Za darmo Hide My IP na Facebooku

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

Za darmo Hide My IP na Facebooku , klikamy Like .
Aplikacja daje możliwość anonimowego, a przede wszystkim bezpiecznego surfowania w Internecie. Dzięki programowi użytkownik może zmienić swój adres w każdej chwili. Wystarczy użyć przycisku Hide IP, który automatycznie skonfiguruje przeglądarki do korzystania z serwerów proxy. Po wyłączeniu programu, ustawienia przeglądarek wracają do normy.
Link :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

:)
Jeszcze trochę info , licencji jest 2000 także trzeba się śpieszyć i to co ważne a o czym nie wspomniałem trzeba zostawić komentarz dlaczego potrzebujesz tego narzędzia i otrzymasz kod wciągu 24 godzin

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Do podstawowych zastosowań może i się nadaje ...ale ani to anonimowe ani bezpieczne
Trzymanie logów na serwerach producenta skutecznie godzi w nasza anonimowość a że program ma zamknięta źródła ni jak się ma do bezpieczeństwa ( warto przypomnieć sprawę anonimizera JonDo w którym znaleziono backdoora )

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30862
Miasto
Trololololo
co prawda to prawda, taka anonimowość dla naiwnych.

2000 kluczy mają do rozdania.

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
46239
Miasto
Gdzieś w Polsce
Oj tam, oj tam, tak gadacie bo kluczyków wam nie starczyło :dziwak

A swoją drogą zobaczy się do czego to nadaje :)

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Oj tam, oj tam, tak gadacie bo kluczyków wam nie starczyło :dziwak
images

Przysłali aż nadto :p
A tak na serio na zwykłe potrzeby lepiej postawic sobie zwykłego OpenVPN`a z serwerem umiejscowionym w jakimś egzotycznym lub "nieprzychylnym" zachodowi i unii kraju np ruski albo koreańce :ok
Już to widzę jak rozpatrywany jest nakaz sądowy o podanie logów przez administratora serwerów z Korei lub w ruskach gdzieś w tajdze :szydera
Jakiś czas temu całą pocztę przeniosłem do ruskich ..zawsze bardziej bezpiecznie niż w Polszy

pkolasa

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
remool, przy całym szacunku dla lekkiego bałaganu internetowego w Rosji, ale - czyżby? :D

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
W Polsce ( tajemnicą poliszynela ) jest to że usługodawcy poczty mają wgląd w nasze skrzynki i często z tej możliwości korzystają ( nie mówię tu o poczcie Googla która w tej materii bije wszelkie rekordy ) , z dwojga złego wolę mieć skrzynkę gdzieś za Uralem i wchodzić na nią tylko przez VPN`a niż w Polszy pod nosem naszych rodzimych służb :szef
Jeśli ruski przycisną to poszuka się innych bananowych republik

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
No tak, tylko pytanie: po co zwykłemu zjadaczowi chleba, nie sprzedajacego przez IT uran, czerwoną rtęc, czy też kilo koksu tak wyostrzona anonimowość ? Tylko po to bo boi się spamu, czy ściągnie kilka CD albo filmów? Tym bardziej jeżeli żyje się w Państwie, kompletnie dziurawym, jeżeli chodzi o ochronę danych osobowych,które jest fikcją od marketów po urzędy i gdzie od zaprzyjaźnionych urzędników co niektórych urzędów administracji można kupić niedrogo niezłe dossier małej grupki przydatnej dla celów marketingowych...Chyba dla tylko dla polepszenia sobie poczucia bezpieczeństwa i które nawet kiedy jest złudne może być zawsze dobrze sprzedającym się towarem (Cyberghost-1m/32 zł) :klawik.

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Po co ?? Sam sobie odpowiedziałeś
....Tym bardziej jeżeli żyje się w Państwie, kompletnie dziurawym, jeżeli chodzi o ochronę danych osobowych,które jest fikcją od marketów po urzędy i gdzie od zaprzyjaźnionych urzędników co niektórych urzędów administracji można kupić niedrogo niezłe dossier małej grupki przydatnej dla celów marketingowych..
- Dlatego z tego państwa ucieka się ze wszystkim czym można
Twój post odzwierciedla postawę 98% polskiego i nie tylko polskiego społeczeństwa Świadomość użytkowników sieci dt anonimowości i prywatności praktycznie nie istnieje Wystarczy spojrzeć na portale społecznościowe i robiące istną furorę różnego typu usługi i gry z aspektami geolokalizacyjnymi
Uwierz mi że nie trzeba być terrorystą lub pedofilem ( modne w dzisiejszych czasach slogany wprowadzane przez organizacje i rządy walczące z anonimowością i prywatnością w necie ) aby wdrożyć pewne procedury na swoim kompie i odciąć się od wszędobylskiego Wielkiego Brata
Zastanawia mnie taka sprawa ... czy idąc ulicą macie adres zamieszkania wypisany na plecach ?? podajecie wszędzie swój prywatny nr tel ?? pierwszej lepszej napotkanej osobie mówicie o swoim prywatnym życiu , chorobach itp ?? Myślę że nie bo powiecie że to są Wasze prywatne sprawy i chcecie być anonimowi ( przynajmniej większość by tak zrobiła ) ...ale jeśli w necie chcę być anonimowy i zachować prywatność muszę zaraz sprzedawać uran albo czerwoną rtęć lub kilo koksu ( czemu tak mało ?? )
Może za parę lat gdy inwigilacja stanie się bardziej agresywna niż dzisiaj część ludzi zmądrzeje ale większość i tak będzie twardo twierdzić -" ja nie mam nic do ukrycia niech patrzą "

Edit
No tak, tylko pytanie: po co zwykłemu zjadaczowi chleba.....tak wyostrzona anonimowość ?
Korzystanie z OpenVpn`a i poczty na zagranicznych serwerach to ma być wyostrzona anonimowość ?? No proszę Cie terieron...to jest minimum
Zaostrzona anonimowość mogłaby wyglądać tak OpenVPN kupiony za BC w Ameryce południowej i na to jeszcze Tor

A

Anonymous

Remool-to zrób ( jak Ci się będzie chciało :zawsty ) tutorialek np."Jak skutecznie ukryć się w sieci przed wścibskimi fajansami" :ok

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
Hornet
Remool-to zrób ( jak Ci się będzie chciało :zawsty ) tutorialek np."Jak skutecznie ukryć się w sieci przed wścibskimi fajansami" :ok
Żebym to ja się jeszcze nadawał do robienia tutek :scratch Może coś kiedyś spłodzę ale temat jest tak rozległy jak ujście Amazonki do oceanu :dziwak

terieron

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
7
Re: @Remool.Za darmo Hide My IP na Facebooku

@Remool
No tak tylko powiedz mi po co to minimum, jak wokół siebie już rozsiałem full informacji i danych.
Zgadzam się.Łamanie anonimowości jest w 100% naganne ale póki co, będąc użytkownikiem IT zgadzasz się na nie (przyzwalasz), tak jak majac auto stajesz się ofiarą dyktatu cen paliw, czy też ukrytej fiskalizacji przy zakupie odbiornika TV.Bo niestety istnieje w wielu państwach mechanizm przyzwolenia a wręcz cichego propagowania takiej kontroli(np.niedawny niemiecki bundestrojan i jego mutacje).
Wiadomo, że argumenty o kontroli związanej z przestępczością,teroryzmem itp są tylko mrzonkami a chodzi o dobro bogatych producentów (którzy wybieraja polityków) i wścibskich rządów i ich urzędów skarbowych.
Ale powiedz mi remol po co mi VPN za trzy dychy, konto na zagranicznym serwerze itp jak imię, nazwisko,PESEL i kilka innych danych,(których skojarzenie z innymi danymi i ruchem w IT daje niezłą informacje osobową) ma mój dostawca internetu albo pierwszy lepszy portal aukcyjny lub sklep? Zobacz czym dysponują i z kim żonglują operatorzy GSM, A ruchy na koncie, preferencje zakupu i inne rzeczy można szybko skojarzyć.Zastanów sie ile razy po ogłoszeniu,handelku w sieci miałeś telefon z jakiejś firmy x proponującej sprzedaż jakiego gówna, usługi,czy ubezpieczenia.Biorąc udział w jakimś giveaway, konkursie, powiązanym z aktywnością na portalu spłecznościowym, czy prenumerując newsletter i potwierdzając to-dajesz na widelcu sporą kupę informacji.
Dla mnie najlepszą ochrona jest wytworzenie mechanizmów prawnych,klauzul i respektowanie ochrony danych, których łamanie będzie zagrożone ogromnymi konsekwencjami.A wszelkiej maści mechanizmy zapobiegawcze za trzy dychy wydaja się wątpliwe i służą jedynie dobremu samopoczuciu i nabijaniu kasy ich producentom. :klawik.

A

Anonymous

A ja powiem tylko jedno :zawsty dla mnie prawdziwym życiem jest mój żywot w świecie realnym i o niego się martwię :gwizdek Cyber to tylko dodatek, zabawa, troszku praca :szydera ...

remool

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
71
terieron
Piszesz tak jak byś twierdził że tak już musi być i nic nie można zrobić ..a na prawne klauzule nie ma co liczyć..bo nic takiego raczej nie nastąpi , może być tylko gorzej ( umiesz liczyć ..licz na siebie -maxyma ta dobrze się tu sprawdza )
a co do ...
Ale powiedz mi remol po co mi VPN za trzy dychy, konto na zagranicznym serwerze itp jak imię, nazwisko,PESEL i kilka innych danych,(których skojarzenie z innymi danymi i ruchem w IT daje niezłą informacje osobową) ma mój dostawca internetu albo pierwszy lepszy portal aukcyjny lub sklep? Zobacz czym dysponują i z kim żonglują operatorzy GSM, A ruchy na koncie, preferencje zakupu i inne rzeczy można szybko skojarzyć.Zastanów sie ile razy po ogłoszeniu,handelku w sieci miałeś telefon z jakiejś firmy x proponującej sprzedaż jakiego gówna, usługi,czy ubezpieczenia.Biorąc udział w jakimś giveaway, konkursie, powiązanym z aktywnością na portalu spłecznościowym, czy prenumerując newsletter i potwierdzając to-dajesz na widelcu sporą kupę informacji.
hmmm...sądzę że wynika to trochę z niewiedzy i braku znajomości tematu ( dodam od razu że ja tez nie jestem żadnym "expertem" ds anonimowości ale od jakiegoś czasu zgłębiam temat i jestem świadomy zagrożeń jak i metod obrony przed nimi )
Anonimowość w realu jest trudniejsza do utrzymania ( tak jak pisałeś PESEL NIP karty zdrowia .itp itd ) i dlatego właśnie powinniśmy robić wszystko aby nas nie powiązano z tymi danymi po przez beztroskie internetowe przechadzki Powstają już systemy agregujące wszystkie dane o nas z różnych miejsc w jednej bazie ..co prawda jest to na dziś dzień w powijakach ale za 5 ..10 lat ..kto wie
Chronić możemy się na wiele sposobów Wszystko zależy od naszej wiedzy , umiejętności i determinacji
Zwykły VPN tunelujący i szyfrujący nasz ruch skutecznie oślepia naszego dostawcę netu co do charakteru i treści przeglądanych stron Wychodząc z tego VPN`a przez szyfrowane proxy także jego pozbawimy wglądu w nasze sesje
Co do GSM ..tel na kartę + czasowa zmiana nr z jednoczesną zmianą nr IMEI ( można :klawik. ) + programik blokujący zapytania stacji bazowych co do położenia fonu i jest gitara
Oczywiście to co podałem to "dość ciężkie przykłady " ale ludzie powinni mieć świadomość o takiego typu rzeczach w mniejszym lub większym stopniu a nie dostawaliby potem spamu , reklamowych telefonów itp
Uwierz mi że jeśli korzystam z netu to w b.intensywny sposób i nie znam słowa spam nie dostaję ofert telefonicznych itp
Oczywiście nie wszyscy muszą mieć takie zapatrywanie na net i kwestie anonimowości jak ja ale pragnąłem tylko naświetlić temat co można zrobić...a można bardzo dużo a nawet więcej :klawik.

marsellus
A ja powiem tylko jedno :zawsty dla mnie prawdziwym życiem jest mój żywot w świecie realnym i o niego się martwię :gwizdek Cyber to tylko dodatek, zabawa, troszku praca :szydera ...
Mam tak samo ..real tylko real na maxa a net jako dodatek do pewnych celów

jogobella

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
0
ej a jak dostać klucz do tego progsa,bo jeszcze nie dostałem ??

Do góry