Win xp jaka może być przyczyna?

wojwojtek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
65
:hi Komp nie daje się uruchomić, na monitorze pojawiają się takie krzaczki
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Nie można uruchomić trybu awaryjnego, nie reaguje ani na klawiaturę ani na myszkę.Chciałem uruchomić kompa z płyty ale napęd też nie kręci płyty. Czy ktoś ma jakiś pomysł ?

A

Anonymous

A wcześniej miałeś możliwość otworzenia BIOS'u ? (Niektóre klawiatury działają dopiero po całym załadowaniu systemu.Ja tak mam :) )

@edit:A jesteś w stanie coś wyczytać z tych krzaczków ? Może jakiś numer lub nazwa błędu itp ?

A

Anonymous

Przyczyn może być kilka ... za wiele na tej fotce nie widać
awaria od dysku,płyty głównej, na karcie graficznej kończąc... choć stawiał bym na plyte

virophage

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
22
Miasto
Pomorze
wojwojtek napisał:
:hi Komp nie daje się uruchomić, na monitorze pojawiają się takie krzaczki
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Nie można uruchomić trybu awaryjnego, nie reaguje ani na klawiaturę ani na myszkę.Chciałem uruchomić kompa z płyty ale napęd też nie kręci płyty. Czy ktoś ma jakiś pomysł ?

Uszkodzona karta graficzna ,zasilacz albo monitor.
Stawiam na karta graficzna , jak masz wbudowaną kartę zintegrowaną wyciągnij ją włącz komputer lub wrzuć do innego kompa i zobacz : )

wojwojtek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
65
Mam stary jakiś komputer wymienię zasilacz i może kartę, wcześniej spróbuję pomierzyć napięcia z zasilacza.

wojwojtek

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
65
Zrobione.Był ułamany jeden z zaczepów w podstawce pod radiator procka na płycie głównej.Radiator nie przylegał do procesora, po naprawie zaczepu i nałożeniu świeżej pasty pod radiator komputerek działa bez problemów.

Do góry