DAEMON Tools Pro Advanced za darmo !

tommy504

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Była była i to nie FP :)

A co do tego Daemona, to podmianka pliczku dtpro.dat z promo działa z najnowszą wersją:

1. Odinstalować stary Daemon. Restart.
2. Zainstalować najnowszy Daemon, on się tam połączy, żeby aktywować licencję trial/testową.
3a. Wrzucić pliczek dtpro.dat do odpowiedniego katalogu (ścieżka w Win7: c:\ProgramData\DAEMON Tools Pro\dtpro.dat / c:\Users\All Users\DAEMON Tools Pro\dtpro.dat) i ustawić plik dtpro.dat tylko do odczytu (read-only)
lub
3b. Wpisać w plik hosts:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
i wrzucić pliczek z promo dtpro.dat do odpowiedniego katalogu/ów.
4. Restart.

Wywalało wam błędy, bo się łączy z serwerem aktywacji i modyfikuje plik dtpro.dat

No jak wyjdzie nowsza wersja, to procedura podobna, tylko trzeba na chwilę wyczyścić plik hosts, żeby się połaczył przy aktywacji trial. (opcja 3a.) :D

About u mnie na najnowszej wersji:

Nie chcemy sprawdzać nowszej wersji (pobierzemy sami na www):

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30041
Miasto
Trololololo
Można też spróbować ustawić plik dtpro.dat tylko do odczytu.

Ciekawe czy z tym przejdzie, ale w sumie powinno bo plik nie zostanie zmieniony.

tommy504

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Dobra, sprawdziłem. działa także z ustawionym plikiem dtpro.dat tylko do odczytu :)
Przy próbie aktualizacji/sprawdzenia licki pokazuje się:

Naciskamy zamknij i potem anuluj. I pliczek dtpro pozostaje nie zmodyfikowany i program nam działa.

Zedytowałem poprzedni post ;)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30041
Miasto
Trololololo
Dzięki za info :D

Jakby ktoś ktoś nie wiedział jak ustawić atrybut tylko do odczytu dla tego pliku to klikamy PPM na plik , wybieramy właściwości i ustawiamy tak jak na foto
t1AcF.jpg

tommy504

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Warunkiem poprawnego działania tego zabiegu jest posiadanie pliczku dtpro.dat niezmodyfikowanego (skopiowanego zaraz po zainstalowaniu wersji promo) :cool:

jarema11

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Po postawieniu systemu nie działa,nie rozpoznaje kodu.Próbowałem na różnych wersjach daemon i nic,zmiana atrybutu pliku na odczyt też nic nie daję.Może się mylę lub robię coś nie tak.Jakieś podpowiedzi co jeszcze można pokombinować?

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30041
Miasto
Trololololo
Plik aktywacyjny ma być nienaruszony. Przed podmianą tego pliku do nowszej wersji zmień jego atrybut na " tylko do odczytu "

pss

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
62
U mnie było troszkę inaczej bo musiałem przywrócić system, a snapa nie miałem zrobione i aktywacja programu poszła się bzykać.

tomek208

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
U mnie niby sie aktywował, ale gdy go włącze i klikne na ikone 2x to cały czas pokazuje sprawdzanie licencji...
Miał ktoś podobne problemy?

baarao7

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
3
Ja kilka razy ten program instalowałam. Najpierw wersję promocyjną 4.40..225 - po uruchomieniu komputera pokazywało się okienko, że brakuje jakiejś biblioteki .dll i trzeba jeszcze raz zainstalować (nie pamiętam dokładnej treści tego komunikatu), instalowałam go ponownie, ale komunikat wyskakiwał nadal, w końcu po którejś instalacji wyłączyłam autostart programu -komunikat przestał się pokazywać. Ale...
Zainstalowałam najnowszą wersję ze strony producenta i podmieniłam plik licencyjny .dat (dałam tylko do odczytu - wg rady na tej stronie), kilka dni działało, po czym pojawił się jakiś problem z licencją - po kliknięciu na ikonę 2x wyskoczył komunikat, że okres próbny się skończył i program się nie uruchamiał (nie pamiętam szczegółów) - tym razem zamiana pliku dat nie pomagała.
Odinstalowałam i znowu zainstalowałam wersję promocyjną - od kilku dni program działa, nie wyskakują żadne komunikaty, choć tym razem nie wyłączyłam autostartu.
Mam nadzieję, że kogoś urzekła moja historia :dziwak

tomek208

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
zainstalowałem czystą wersję, którą podał oxygen podmieniłem wcześniej skopiowany plik i na razie działa

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
tommy504 napisał:
Była była i to nie FP :)

A co do tego Daemona, to podmianka pliczku dtpro.dat z promo działa z najnowszą wersją:

1. Odinstalować stary Daemon. Restart.
2. Zainstalować najnowszy Daemon, on się tam połączy, żeby aktywować licencję trial/testową.
3a. Wrzucić pliczek dtpro.dat do odpowiedniego katalogu (ścieżka w Win7: c:\ProgramData\DAEMON Tools Pro\dtpro.dat / c:\Users\All Users\DAEMON Tools Pro\dtpro.dat) i ustawić plik dtpro.dat tylko do odczytu (read-only)
lub
3b. Wpisać w plik hosts:

i wrzucić pliczek z promo dtpro.dat do odpowiedniego katalogu/ów.
4. Restart.

Wywalało wam błędy, bo się łączy z serwerem aktywacji i modyfikuje plik dtpro.dat

No jak wyjdzie nowsza wersja, to procedura podobna, tylko trzeba na chwilę wyczyścić plik hosts, żeby się połaczył przy aktywacji trial. (opcja 3a.) :D

About u mnie na najnowszej wersji:

Nie chcemy sprawdzać nowszej wersji (pobierzemy sami na www):
Mi niestety na nowym dysku ten trick nie działa :cry: być może coś źle robię albo się skapowali.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30041
Miasto
Trololololo
Wymieniłeś dysk, a możliwe że aktywacja ( licencja ) przypisuje się do dysku .

Do góry