Threatfire- krótki opis i pytanie

A

Anonymous

PC Tools ThreatFire to aplikacja zabezpieczająca system przed instalacją złośliwego oprogramowania, takiego jak wirusy, robaki, trojany, spyware, keyloggery i rootkity. W odróżnieniu od konkurencyjnych rozwiązań, ThreatFire nie bazuje na sygnaturach, które trzeba aktualizować - program rozpoznaje zagrożenia, obserwując działanie podejrzanych aplikacji. Po wykryciu zagrożenia natychmiast wyłącza niebezpieczny program, uniemożliwiając mu wyrządzenie szkód w systemie. Program monitoruje Windows w czasie rzeczywistym i stanowi dobre uzupełnienie programu antywirusowego.
zrodlo:Komputer Św
ostatnio zainteresowałem się tym programem i z tego co wyczaiłem działa na podobnej zasadzie do Emsisoftowego Mamutu, z ta różnicą ze jest za darmo
znalazłem nawet niezły test

dla zainteresowanych bezpośredni link do programu:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

i teraz pytanie... działaliście na tym sofcie?? jakie macie wrażenia ??
jutro będę stawiał system kumplowi, i poważnie się nad nim zastanawiam , bo programik wydaje się klawy
i do tego ultralekki :yhy

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29952
Miasto
Trololololo
Re: Threatfire- krotki opis i pytanie

i należy dodać że ten program to już trup.

A

Anonymous

czemu ?
tzn wiem ze od dwóch lat nie jest rozwijany.... i dla tego się pytam czy jeszcze warto w to wchodzić

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29952
Miasto
Trololololo
z tego co mi wiadomo nie aktualizują programu już od dłuższego czasu i nie mają zamiaru aktualizować w przyszłości czyli trup.To samo zrobili PC Tools ze swoją darmową zaporą, wolą sprzedać zapkę i threatfire w pakiecie IS niż za darmola dawać.Czy warto wchodzić tego to ja już nie wiem, ale ja w sandałach do gnojówki bym nie właził. :wariat

A

Anonymous

aham.... ale działa na zasadzie monitora behawioralnego czyli na zasadzie monitora zachowań... wiec mimo wszystko raczej nie jest jeszcze trupem ;> aczkolwiek przyszłość tego softu nie jest klarowna
czy sie mylę ?? :wariat

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29952
Miasto
Trololololo
kiedyś dawno temu jak go używałem to też miał sygnatury, ja tam bym nie instalował trupa ale oczywiście to moje zdanie.Najlepiej jak sam obadasz czy się nada czy nie.

A

Anonymous

:scratch ...trzeba będzie sprawdzić
Mamutu mu nie trzasnę bo zainstalowałem mojej kobiecie
zobaczymy co powie :D

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
Trup [*].

Żal mi PcToolsów, ale z drugiej strony cały pakiecik IS jest taniutki w przeróżnych marketach, a wydaje się być dużo bardziej zaawansowany od brata swego przybranego, Nortona.

A

Anonymous

jorn11 napisał:
aham.... ale działa na zasadzie monitora behawioralnego czyli na zasadzie monitora zachowań... wiec mimo wszystko raczej nie jest jeszcze trupem...
A czy od dwóch lat nic się nie zmieniło w technikach infekowania i obchodzenia monitorów?

A

Anonymous

Może nie aż tak od końca bo to nie tylko sygnatury, ale jak wiadomo w tym fachu :sarkazm jeśli coś nie idzie do przodu to się cofa :piwko

A

Anonymous

wiem, dla tego się na nim zastanawiam .... kumpel sam to chciał wiec niech sam podejmie decyzje

Do góry