TuneUp 2010 za darmo!

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
1. Pobieramy i instalujemy polską wersję testową TuneUp Utilities 2010
2. Po instalacji programu musimy zlokalizować i skopiować polski pakiet językowy, który w Windows Vista i 7 znajduje się na dysku z zainstalowanym systemem, w folderze C:\ProgramData\TuneUp Software\TuneUp Utilities 2010\pl-PL\ w Windows XP będzie to prawdopodobnie folder C:\Documents and Settings\Dane Aplikacji\TuneUp Software\TuneUp Utilities 2010\pl-PL\
3. Kopiujemy cały folder "pl-PL" zawierający spolszczenie do dowolnej lokalizacji
4. Pobieramy i instalujemy niemiecką wersję testową TuneUp Utilities 2010 (spowoduje to automatyczne odinstalowanie wersji polskiej) i aktywujemy uzyskanym w promocji kluczem
5. Lokalizujemy folder z plikami językowymi C:\ProgramData\TuneUp Software\TuneUp Utilities 2010\ i wklejamy do niego skopiowany uprzednio folder "pl-PL" (powinny być tam teraz 2 foldery: "de-DE i pl-PL")
6. W rejestrze systemowym w gałęzi
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\TuneUp\Utilities\ 9.0" zmieniamy wartość UILanguage z "de-DE" na "pl-PL", operacja ta ustawi domyślny język interfejsu aplikacji
7. Aby zmieniła się wersja językowa programu należy teraz zrestartować komputer lub skorzystać z szybszego sposobu i zrestartować tylko usługę TuneUp Utilities. Restartu usługi dokonamy klikając prawym przyciskiem myszy na pasku zadań i wybierając polecenie "Uruchom Menedżera zadań". W okienku Menedżera zadań przechodzimy na zakładkę Usługi i odnajdujemy usługę o nazwie "TuneUp.UtilitiesSvc", klikamy na niej prawym przyciskiem myszy i wybieramy polecenie "Zatrzymaj usługę", a następnie "Uruchom usługę". Od tej chwili możemy korzystać z programu z polskim interfejsem. :D

violamen

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Wszystko pieknie, program ma spolszczenie tylko po uruchomieniu w jez. polskim wyskakuje znow okno, ze jest to wersja testowa 15 dni :( Jak uruchamiam po niemiecku to jest OK, wersja zarejestrowana.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29942
Miasto
Trololololo
Więc zacznij od nowa, cały proces spolszczający .

blzvvrbrt

Nowy użytkownik
Reakcje/Polubienia
0
Mam to samo. Po zmianie języka na polski jest trial 15 dniowy i pojawia się komunikat : klucz aktywacyjny nie jest przeznaczony do polskiej wersji programu. Po niemiecku jest ok.

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Może coś szkopki zmieniły i zablokowały nasz ojczysty :szok

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29942
Miasto
Trololololo
Jak dla mnie to nie, po prostu trzeba pokombinować.

daniel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
4
Może i tak, nie chcę mi się sprawdzać bo mam wersję 2011 i musiałbym ją najpierw odinstalować :D

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29942
Miasto
Trololololo
Jeśli dalej wam nie działa, to zmiencie nazwę polskiego pliku lokalizacyjnego na taką jaka jest w wersji niemieckiej. Zmieniacie tylko jego nazwę nic więcej.

Bizon

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
320
Miasto
Nagykutas
Czyli jak ktoś zostawił sobie folder z de-DE to powinien go wywalić a temu pl-PL zmienić nazwę na de-DE i w rejestrze też tak samo poprawić.
Nieźle hitlusie kombinują, żeby ograniczyć innym używanie softu. Ciekawe czy to też wersja roczna jak ta adwentowa.
Zobaczymy czym na Wielkanoc nam nerwy popsują.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29942
Miasto
Trololololo
Tak, wiesz ja tam się nie dziwię ze kombinują w końcu to promocja dla Niemców.

Do góry