Brak ikony CD-ROM

Status
Zamknięty.

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
65028
Re: CD-ROM

Devil napisał:
Witam.
Nie mam ikony napęd CD-Rom Windows 7 32 bit

Pomocy :mad:

Jaki masz sprzęt :czy to jest laptop,czy stacjonarny ?

A

Anonymous

jak w biosie go nie ma to coś nie ten teges... :jezyk
zresetuj bios, jeśli nadal nie będzie to znaczy ze problem faktycznie ma miejsce :zawsty

MyDreams

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0

Jeżeli BIOS go nie widzi, to prawdopodobnie jest to problem sprzętowy. W takiej sytuacji można sprawdzić prawidłowość podpięcia napędu. Sprawdź to o ile możesz. Oczywiście wcześniej wyłącz komputer.
W przypadku komputera stacjonarnego jest to prostsze, w przypadku laptopa możesz mieć problem.
Spróbuj odpiąć taśmę i zasilanie i podłączyć na nowo. Zmień coś w tym podłączeniu itd.
Jak to nic nie pomoże, to spróbuj podpiąć w to miejsce inny na 100% sprawny napęd i zobacz czy będzie widoczny.

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
650
Miasto
okolice internetu
Ja bym zaczął szukanie żródła problemu od menedżera urządzeń, a więc: ppm na Mój Komputer>>Właściwości>>Menedżer Urządzeń. Sprawdż, czy znajdują się tam nierozpoznane urządzenia lub oznaczone żółtym trójkącikiem z wykrzyknikiem. Jeśli w managerze urządzeń znajdują się nierozpoznane urządzenia lub oznaczone wykrzyknikiem, zaktualizuj sterowniki urządzeń oznaczonych wykrzyknikiem lub jako nieznane.
Jeśli w managerze urządzeń napęd jest niewidoczny, spróbuj opcji „skanuj w poszukiwaniu urządzeń”. Jeśli napędy nadal nie zostaną wykryte, sprawdż, czy napęd jest widoczny w BIOSie.
Jeśli BIOS "widzi" poprawnie napęd – problem prawdopodobnie leży w systemie operacyjnym. Jeśli BIOS nie widzi napędu, możliwe przyczyny to uszkodzenie napędu lub uszkodzenie płyty głównej. Spróbuj wtedy podmienić napęd na sprawny (może być np. ze słabym laserem, ważne aby był rozpoznawany przez BIOS) lub sprawdzić posiadany napęd w innym laptopie. Jeśli napęd jest widoczny w BIOSie innego laptopa, lecz BIOS Twojego laptopa nie widzi sprawnego napędu – prawdopodobne jest uszkodzenie płyty głównej.

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
650
Miasto
okolice internetu
No i po co tak wrzeszczeć? Zależy, "co poeta miał na myśli" pisząc nigdzie.... Jaki jest jego poziom obeznania ze sprzętem, z tematyką komputerową ogólnie, i gdzie szukał - ??? Tego nie wie nikt - oprócz niego samego, a on nie pali się za bardzo do podzielenia się z nami szerszymi informacjami. Bardziej to zgaduj zgadula niż współpraca. A ten sofcik od Ciebie - uważasz, że to coś pomoże, jeżeli - jak krzyczysz - nie ma go nigdzie?

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
MyDreams napisał:
Witam!

A BIOS widzi ten napęd?
Devil napisał:
Nigdzie go nie ma :krzyk :krzyk :krzyk :krzyk
jorn napisał:
jak w biosie go nie ma to coś nie ten teges... :jezyk
zresetuj bios, jeśli nadal nie będzie to znaczy ze problem faktycznie ma miejsce :zawsty
MyDreams napisał:
Jeżeli BIOS go nie widzi, to prawdopodobnie jest to problem sprzętowy. W takiej sytuacji można sprawdzić prawidłowość podpięcia napędu. Sprawdź to o ile możesz. Oczywiście wcześniej wyłącz komputer.
W przypadku komputera stacjonarnego jest to prostsze, w przypadku laptopa możesz mieć problem.
Spróbuj odpiąć taśmę i zasilanie i podłączyć na nowo. Zmień coś w tym podłączeniu itd.
Jak to nic nie pomoże, to spróbuj podpiąć w to miejsce inny na 100% sprawny napęd i zobacz czy będzie widoczny.

A teraz wróć i przeczytaj jeszcze raz coś nabazgrał i porównaj z tym co już napisano.
Nie dość że czytać nie umiesz, to jeszcze Ctrrl+C & Ctrl+V z tego co inni już napisali.

Za takie coś u mnie w gimnazjum była :pala i żadne śliskie jak g.... tłumaczenie nie pomogło.

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
650
Miasto
okolice internetu
Jaki jest jego poziom obeznania ze sprzętem, z tematyką komputerową ogólnie, i gdzie szukał - ??? Tego nie wie nikt - oprócz niego samego, a on nie pali się za bardzo do podzielenia się z nami szerszymi informacjami. Bardziej to zgaduj zgadula niż współpraca.

I kto tu czytać ze zrozumieniem nie umie... Wróć do swojego gimnazjum i powiedz nauczycielom, że Cię logiki nie nauczyli. A może na wagary chodziłeś?

A może takie "porady" mam uważać za poważne i wyczerpujące temat?

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
budimex napisał:
Jaki jest jego poziom obeznania ze sprzętem, z tematyką komputerową ogólnie, i gdzie szukał - ??? Tego nie wie nikt - oprócz niego samego, a on nie pali się za bardzo do podzielenia się z nami szerszymi informacjami. Bardziej to zgaduj zgadula niż współpraca.

I kto tu czytać ze zrozumieniem nie umie... Wróć do swojego gimnazjum i powiedz nauczycielom, że Cię logiki nie nauczyli. A może na wagary chodziłeś?

Jeszcze z "cztery razy po dwa razy" zedytuj tamten wpis, a jak będzie ci mało, to zrób to "osiem razy raz po raz" według pewnej piosenki, którą znać powinieneś... a potem przyjdź i dalej pisz zgodnie z "tą waszą" logiką.

budimex napisał:
Czy tu chodzi o danie odpowiedzi zgodnej z zadanym pytanie, czy o analizę czyjegoś umysłu?
Pytający otrzymuje odpowiedź stosowną do pytania, a ty chcesz mu zrobić jakąś sesję terapeutyczną.
Nie masz co robić? Tak bardzo tęsknisz za "starymi dobrymi czasami" i możliwością zadawania pytań do bólu?

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Już Ktoś ci wcześniej dał do zrozumienia, żebyś zajął się czymś stosowniejszym. :francuz

Hefajstos

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
650
Miasto
okolice internetu
Czy tu chodzi o danie odpowiedzi zgodnej z zadanym pytanie, czy o analizę czyjegoś umysłu?

Nie spamuj bez potrzeby, nie atakuj mnie z powodów osobistych, nie spinaj się i nie kłopocz o stan mojego umysłu. A jeśli chodzi o konkrety: pokaż mi te odpowiedzi zgodne z zadanym pytaniem - bo ja nie widzę. Jak na razie wszystko odbywa się na zasadzie: "a może" Gość napisał - trzy słowa! - nie ma nigdzie, i tyle go widzieli... A co to znaczy? Nic praktycznie. I co, wszyscy mają zgadywać, a on łaskę robi, że cokolwiek napisze??? Gdzie szukał, jak szukał: nic, zero, null. To ma być to zadawanie pytań do bólu??? No ale graf nie byłby sobą, jakby mi gardła nie chciał przegryżć za konkrety.

fluid

super saiyajin...
Fąfel
Reakcje/Polubienia
48
proszę spokój zachować proponuje reinstalacje programu do napędu oraz podłączenie stacji pod inne gniazdo zasilające z zasilacza jeśli to pc :guma

Status
Zamknięty.
Do góry