Auslogics Disk Defrag Professional za darmo

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
46366
Miasto
Gdzieś w Polsce
20131118212946_53727ddbox_500x500.png
Auslogics Disk Defrag Professional V4.3.2.0

Auslogics Disk Defrag Pro – to płatna wersja jednego z najlepszych narzędzi do defragmentacji i optymalizacji dysków twardych. Auslogics Disk Defrag Pro pozwala na dokładną i szybką defragmentację dzięki zastosowaniu specjalnych i unikalnych algorytmów co przełoży się na szybkość uruchamiania systemu, programów i ogólną poprawę wydajności.

opis - http://programyzadarmo.net.pl/auslogics ... -programu/

program działa również na windows 8
The professional edition of Auslogics’ favorite defragmenter offers advanced optimization algorithms and innovative boot-time defrag technology, delivering an even more significant performance boost to your system.
Its advanced features let you not only defragment and optimize your drives, but also prevent fragmentation and effectively maintain your system in the like-new state:
1.Defragments system files (MFT, pagefile, hiberfil, etc.) so that your operating system will start up faster;
2.Offers a choice of 4 disk optimization algorithms that let you tailor the program to your specific needs;
3.Not only defrags, but prevents further fragmentation with free space consolidation and intelligent file placement;
4.Offers extended scheduling options that let you set defragmentation and optimization tasks for when it is convenient for you;
5.Shows detailed reports and performance charts so that you can see everything the program does and how it influences your PC’s performance.
All-in-all, Auslogics Disk Defrag Pro is a tool that can help you restore or maintain your computer at its top speed and performance.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

wlodeusz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Miasto
Warmia i Mazury
Radzę wszystkim brać. To najlepszy na rynku, defragmentator dysków. Niech się schowa O&O Defrag 17 i jego starsze wersje. Używam od trzech lat i jest niepokonany!. Kamelce dziękuję, będzie jak znalazł do komputera żony...

A

Anonymous

Najlepszy na rynku? Zarzuć jakieś testy czy porównania z innymi, bo jak dla mnie to jeden z wielu takich samych.

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
marsellus napisał:
Najlepszy na rynku? Zarzuć jakieś testy czy porównania z innymi, bo jak dla mnie to jeden z wielu takich samych.

marsellus a wg. Twojej opinii jakie programy są wiodąc do defragmentacji w tej kategorii?? Przyznam szczerze, że jak dotąd też używam Auslogicsa

A

Anonymous

No właśnie chciałbym sam się tego dowiedzieć, bo jak do tej pory to nie widzę wielkiej różnicy między takimi softami. Robią to co mają robić i tyle, nigdy nie zaobserwowałem jakiegoś mega kopa przy używaniu któregoś z nich. Zawsze jest tak samo :dziwak

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23
Ostatnimi czasy przyglądałem się działaniu takowych programów. Szczegółowych testów nie wykonywałem głównie z powodu braku czasu. Jedyną niepokojącą rzeczą jaką zaobserwowałem przy O&O Defrag jest moim zdaniem zbyt "mocna" ingerencja w tablicę MFT, konkretnie plik $Mft oraz usiłowanie defragmentowania go na siłę, kiedy jest to zbędne. Natomiast Auslogics Disk Defrag nie "czepia" się $Mft gdy jest to niepotrzebne (być może ma jakiś algorytm, który analizuje wszystkie atrybuty i parametry NTFS). Na partycjach z innym systemem plików niż NTFS nie sprawdzałem. Obydwa programy dość dobrze sobie radzą z tym do czego zostały stworzone. Nie zmienia to faktu, iż takich narzędzi należy używać z głową i stosować tylko do klasycznych dysków twardych. Defragmentacji nie należy stosować przy dyskach SSD (Auslogics Disk Defrag Pro ma tę opcję) oraz dyskach hybrydowych (w części pamięci flash).

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30944
Miasto
Trololololo
Jest najlepszy bo jest najlepszy ale konkretnie czemu to nikt już nie wie :szydera

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
355
klucz z promocji aktywuje instalke ze strony producenta bez pudla to raz wiec mamy full na stałe

AshampooS_nqpqnar.jpg

sama instalka jest tu :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

za co cenie ten soft ?? za prostote szybkość i wykonanie :dziwak :ok !!

Quń

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
203
Jest czy nie jest... :D

Pomijając - są przecież zarówno w auslogic, jak i w O&O do wyboru algorytmy defragmentacji, łatwe do ustawienia. I tak samo jak w O&O można wybrać, aby nie ruszał MFT, tak samo i w Auslogic Disk Defrag można wybrać, aby jednak MFT na siłę ruszał. Inna sprawa, że wtedy robi to w opcji "boot defrag".

Spotkałem tylko jeden program, który robił to z poziomu windowsa - czyli da się - VoptXP, bodajże 7.02 (następna wersja 7.22 już tego nie potrafiła). Potrafił na życzenie przenieść MFT na początek/koniec dysku.

Można mieć obydwa programy i obydwa używać. Sam tak mam. Zauważyłem, że potrafią siebie nawzajem poprawiać. Szybkie są porównywalnie.

Jeszcze jedna kwestia: Auslogic ma "subskrypcje" okresowe. Czy jest tak i w tej promocji?
I ciekawostka - wcześniejsza wersja Auslogic DD 4.0 (promocyjna, oficjalnie bez możliwości aktualizacji) mogła zostać zaktualizowana do wersji 4.3.2.0 - przy istniejącym połączeniu z siecią (włączony np. FF) okresowo wyrzuca info, że subskrypcja wygasła (podobnie jak v. 4.0), ale nadal działa. Częściej nie marudzi i działa od początku.

A

Anonymous

Sam teraz go używam...a wcześniej była Wielka Trójca : O&O Defrag,PerfectDisk,Diskeeper.
Nie zauważyłem różnicy w rześkości systemu po zastosowaniu tych softów,więc to chyba zwykły marketing :dziwak .
Różnią się tylko szybkością działania.
sPeRaCz napisał:
Nie zmienia to faktu, iż takich narzędzi należy używać z głową i stosować tylko do klasycznych dysków twardych. Defragmentacji nie należy stosować przy dyskach SSD (Auslogics Disk Defrag Pro ma tę opcję) oraz dyskach hybrydowych (w części pamięci flash).
sPeRaCz-dysk hybrydowy to zwykły talerzowiec z dodatkową pamięcią i można go normalnie defragmentować :papież

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23
Wiem co to dysk hybrydowy - zaznaczyłem jedynie aby nie defragmentować obszaru flash.

grummer

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
2
Cóż, ciężko zauważyć różnicę w chodzeniu kompa, jeśli ktoś ma dobry sprzęt z szybkim dyskiem. Co innego jak ktoś ma stary i mułowaty dysk w rzędach 30 - 50 mb odczytu. Auslogics akurat najbardziej mi poprawiał pracę z systemem. Przede wszystkim szybszy start systemu, lepszy czas dostępu do często używanych programów itp. Nie mogę tego powiedzieć o O&O a tym bardziej PerfectDisk.

plejmix

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Najlepszy defragmentator bez dwóch zdań,a miałem inne,to była męka teraz system chodzi jak zegarek,oczywiscie co jakis czas musi byc wykonana optymalizacja

wlodeusz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Miasto
Warmia i Mazury
Następnym razem napiszę, że to najgorszy z możliwych program!. Wtedy grono "expertów", znów rzuci się na mnie ujadając z pytaniem, dlaczego?. Tak jak dziś pytali gryząc, dlaczego niby najlepszy?. Jeden Oxygen, zachował poczucie humoru i takt!. Bo ja tak uważam!, ja wlodeusz!. Żaden ekspert :fakolec od siedmiu boleści, ale zadowolony użytkownik!.

Do góry