Wasz ulubiony pakiet zabepieczający?

Wasz ulubiony pakiet zabepieczający?

• Norton

Głosy: 1 8,3%
  • Avira

Głosy: 3 25,0%
  • Kaspersky

• G Data

Głosy: 0 0,0%
  • ESET

• McAfee

• Dr.Web

• AVG

Głosy: 2 16,7%
  • Avast

• BitDefender

Głosy: 4 33,3%

• Głosujących
    12

SKIBA

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
W dzisiejszych czasach zagrożenie w internecie czai się na każdym kroku. Dlatego najważniejszy program i zarazem pierwszy jaki należy zainstalować na świeżym PC lub laptopie jest pakiet zabezpieczający ( Norton, Kaspersky, Avira etc. ). Jaki program chroni wasz system? Pochwalcie się, dlaczego ta aplikacja jest najlepsza do ochrony komputera. Wypowiadajcie się też, jeśli używacie innego antywirusa niż w ankiecie. :guma

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Zrób większą ilość programów/firm do ochrony. Moja ochrona się tu nie mieści. :piwko

SKIBA

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
tofana napisał:
Zrób większą ilość programów/firm do ochrony. Moja ochrona się tu nie mieści. :piwko
W ankiecie można wprowadzić tylko 10. Możesz dać komentarz, jakiej firmy antywirusa używasz i czemu jest on tak dobry. :klawik.

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
EAM - bo lekki i skuteczny, no i chyba produkt Polski
AppGuard - jeden z najlepszych antiexe
SSFW - chyba najlepszy FW, na podobnym poziomie stawiałem OnlineArmor, niestety już umarł ;(
ShadowDefender - do testów
Adguard - chyba najlepszy blocker

2 komp:
EIS - bo łatwy w obsłudze
RollbackRX - aby uniknąć kobiecych błędów ;)

Zrezygnowałem z AppGuard + ShadowDefender, za trudne w obsłudze były.

al

Forumowiszcze
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
12393
Miasto
Somewhere over the rainbow.
Taki temat już jest i każdy w nim napisał czego używa do ochrony.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30016
Miasto
Trololololo
Panda Antivirus Pro 2015 gdyż jest lekka, bezobsługowa, automatyczna i pomimo że w nazwie jest Antivirus to w sumie pakiet bo ma zaporę sieciową (również automatyczną).

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków
SKIBA napisał:
W dzisiejszych czasach zagrożenie w internecie czai się na każdym kroku. Dlatego najważniejszy program i zarazem pierwszy jaki należy zainstalować na świeżym PC lub laptopie jest pakiet zabezpieczający ( Norton, Kaspersky, Avira etc. ). Jaki program chroni wasz system? Pochwalcie się, dlaczego ta aplikacja jest najlepsza do ochrony komputera. Wypowiadajcie się też, jeśli używacie innego antywirusa niż w ankiecie. :guma
Zabrzmiało to jak wypowiedz producenta oprogramowania zabezpieczającego. Oni (producenci takiego softu) po prostu chcą żebyśmy tak myśleli i niezwłocznie kupowali ich soft
zagrożenie w internecie czai się na każdym kroku (zapewne za każdym kliknięciem)
Osobiście od kilku lat na PC ani Laptopie nie mam zainstalowanego żadnego pakietu zabezpieczającego i jeszcze niczego nie złapałem. Kilka razy tak z ciekawości i dla świętego spokoju przeskanowałem PC i Laptopa Kasperskym (Rescue Disk) i wszystko O.K. Korzystam dość często ze skanera online Virus Total (jak coś z sieci ściągnę) i tyle. Mam zainstalowany (nawet nie bo to Portable) AdwCleaner bo nieraz lubi się jakiś "intruz reklamowy" w przeglądarce zagnieździć. Zapewniam że chodzę po różnych portalach o kiepskiej reputacji (Ruskich i nie tylko). Jak czytam jak co poniektórzy mają zainstalowane na kompie to tylko ręce załamuje ale to oczywiście sprawa indywidualna. Po prostu nie klikać bezmyślnie we wszystko co się pobrało z sieci i będzie O.K
To moje zdanie.

A

Anonymous

FortiClient/Webroot
temat powielony
niemal identyczny już jest na forum
( OXY zostawił to nie tykam)

SKIBA

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
al_arsen napisał:
Sorki, ale można odświeżyć temat. :jezyk
Panda Antivirus Pro 2015 gdyż jest lekka, bezobsługowa, automatyczna i pomimo że w nazwie jest Antivirus to w sumie pakiet bo ma zaporę sieciową (również automatyczną).
Kiedyś, kiedyś testowałem Pandę, chyba w 2009 roku i jakoś nie mogłem się do niej przyzwyczaić. Tak samo używałem Aviry, ale potem pogorszyła się, gdyż zamulała neta ( podobnie bitdefender ). Czasy mineły i pakiety zabezpieczające rozwijane sa w szybkim tempie, więc może zmieniły się te dwa antywirusy na lepsze.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30016
Miasto
Trololololo
SKIBA napisał:
al_arsen napisał:
Sorki, ale można odświeżyć temat. :jezyk
Kiedyś, kiedyś testowałem Pandę, chyba w 2009 roku i jakoś nie mogłem się do niej przyzwyczaić. Tak samo używałem Aviry, ale potem pogorszyła się, gdyż zamulała neta ( podobnie bitdefender ). Czasy mineły i pakiety zabezpieczające rozwijane sa w szybkim tempie, więc może zmieniły się te dwa antywirusy na lepsze.
oj zapewniam cie że to już nie ta sama panda co w 2009. podobnie jak z nortonem, kiedyś mega kobyła a teraz całkiem żwawik

A

Anonymous

SKIBA napisał:
W dzisiejszych czasach zagrożenie w internecie czai się na każdym kroku.
Gdzieś to wyczytał :eek: ?? Łażę ciągle po stronkach z czerwonym kółkiem i od 2008 nic mnie nie zaatakowało :szydera
wacek_1984 napisał:
EAM - bo lekki i skuteczny, no i chyba produkt Polski
AppGuard - jeden z najlepszych antiexe
To,że Gienek robił swego czasu tłumaczenia do Emsisoft wcale nie oznacza,że to polski program...
AppGuard nie jest żadnym anti-exe...chociaż faktycznie zawiera w sobie takowy moduł.
Wacek tyle siedzisz na SG,że takie podstawy powinieneś już znać.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Hornet napisał:
SKIBA napisał:
W dzisiejszych czasach zagrożenie w internecie czai się na każdym kroku.
Gdzieś to wyczytał :eek: ?? Łażę ciągle po stronkach z czerwonym kółkiem i od 2008 nic mnie nie zaatakowało :szydera

Hornet, złego diabli nie wezmą :papież :)

Do góry