AOMEI Data Backuper za darmo

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
8
AOMEI Data Backuper - to nowe bezpłatne narzędzie do tworzenia kopii zapasowych systemu, partycji i dysków twardych oraz ich późniejszego przywracania.Program jest bardzo prosty w obsłudze a cały proces tworzenia/przywracania kopii przebiega szybko.

Kluczowe funkcje:

- Tworzenie kopii systemu wraz z zainstalowanymi programami.

- Tworzenie kopii dysków twardych (wewnętrznych, zewnętrznych), pamięci przenośnych itp.

- Tworzenie kopii wybranych partycji.

- Szybkie i łatwe przywracanie systemu.

- Szybkie i łatwe przywracanie dysków i partycji.

- Możliwość przywracania wybranych plików zamiast całych kopii zapasowych.

- Klonowanie dysków czyli kopiowanie danych z jednego dysku na drugi nowy.Rozszerzanie partycji podczas procesu klonowania, kopiowanie danych z dysków HD na SSD, obsługa klonowania mniejszych dysków na większe.

- Klonowanie partycji.

- Przyrostowe i różnicowe kopie zapasowe.

- Szyfrowanie kopii hasłem oraz kompresja danych dzięki czemu będą zajmować mniej cennego miejsca na dysku.

- Sprawdzanie integralności danych na utworzonej kopii dzięki czemu będziemy mieć pewność że nie wystąpią żadne błędy podczas przywracania.Montowanie kopii jako wirtualnych dysków co pozwoli na przeglądanie ich zawartości.

- Dodawanie komentarzy do kopii dzięki czemu będzie łatwo można je zidentyfikować oraz możliwość dzielenia kopii na części.

- Tworzenie rozruchowej płyty startowej (lub pamięci USB) dzięki której będziemy mogli przywrócić kopię nawet wtedy gdy system z różnych powodów nie będzie się uruchamiał.

Program posiada interfejs w języku angielskim.
One-click backup your system drive to ensure system security
Backup disk and partition, create disk images and cloning hard drive
Support Windows 7, 8, Server 2008 R2, and Server 2012 (32bit and 64bit)
System Backup: One-click back up all data of system drive, including system files and installed applications without interrupting system run.

Disk Backup: Backup your hard disk drives including MBR disk, GPT disk, external hard drive, USB disk, and other storage devices that can be recognized by Windows.

Partition and Volume Backup: If you just want to backup a partition or volume, not the entire disk, the feature will be your best choice. With it, you can backup one or multiple partitions/volumes (including dynamic volumes) to an image file.

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30883
Miasto
Trololololo
Re: AOMEI Data Backuper Home Edition

W sumie nie wiem czy on jest płatny czy darmowy ale jest na niego właśnie promo więc chyba płatny :scratch

Strona z promocją

Klikamy na Giveaway i podajemy maila.

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
8
Re: AOMEI Data Backuper Home Edition

OXYGEN THIEF napisał:
W sumie nie wiem czy on jest płatny czy darmowy ale jest na niego właśnie promo więc chyba płatny :scratch

AOMEI Backuper provides One-Key System Backup, partition/disk clone and partition restore. Now, all of these benefits are free for you in this Christmas Season, get it now!
Platforms: Windows 7, 8, Server 2008 R2, and Server 2012 (both 32bit & 64bit)
License: full version and free for home users and commercial users
Size: 14MB

alco

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
648
Program może być fajny, chciałem potestować a tu małe rozczarowanie. :dziwak
hFmx6.jpg

No to będzie trzeba poczekać. A co do tego promo to wygląda na to że to tylko reklama nowego produktu tej firmy.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30883
Miasto
Trololololo
Obsługa windows XP i Vista ma być dodana w następnej wersji.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Fajny programik-kolejny zresztą od Aomei. Zrobiłem kopię part.systemowej (30 GB zajęte) i przy ustaw.domyślnych kompresji (normalna) wyszło 13 GB. Można też ustawić wysoką kompresję. Wszystko trwało 15 min. Teraz już wiem, że mi się zmieści na pena 16 GB (plusik też za możliwość boot.pena) :ok

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30883
Miasto
Trololololo
Owszem bardzo fajny no i darmowy, gadałem dziś z ich supportem i mają się zastanowić nad dodaniem konsoli takiej jak jest w Keriver.Jak zrobią takie cuś to instaluję.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Świetna sprawa z tą wirtualną partycją podczepioną pod "Mój komputer". Można sprawdzić, czy wszystko OK się nagrało. Co do konsoli, to pewnie byłoby to duże udogodnienie, ale co jak już się ma jedną (np. Restorela)? Już teraz ta konsola opóźnia mi start systemu o 30 sek., czyli o 100%.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30883
Miasto
Trololololo
Dlatego mogli by zrobić to opcjonalnie, ja ogólnie wolę konsolkę podczepianą pod MBR + noc/śnik rozruchowy na pendraku.

A

Anonymous

Manila napisał:
Świetna sprawa z tą wirtualną partycją podczepioną pod "Mój komputer". Można sprawdzić, czy wszystko OK się nagrało.
Fajna sprawa, bo można przywrócić jakiś usunięty pliczek bez przywracania całej kopii :klawik. Keriver też taką opcje posiada.

vonz

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
8
Stronka tycząca AOMEI Data Backuper

How to explore backup image file? A backup and restore software of AOMEI Technology can help to explore image file easily and safely.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Acronis True Image i jego darmowe wersje (Seagate Wzard, WDC Acronis True Image) posiadają od dawna możliwość podłączenia obrazu jako dodatkowej partycji, więcej bo można taką partycję podłączyć w trybie do odczytu ale i również w trybie do odczytu i zapisu a oznacza to ,że można dodać do istniejącej kopii dodatkowe pliki, usunąć, bądź zamienić na nowsze wersje (zaktualizować dokumenty) Można również przeprowadzić pełną defragmentację kopii.

Do góry