VideoGet za darmo

A

Anonymous

Re: VideoGet 6.0 za darmo

marsellus napisał:
Hornet napisał:
Gitara Emmers :ok ten dock jest elegancki :klawik.
Hornetinio używasz tego docka? Ile czesze zasobów? :wariat
Marsellinio-nie mów do mnie Hornetinio bo nie pasuje...u Ciebie git pasuje i kojarzy z brazylijskimi graczami :szef
Co do docka...jest totalnie wyczesany,ma multum funkcji,śliczne GUI i ciągnie...RAM-u 3xwięcej od RocketDocka a procesorka 10xwięcej :szydera .Czas procesorka po całym dniu pracy przy RocketDock-10 sekund a przy XUS Desktop 2 minuty :eek:
Ale nie bądźmy takimi pedantami (fr. pédant, wł. pedante :p ) dock jest naprawdę elegancki :ok

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka

Może ja odpowiem na to pytanie załączając screen z Menadżera zadań
zasoby.jpg

Jak widać są to śladowe ilości. Dotyczy to zarówno Rocket Dock , który jest u mnie od dłuższego czasu jakby elementem składowym systemu, jak i XUE Desktop , którego używam sporadycznie dla urozmaicenia .

A

Anonymous

Emmers-ale co Ty za screena zarzucasz ? Od razu po zainstalowaniu...pootwieraj go kilkadziesiąt razy i wtedy pokaż.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30869
Miasto
Trololololo

Jeśli chodzi o docki to fajny i za free też jest Circle Dock
Features

Non-Docked Application Launcher
Unlimited Folders, shortcuts, links, and managements across sub-levels
Background and Icons customizable via a drag and drop system
Hide Dock when not in use, to reserve screen real estate
Mulit-monitor and virtual Desktop(s) Compatible
Portable
No Installation required, simply unpack and run .exe
185047.jpg

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka

Hornet napisał:
Emmers-ale co Ty za screena zarzucasz ? Od razu po zainstalowaniu...pootwieraj go kilkadziesiąt razy i wtedy pokaż.
Komputer i gadżet XUE Desktop mam włączone od wczoraj ( nie wyłączałem w tym czasie komputera- preferuję starą zasadę jak najmniej startów i wyłączeń kompa) (XUE, zainstalowane i skonfigurowane wczoraj), ikony pulpitu są ukryte (korzystam z ikon skrótów wklejonych do XUE ) zużycie procesora 0-"zero" , zużycie pamięci ciągle poniżej 10MB ( przydzielonych ikon -18) po otwarciu okna ustawień programu zużycie wzrasta do niecałych 20 MB ,spada do 10 po zamknięciu okna ustawień. W tej chwili spadło poniżej 2 MB Zużycie procesora bez zmian: zero...
Pozdrawiam

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka

b26aebff-c52f-4777-bcb7-c67057dbcee2_3_xue1.jpg
40493217-aac7-4ad7-952e-d51d2d25794c_3_xue2.jpg

Naprawdę nie wiem czemu miałbym kłamać na temat zużycia zasobów przez ten program. To są obrazki z programu monitorującego procesy komputera (AnVir Task Manager, który jest u mnie włączony non-stop.Być może jest tak dlatego, że użycie pamięci jest u mnie ustawione na bufor systemu a nie na programy. Po prostu takie są wskaźniki użycia zasobów przez XUE Desktop w moim komputerze.
f3d2fe25-01f7-4c67-bab7-135105d92141_3_xue3.jpg
.
7e9f03ec-ed9f-4f02-9968-db969a7b785a_3_W%C5%82a%C5%9Bciwo%C5%9BciSystem.jpg

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30869
Miasto
Trololololo

Emmers jeśli chcesz sprawdzić czas procesora dla danego programu/procesu używając do tego wbudowanego w system menedżera zadań to musisz zrobić tak:
Odpalasz menedżera zadań - klikasz na widok - wybierz kolumny i zaznaczasz ptaszka przy czas procesora CPU, teraz w menedżerze pojawi się dodatkowa tabela gdzie będziesz miał podany czas procesora dla procesu.

Czas procesora CPU

Całkowity czas użycia procesora (w sekundach) przez proces od momentu jego uruchomienia.
Hornetowi o to właśnie chodziło, program żeby działać musi ciągnąć procesor to normalne, a Hornet robi takie afery dlatego że ma tak jak kiedyś było w tak taku, pierwsze 60 sekund darmowe a potem musi płacić :szydera

Do góry