsamości urządzenia, a nie adresu IP
-Roaming — przełączaj się między sieciami Wi-Fi, komórkowymi lub innymi w trakcie transferu bez utraty połączenia
-Kod, link lub kod QR – odbiornik nie wymaga instalacji (przeglądarki ani aplikacji)
-Podgląd i historia – zobacz przed pobraniem; lokalny dziennik transferów
-Zaawansowany tryb debugowania – diagnostyka opcjonalna zapewniająca przejrzystość pod maską
-Prywatne – brak kont, śledzenia i reklam; połączenie bezpośrednio z urządzenia na urządzenie
-Szyfrowane – TLS 1.3 od początku do końca; uwierzytelnione bilety
-Przekaźniki własnego hosta – nieograniczone zdalne transfery za pośrednictwem własnego przekaźnika (Ustawienia → Infrastruktura)
-Zawsze dostępne – zasobnik tła/usługa, powiadomienia, uruchamianie po zalogowaniu
-Lekki i darmowy – niewielkie instalacje; oprogramowanie typu open source, bez ograniczeń
-Statystyki ze świata rzeczywistego
Metryczny Zgłoszono
Największy transfer 452 GB
Najszybszy duży transfer 54 GB @ 123 MB/s (~1 Gb/s)
Szybki transfer masowy 328 GB @ 93 MB/s
Zmierzono prędkość maksymalną 125 MB/s (1 Gb/s)
Przepustowość transferu zależy od urządzenia, sieci i ścieżki połączenia.

Sposoby wysyłania
Urządzenia w pobliżu (zalecane)
Aplikacje w tej samej sieci są widoczne w sekcji „ W pobliżu” w Ustawieniach → Urządzenia oraz na liście „Wyślij do urządzenia” podczas udostępniania. Wybierz urządzenie w pobliżu i wybierz opcję „Sparuj i wyślij” , aby sparować i rozpocząć przesyłanie danych w jednym kroku – możesz również sparować urządzenie z Ustawień bez udostępniania. W przypadku pierwszego kontaktu na obu ekranach pojawi się kod weryfikacyjny. Ustaw, kto może Cię znaleźć w Ustawieniach → Sieć → Twoja widoczność .

Sparowane urządzenia
Sparuj w Ustawieniach → Urządzenia z kodem parowania (działa zdalnie, przez internet) lub poprzez żądanie funkcji „W pobliżu” w tej samej sieci. Po sparowaniu, obok urządzenia podczas udostępniania pojawi się komunikat „Wyślij” – brak biletu do skopiowania. Odbiorca otrzyma monit w aplikacji. Aplikacja może nadal działać w tle i wyświetlać sparowane urządzenia online w zasobniku ( Ustawienia → Ogólne → Uruchamianie i tło ). Bilety ręczne i interfejs wiersza poleceń sendme nadal działają.

Udostępnij bilet, link lub kod QR (przelew jednorazowy)
Podczas udostępniania: Kod QR dla skanu z aparatu, Udostępnij dla arkusza systemowego, Kopiuj dla surowego zgłoszenia. Linki są używane
na Androidzie otwierają aplikację; w innych miejscach aplikacja internetowa, więc nie trzeba nic instalować (duże pliki działają lepiej w aplikacji natywnej). Wklej zgłoszenie, link lub całą wiadomość do udostępnienia w sekcji „Odbierz”.

Do góry