ŻYCZENIA NA DZIEŃ MĘŻCZYZNY

sheriff

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Moderator
Reakcje/Polubienia
358
Serdecznie dziękuję za życzenia :dziękuję :)

Vinsento

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
dzięki za pamięć, ale chyba większość facetów sama nie pamięta o takich świętach :p

fluid

super saiyajin...
Fąfel
Reakcje/Polubienia
48
ja tez dziękuje i wszystkiego naj panowie :mistrzunio

A

Anonymous

Na Wiki piszą tak :

Dzień Mężczyzn :
Dzień Mężczyzn – tradycja obchodzenia tego święta na świecie została zapoczątkowana 19 listopada 1999 roku w Trynidadzie i Tobago przy wsparciu Organizacji Narodów Zjednoczonych oraz całej grupy ludzi w USA, Europie, Afryce, Azji i na Karaibach.

Ale :
Niektóre media próbują jednak je wprowadzić od kilku lat, proponując datę 10 marca. Data nie jest przypadkowa: w tym dniu w polskim Kościele katolickim obchodzone jest wspomnienie 40 Świętych Męczenników z Sebasty (oficjalnie do 1969). Prawdopodobnie lokalnie dzień ten świętowany był już przed 2000 rokiem w miejsce zniesionego wspomnienia męczenników.
Więc czapki z głów,że porównują nas do męczenników :zawsty chociaż wiem,że niektórzy z nas naprawdę się męczą :dziwak.
Wracając do meritum : to święto w kontrze do Dnia Kobiet to jakaś kpina....wszak całe (prawie) zło tego świata powstało z winy chłopów :papież .

Elai90 :dziękuję

Mirko

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
7422
Ja również dziękuję za życzenia i piję za zdrowie Pań :)

LGG

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
21
Dziękuje i pozdrawiam !!

kinimoD

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Ja też dziękuję za życzenia :dziękuję

fluid

super saiyajin...
Fąfel
Reakcje/Polubienia
48
coś nas mało panowie na forum tylko 12 wpisów... :eek: :co jest? :pala

elai90

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Hornet napisał:
Na Wiki piszą tak :

Dzień Mężczyzn :
Dzień Mężczyzn – tradycja obchodzenia tego święta na świecie została zapoczątkowana 19 listopada 1999 roku w Trynidadzie i Tobago przy wsparciu Organizacji Narodów Zjednoczonych oraz całej grupy ludzi w USA, Europie, Afryce, Azji i na Karaibach.

Ale :
Niektóre media próbują jednak je wprowadzić od kilku lat, proponując datę 10 marca. Data nie jest przypadkowa: w tym dniu w polskim Kościele katolickim obchodzone jest wspomnienie 40 Świętych Męczenników z Sebasty (oficjalnie do 1969). Prawdopodobnie lokalnie dzień ten świętowany był już przed 2000 rokiem w miejsce zniesionego wspomnienia męczenników.
Więc czapki z głów,że porównują nas do męczenników :zawsty chociaż wiem,że niektórzy z nas naprawdę się męczą :dziwak.
Wracając do meritum : to święto w kontrze do Dnia Kobiet to jakaś kpina....wszak całe (prawie) zło tego świata powstało z winy chłopów :papież .

Elai90 :dziękuję

Hornet :dziękuję za wyjaśnienie :) chciałabym,przyznać Ci podwójną pochwałę ale nie umię tego zrobić :zawsty Przyznaję Ci więc oficjalnie na Forum PZD moją pchwałę !! :yahoo

Do góry