AppGuard - wersje stabilne

A

Anonymous

Możesz na install, choć ja aktualizacje windowsa instaluje na off. Do tego jeśli po instalacji aktualizacji potrzebny jest restart odznaczasz tą opcję:
N3LTR.png

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
marsellus napisał:
Możesz na install, choć ja aktualizacje windowsa instaluje na off. Do tego jeśli po instalacji aktualizacji potrzebny jest restart odznaczasz tą opcję:
N3LTR.png

Dzięki za info :)

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Wspomniałem że będę pisał i prosił o pomoc , kiedy AppGuard będzie blokował , potrzebne aplikacje .
Mam takie dwie obie czyszczą google chrome .
Jedna to speedyfox a druga iron cleaner obu nie mogę uruchomić , nie mam dostępu , co zrobić ?
:scratch

Oto Logi :

08/07/12 09:53:45 Prevented process <speedyfox.exe - c:\windows\explorer.exe> from launching from <d:\czyściciele chroma>.

08/07/12 09:53:37 Prevented process <iron cleaner.exe - c:\windows\explorer.exe> from launching from <d:\czyściciele chroma>.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29988
Miasto
Trololololo
Tadek59 też czasem używam speedyfox.Najszybciej jest po prostu wyłączyć ochronę AppGuarda na czas optymalizacji speedyfoxem.Taką optymalizację zalecają przeprowadzać raz na 2 tygodnie.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
OXYGEN THIEF napisał:
Tadek59 też czasem używam speedyfox.Najszybciej jest po prostu wyłączyć ochronę AppGuarda na czas optymalizacji speedyfoxem.Taką optymalizację zalecają przeprowadzać raz na 2 tygodnie.

Okay :dziękuję

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29988
Miasto
Trololololo
Można to też zrobić inaczej, klikasz na ikonkę w trayu i wybierasz tak jak na fotce
LvAQF.jpg

Jak już zoptymalizujesz to klikasz
3sqId.jpg

aby włączyć ponownie ochronę

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
OXYGEN THIEF napisał:
Można to też zrobić inaczej, klikasz na ikonkę w trayu i wybierasz tak jak na fotce
LvAQF.jpg

Jak już zoptymalizujesz to klikasz
3sqId.jpg

aby włączyć ponownie ochronę

:dziękuję

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29988
Miasto
Trololololo
LvAQF.jpg

Na tej fotce zaznaczone jest na niebiesko UnGuarded czyli w tym przypadku speedyfox ma pełne prawo do wprowadzania zmian ( optymalizacji baz Firefoxa)Speedyfox jest znany i bezpieczny więcj śmiało możne być UnGuarded.Gdybyś zaznaczył Guarded zamiast UnGuarded to wtedy ta aplikacja (speedyfox) uruchomi się ale będzie chroniona/nadzorowana przez AppGuard'a.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
OXYGEN THIEF napisał:
LvAQF.jpg

Na tej fotce zaznaczone jest na niebiesko UnGuarded czyli w tym przypadku speedyfox ma pełne prawo do wprowadzania zmian ( optymalizacji baz Firefoxa)Speedyfox jest znany i bezpieczny więcj śmiało możne być UnGuarded.Gdybyś zaznaczył Guarded zamiast UnGuarded to wtedy ta aplikacja (speedyfox) uruchomi się ale będzie chroniona/nadzorowana przez AppGuard'a.

Okay , dzięki za info :dziękuję

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
Prevented <Symantec Service Framework> from reading memory of <Google Chrome>
Prevented <Symantec Service Framework> from reading memory of <Proces hosta systemu Windows (Rundll32)>

Co to są za logi co mi się wyświetlają na czerwono w oknie głównym????

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29988
Miasto
Trololololo
Dodaj to coś nortona co masz do wykluczeń czyli PowerApps

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Pojawia się taki oto log kiedy startuje program Hard Disc Sentinel

08/16/12 11:45:38 Prevented process <hds_control_check.vbs - C:\Windows\SysWOW64\cscript.exe> from launching from <c:\users\tadeusz\appdata\roaming\hard disk sentinel>.

AppGuard nie blokuje programu ale kiedy program staruje ikonka AppGuarda miga , może blokuje update tego softu ?
Co robić ?

Proszę o info :)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29988
Miasto
Trololololo
hard disk sentinel działa normalnie ?? Jeśli nie zauważyłeś żadnych problemów z jego działaniem to nie ma się czym przejmować.
Możesz spróbować tymczasowo zmienić poziom ochrony na domyślny czyli HIGH i zobaczyć czy też taki log o blokowaniu będzie.Poziom ochrony Locked Down to poziom najwyższy, dający maksymalne bezpieczeństwo ale czasem może blokować za dużo.Więc jeśli nie zauważyłeś żadnych problemów z działaniem programów na tym poziomie ochrony to jak już pisałem, nie masz się czym przejmować.

p.s gdy zmieniasz poziom ochrony suwakiem, należy kliknąć przycisk apply aby go zastosować.

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
OXYGEN THIEF napisał:
hard disk sentinel działa normalnie ?? Jeśli nie zauważyłeś żadnych problemów z jego działaniem to nie ma się czym przejmować.
Możesz spróbować tymczasowo zmienić poziom ochrony na domyślny czyli HIGH i zobaczyć czy też taki log o blokowaniu będzie.Poziom ochrony Locked Down to poziom najwyższy, dający maksymalne bezpieczeństwo ale czasem może blokować za dużo.Więc jeśli nie zauważyłeś żadnych problemów z działaniem programów na tym poziomie ochrony to jak już pisałem, nie masz się czym przejmować.

p.s gdy zmieniasz poziom ochrony suwakiem, należy kliknąć przycisk apply aby go zastosować.

Dzięki za info , wydaje się że program działa normalnie wyświetla temp dysku i podaje info o stanie dysku .
Będę się trzymał ochrony Locked Down :dziękuję

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Problem !

Ikonka miga i blokuje :
08/21/12 15:52:34 Prevented process <rpchrome150browserrecordhelper.dll - C:\Windows\SysWOW64\rundll32.exe> from launching from <c:\programdata\real\realplayer\browserrecordplugin\chrome\hook>.

Co robić ?

Dzieje się to po włączeniu przeglądarki internet explorer , co prawda używam rzadko ale ......

I wyskakuje jeszcze okienko z napisem Wystąpił problem podczas uruchamiania pliku
C:\Users\Tadeusz\AppData\LocaILow\VideoCom\unity\tbVid0.dII

Do góry