MLJ napisał:Bunkier masz jak cholera..Tylko czy tego wszystkiego nie za dużo..?
Nie chce grzebać kijem w mrowisku, ale mam wrażenie że niektórzy na punkcie ochrony są przesadnie ostrożni. Rozumiem że współczesne zagrożenia są "cwane" i coraz bardziej bezczelne, ale jak ktoś lata po różnych chińskich stronach z crackami to nie dziwota że coś łapie.. Przeciętnemu kowalskiemu który lata sobie po sprawdzonych stronach i czasem zajrzy na jakieś niesprawdzone nic złego się nie przydarzy. A ludziska się zbroją tak jakby na wp.pl siedziało co najmniej Sality..Myślę że bardziej niż bunkry warto zwracać uwagę na aktualizacje programów w komputerze, oraz Javy, czy flasha, a do ochrony i spokojnego używania wystarczy jeden przyzwoity zestaw Internet Security. Poza tym wiele też zależy od samego internauty. Przepraszam że w tym temacie się tak rozpisałem, ale obserwuję ile programów do ochrony PC instalują ludzie i czasem się zastanawiam czy to oni są przewrażliwienie, czy ja zbyt zuchwały. Pozdrawiam..![]()
Myślę, że każdy kto jakoś tam zajmuje się zabezpieczeniami czy szerzej bezpieczeństwem systemów ma tak etap, że próbuje sporo rzeczy na raz...powód jest prosty - szukanie doświadczenia...też tak miałem i uważam, że to nic złego, ze tak jest...po jakimś czasie wiadomo już więcej i wtedy bardziej świadomie dobiera się programy. Na wszystko przychodzi czas...nikt z nas przecież nie przychodzi na świat z taką wiedzą.MLJ napisał:Bunkier masz jak cholera..Tylko czy tego wszystkiego nie za dużo..?
Do mnie to czy do wacek_1984?MLJ napisał:Bunkier masz jak cholera..Tylko czy tego wszystkiego nie za dużo..?
Jeżeli do mnie to napiszę tylko, że zrezygnowałem z KIS 14 na rzecz SSFW+SBIE i nie żałuję! Co do Shadow Defendera to po prostu chciałem coś do testowania softu. Dawniej robiłem snapa Keriverem i po skończonej zabawie cofałem snapa. Dzięki SD będzie to szybsze. Restart komputera i wszystko wraca do normy. Oczywiście nie rezygnuję z Kerivera! Kopia zapasowa systemu to dla mnie podstawa. Jeszcze raz napiszę. Nie mam zamiaru używać SD na co dzień tj. uruchomienie po starcie systemu. SD u mnie jest tylko z opcją na żądanie.MLJ napisał:przyzwoity zestaw Internet Security.
1qaz napisał:Do mnie to czy do wacek_1984?MLJ napisał:Bunkier masz jak cholera..Tylko czy tego wszystkiego nie za dużo..?
Jeżeli do mnie to napiszę tylko, że zrezygnowałem z KIS 14 na rzecz SSFW+SBIE i nie żałuję! Co do Shadow Defendera to po prostu chciałem coś do testowania softu. Dawniej robiłem snapa Keriverem i po skończonej zabawie cofałem snapa. Dzięki SD będzie to szybsze. Restart komputera i wszystko wraca do normy. Oczywiście nie rezygnuję z Kerivera! Kopia zapasowa systemu to dla mnie podstawa. Jeszcze raz napiszę. Nie mam zamiaru używać SD na co dzień tj. uruchomienie po starcie systemu. SD u mnie jest tylko z opcją na żądanie.MLJ napisał:przyzwoity zestaw Internet Security.
Przepraszam, ale to nieprawda...SS jako antylogger był testowany i wypadł wyśmienicie, bijąc konkurencję na głowę...jako zapora, ale pod kątem ochrony proaktytwnej został przetestowany w wersji 2.7 u Matouska też z bardzo dobrym wynikiem. Czy to parcie?...nie to rozsądek poparty twardymi dowodami.fluid napisał:ja nie wiem czemu jest takie parcie na ten SSFW on nawet w żadnych testach nie jest brany pod uwagę bit is plus dodatki jak zemana czy mbam albo emsis etc. wyglada to tak jak w przeglądarce i normalny użytkownik nie ma problemów
jenni napisał:A jaka jest wasza szczera opinia microsoft essentials? Nadaje się, czy jest wystarczające dobre by chronić komputer. Czy lepiej coś płatnego?
Nie siać herezji karwasz twarzfluid napisał:ja nie wiem czemu jest takie parcie na ten SSFW on nawet w żadnych testach nie jest brany pod uwagę bit is plus dodatki jak zemana czy mbam albo emsis etc. wyglada to tak jak w przeglądarce i normalny użytkownik nie ma problemów
A jaki jest : wzorzec normalnego usera ?? Bo nie bardzo rozumiem.fluid napisał:marsellus może i nie znam się ale dla normalnego usera ssfw jest tak potrzebny jak baletnicy man z klocków lego. btw i tak wole kis bit and mbam pro emsisoft etc.
Fluid-nie rżnij głupa...bo stajesz się irytującyfluid napisał:bitka tak można ustawić ze będzie śmigał jak hips i to tak wył ze nie będziesz wiedział jak się nazywasz![]()