Wasze opinie na temat pobierania opłat za korzystanie z AQQ

A

Anonymous

Chciałabym poznać Wasze zdanie na temat tego, że od 1 kwietna komunikator AQQ będzie płatny.
Co o tym myślicie? I pytanie do osób, które korzystają z tego komunikatora, czy nadal będziecie go używać, czy może poszukacie innej alternatywy?

Według mnie Oconnel (Twórca programu) strzela troszkę sobie w kolano, gdyż AQQ jest zdecydowanie najlepszym komunikatorem, ale jeżeli będzie on płatny, to zapewne wiele osób przestanie z niego korzystać, chociaż tak, dla zasady...

A

Anonymous

Re: Wasze opinie na temat pobierania opłat za korzystanie z

Hahaha :wariat .Oconnel powinien się puknąć w czajnik.Tak będę go używał dalej,bo bardzo go lubię,ale pod pod warunkiem,że ktoś go "zrobi".
Płacić za AQQ ? To tak jak płacić panience za pójście do kina.Trochę upokarzająca sytuacja i u mnie całkowicie wykluczona.

rafalp86

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
457

O kurcze :eek: pierwsze słyszę,że ma być płatny. Dla mnie AQQ jest najlepszym komunikatorem,lekki,stabilny,lepszy niż Gadu-Gadu, które zjada mnóstwo pamięci i wyświetla pełno reklam, wiem można to zablokować. W sprawie opinii
(Twórca programu) strzela troszkę sobie w kolano
to się zgadzam z tobą Olu. Pewnie sporo użytkowników się przeniesie na inny komunikator, ale najpierw poczekam do 1.04.2014 i zobaczę jak będą wyglądać te płatności. Trial, Demo lub jakieś mikro-opłaty :scratch I wtedy zdecyduje co dalej... Oby nie skończył jak Winamp.

A

Anonymous

Cały czas mam zainstalowane AQQ, mimo że często go nie używam. Instaluję zawsze, tak z przyzwyczajenia.
Dlatego same opłaty nie są powodem do przejścia, ale mogą to spowodować.

A

Anonymous

rafalp86 napisał:
i zobaczę jak będą wyglądać te płatności. Trial, Demo lub jakieś mikro-opłaty :scratch I wtedy zdecyduje co dalej... Oby nie skończył jak Winamp

Gdy Twoja subskrypcja wygaśnie, to możliwość korzystania z AQQ zostanie ograniczona. Nie będzie możliwe wysyłanie wiadomości, korzystanie z Centrum Powiadomień czy też wysyłanie SMS-ów. W dalszym ciągu będzie możliwy odbiór wiadomości, przeglądanie archiwum a także korzystanie ze wszystkich wtyczek bez żadnych ograniczeń

Na 30 dni będzie 2,46 zł, a na 365 dni 24,60 zł

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

A

Anonymous

No to mnie Olu zszokowałaś :eek:
AQQ zdecydowanie strzela sobie w kolano , jest wiele komunikatorów które są godne uwagi... np WTW który jest równie popularny, i w takim wypadku wydaje mi się ze przejmie większość użytkowników "qkacza"
zresztą.... ludzie , przecież jeszcze wielu używa(lub stara się używać)zdechliznę GG- mimo tego ze to parodia komunikatora, to i tak ma rzesze fanów. Nie wiem ... pomysł właścicieli AQQ jest dla mnie zdecydowanie smieszny i na bank nie wypali
ja podziękuje
:fakolec
i jeszcze jedno... z komunikatorów korzysta najwięcej młodzieży, która notabene jest na utrzymaniu rodziców
wiec ...nie wiem kto jest tam odpowiedzialny za analizę rynku, ale prawdopodobnie osoba(łagodnie rzecz ujmując) mało kompetentna

sPeRaCz

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
23

Po piersze data (01.04.2014) wprowadzenia opłat wydaje się być zastanawiająca przecież będzie to Prima Aprilis.

Po drugie jeśli to prawda to będzie to początek końca AQQ.

Po trzecie w dobie darmowych dodatków do smartfonów (tapety, dzwonki, gry itp.) Wapster nie ma już takich dochodów jak kiedyś i szuka dodatkowego źródła finansowania swojej platformy poprzez opłaty za korzystanie z AQQ.

Jakoś mnie to nie rusza :jezyk

Od dawna korzystam z Mirandy (Miranda NG) i protokołu XMPP (ale nie w AQQ) i się nie martwię.

Definitywnie strzelają sobie w kolano, grono osób odwróci się od AQQ na rzecz innej darmowej opcji. Tak samo jak GG straciło wielu użytkowników za wprowadzanie "wodotrysków" i likwidację poczty GG, tak samo AQQ będzie niszą i to na dodatek płatną.

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
62
Miasto
Trójkąt Bermudzki

Od kilku lat nie używam żadnego komunikatora (sporadyczne SKYPE) ale gdybym miał płacić to najpierw poszukałbym wersji free, porównał z płatną i jeśli ta płatna nie byłaby porażająco lepsza to zrezygnował bym z opłat.

Elvis

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
851

Wapster rezygnuje z AQQ i jedynym właścicielem będzie teraz Oconnel. Znikną reklamy i inne wodotryski, w planach jest też wersja mobilna. Ja nie mam zamiaru płacić skoro są darmowe komunikatory.
Lektura do poczytania:

A

Anonymous

Elvis_JXL napisał:
Wapster rezygnuje z AQQ i jedynym właścicielem będzie teraz Oconnel. Znikną reklamy i inne wodotryski, w planach jest też wersja mobilna. Ja nie mam zamiaru płacić skoro są darmowe komunikatory.
Lektura do poczytania:

Przeczytałem... faktycznie sytuacja mało ciekawa, jednak zdania nie zmienię, jest wiele dobrych alternatyw

Fanatyk

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1

Jak dla mnie to koniec AQQ. Płacenie w dzisiejszych czasach za komunikator jest trochę śmieszne delikatnie mówiąc. Zawsze jakoś wolałem korzystać z WTW, który po odpowiedniej konfiguracji (dodaniu kilku wtyczek itp.) spełnia wszystkie moje oczekiwania.

Do góry