CorelDRAW 2024, Paint/Painter 2023 + generatory AI rastrowe i wektorowe za 120zł

al

Ali al Forumiani, Duchowy przywódca PZD
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
13807
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Fedora, MacOS, Windows 11. Na Linuxie wymaga to odrobinę gimnastyki ale działa OK.

To spróbuj w Affinity przygotować jakiś CAD albo DFX bo niestety ale Affinity nie ma bezpośredniego wsparcia dla ploterów. Corel radzi sobie z tym bez problemu.
W dodatku Corel jest standardem w drukarniach.
Do użytku domowego albo małych projektów możesz sobie używać Affinity. W innych przypadkach Corel jest po prostu lepszy.

Nitrogene

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2208
To spróbuj w Affinity przygotować jakiś CAD albo DFX bo niestety ale Affinity nie ma bezpośredniego wsparcia dla ploterów. Corel radzi sobie z tym bez problemu.
W dodatku Corel jest standardem w drukarniach.
Do użytku domowego albo małych projektów możesz sobie używać Affinity. W innych przypadkach Corel jest po prostu lepszy.
Pracuję w DTP/grafice/prepress od 1991 roku.
Nie mam jakiegokolwiek problemu z wysyłaniem na ploter do cięcia plików EPS.
Mam również subskrypcję pakietu Adobe CC ale dla moich domowników instaluję Affinity. Do części zleceń celowo wybieram Affinity aby klienci mogli później sami nanosić zmiany bez zawracania mi.. gitary. Albo by nie prosili o pliki otwarte w Illustratorze czy InDesignie dla innej agencji.

Do góry