Zawalające się pod wpływem osuwiska budynki w Kłodnem

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo

Ale masakra,

A

Anonymous

Szkoda tych ludzi a Ci których to nie dotyczy powinni sie cieszyć z tego co mają a nie narzekać!

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo
No tak,szkoda ludzi,dobytek życia przez wodę stracili,ale takie chaty się ubezpiecza

A

Anonymous

W tych czasach co dostawali pozwolenia możliwe że jeszcze nie wiedzieli,albo im nikt nie powiedział

Dozamet1

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
Nowa Sól
Kij wie teraz to można gdybać.Powinni zabronic budowy na takich terenach jak i terenach zalewowych bo wielu kupuje taka ziemię bo jest bardzo tania

maks028

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Dozamet1 napisał:
Kij wie teraz to można gdybać.Powinni zabronic budowy na takich terenach jak i terenach zalewowych bo wielu kupuje taka ziemię bo jest bardzo tania

Racja , ale jak siedzi taki urzedas ktory sie chce szybko nachapac to i biednych ludzi mozna w ch..a zrobic , s.......y :diablo ! Urzedasow nie zalalo , a jak nawet , to pojdzie do kolegi i go na szybko ubezpieczy albo bezprocentowa porzyczke na chate dostanie ...ahh...brak slow !!!

maks028

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Dozamet1 napisał:
Takie czasy były ,ale nie można wszystkiego na urzędasów zganiać .

Jasne , ze nie , ale o terenach zalewowych czlowiek dowiaduje sie dopiero jak go zaleje , a od powodzi w 1997 nie widzialem zeby wybudowali jakiekolwiek konkretne waly ochronne , albo naprawili stare punkty , ktore pierwszy raz (w 1997 )zalalo ...Tylko duzo gadaja , zmieniaja sie rzady , a zwykly czlowiek dostaje po tylku ...aaa h.. tam niech ich zaleje , albo niech zap.......ja w deszczu sami ...k...a wojska do Iraku posylaja za darmoche , a nas zalewa :diablo :diablo ....oczywiscie to tylko Moje subiektywne odczucie .

Dozamet1

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
Nowa Sól
U mnie w mieście po 97 zmieniło się bardzo dużo , ale to dzięki prezydentowi miasta a nie tym wyżej.

jogobella

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
to jest normalnie płacz w oczach,jestem ciekaw gdzie ci bardzo poszkodowani ludzie będą mieszkać gdy przyjdzie zima :!: :!: :!:

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo
Po 97 to było dużo gadania ,i to by było na tyle.W zeszłym tygodniu byłem na przejściu Krajnik\Shwedt
Po polskiej stronie standard czyli nic + do tego ekipa " ekspertów" twierdzących że nie zaleje (a zalało),po niemieckiej stronie wały umocnione,wszystko tak jak powinno być.

Dozamet1

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
Nowa Sól
U nich odra idzie kawałek a u nas odra i wisła idą przez całą Polskę zresztą nie ma co porównywać narazie Niemiec do Polski ile oni mają kasy a ile my.Zresztą mają przepisy co do rzek i zabudowy więc to by się również u nas przydało

maks028

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
5
Dozamet1 napisał:
U nich odra idzie kawałek a u nas odra i wisła idą przez całą Polskę zresztą nie ma co porównywać narazie Niemiec do Polski ile oni mają kasy a ile my.Zresztą mają przepisy co do rzek i zabudowy więc to by się również u nas przydało

fakt , ze na pewno Niemcy maja mniej problemow , ale nie sadze zeby Polska byla taka biedna !!! Po prostu w Polsce sie ma ludzi w dupie , takie jest moje zdanie , na glupie wybory to maja pieniadze i na szacowanie strat tez maja czas (oczywiscie w zwiazku z dofinansowaniem z Unii i to jest ok.) .Przeciez dostana te pieniadze zpowrotem od Unii, to niech skredytuja jakies prace zeby ludzie nie mieli wiekszych strat .........Alle przeciez Polska jest taka biedna , smieszne !!!!

Dozamet1

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Miasto
Nowa Sól
Pisać na forum to sobie możemy. Kto widział że będzie taka katastrofa pół polski pod woda. Takich pieniędzy nie ma nikt żeby każdego zadowolić. Można piłeczkę odbić w 2 stronę dlaczego się nie ubezpieczyli ? Zresztą każdy mówi żeby dać im jak najwięcej a za jakiś czas będzie trzeba podnieść podatki i tu każdy będzie przeciwny.

Do góry