spolszczony program działa prawidłowo: tworzy i przywraca kopiePo podmienieniu pliku ze spolszczeniem program nie tworzy kopi systemu. Uruchamia się tworzenie kopi i po kilku sekundach komunikat że kopia jest gotowa ale jej nie utworzył. Po powrocie do wersji angielskiej wszystko jest w porządku. Nie wiem co może być nie tak?
Na wersjach przed 5.0.0 zawsze było ok.
Faktycznie, jest problem ale nie mam pojęcia dlaczego powoduje je spolszczenie. Napisałem do supportu.Po podmienieniu pliku ze spolszczeniem program nie tworzy kopi systemu. Uruchamia się tworzenie kopi i po kilku sekundach komunikat że kopia jest gotowa ale jej nie utworzył. Po powrocie do wersji angielskiej wszystko jest w porządku. Nie wiem co może być nie tak?
Na wersjach przed 5.0.0 zawsze było ok.
zapomniałem dodać, że u mnie prawidłowo działa spolszczona wersja AOMEI Backupper Technician Plus 5, żadnych problemów.spolszczony program działa prawidłowo: tworzy i przywraca kopie
A próbowałeś z jakimś innym językiem, np. niemiecki. Może to ogólny problem?U mnie po podmianie spolszczenia nie działa wersja Technician Plus ani Professional, jednym słowem lipa.
Inne "wbudowane" języki działają prawidłowo. Co do spolszczenia to podmieniłem spolszczenie pod niemiecki plik i dalej to samo. Pozostaje tylko "chyba" poczekać na support, może odpisząA próbowałeś z jakimś innym językiem, np. niemiecki. Może to ogólny problem?
Myślałem o czym innymPodmieniłem spolszczenie pod niemiecki plik i dalej to samo.
Tak jak napisałem, wbudowane "inne" języki działają prawidłowoMyślałem o czym innymNie o podmianie spolszczenia, tylko o wyborze w programie innego, oficjalnego języka, np. niemieckiego. Aby sprawdzić, czy to się dzieje również w innych tłumaczeniach.
P.S. Nie mam aktualnie zainstalowanej wersji 5.0, więc sam nie sprawdzę.
Wybacz, nie zauważyłemByło edytowane, w międzyczasie![]()
Po kontakcie z supportem AOMEI, błąd został znaleziony. Pozornie drobiazg, ale potrafił wywalić wszystko do góry nogami.
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!