Xiaomi Redmi Note 7: ekran blokady

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Czy da się całkowicie wyłączyć ekran blokady w Xiaomi Redmi Note 7? Tak, żeby po włączeniu od razu był widoczny ekran główny?

Ostatnia edycja:

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12358
Miasto
Somewhere over the rainbow.

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Niestety nie mam żadnej z opcji, które tam podano. Mogę wrzucić screeny na dowód. Mam "Hasła i bezpieczeństwo", ale nie ma tam opcji wyłączenia ekranu blokady. Mam opcję "Blokada ekranu" i pod nią napis "wyłącz", ale w sensie, że jakby jest obecnie wyłączona, a kiedy w to kliknę, to pokazują się opcje ustawiania hasła, PIN-u albo rysowania wzoru.
Właśnie dlatego szukam sposobu na konkretnie tym modelu telefonu. Teraz aby wyświetlić ekran główny muszę przesunąć palcem w górę. Niby nic wielkiego, ale na dłuższą metę irytujące, a czasem mi się zapomina, w którą stronę mam przesunąć albo jakoś źle mi się przesunie, więc wolałabym tego nie mieć wcale

Ostatnia edycja:

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Dobra, udało się. Trzeba było włączyć tryb programisty i wtedy całkiem inaczej niż w tym poradniku. Trzeba kliknąć w: Ustawienia -> Dodatkowe ustawienia -> Opcje programistyczne i tam dopiero można włączyć opcję: "Pomiń ekran blokady"

Do góry