Sandboxie Konkurs ! Giveaway !

Status
Zamknięty.

SE7EN

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
114
Konkurs do wygrania 2 licencje Sandboxie :!:

sbie.jpg

Reguły:
1) Napisz jakie programy chcesz uruchamiać w wirtualnym środowisku Sandboxie.
2) Minimum 15 postów na koncie.
3) komentarze tylko w języku polskim :!: / Comments only in Polish :!:
Zapisy do 14.05.2011, wyniki 14-15.05.2011
Powodzenia :)
Za pomoc w realizacji tego konkursu szczególne podziękowania dla FARMERA,

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Witam,

Na początku chciałbym podziękować za konkurs, jest ciekawy :) Jakie programy? Proste takie jakie powinny być uruchamiane w tego typu programach czyli przeglądarki internetowe, w moim przypadku FF, czasem Opera, komunikatory ( Skype, GG), programy P2P, np.(uTorent ) czy klienty poczty :D Przez te typy programów najczęściej można złapać infekcje , dlatego warto umieszczać aplikacje tego rodzaju w wirtualnym, zaizolowanym środowisku , Pozdro :)

Zawisza Czarny

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
64
Miasto
Trójkąt Bermudzki
Witam.
Myślę że ten program to dobre rozwiązanie do zwiększenia bezpieczeństwa w moim PC.
Zamierzam w nim otwierać:
1. Opera USB
2. Thunderbird Portable
3. IE (żona)
4. Inne programy które czasami testuję lecz nie jestem pewien czy zagoszczą na PC na stałe

caxton

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
8
Miasto
Tbilisi, Georgia
I know that I can't participate in this giveaway because I don't know the Polish language and I can't add the comment to this thread. Of course I could use the Google translate, but I don't want to do it, because this comment will be very artificial. Thank you for this giveaway and thank you for your wonderful site. Best regards.
I am sure that everybody must run all their programs in Sandboxie virtual environment!
PS thank you again!!! Good luck to everybody!

K2o

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Ja w Sandboxie uruchamiałbym przede wszystkim programy zainstalowane do testów jak również przeglądarki internetowe.

OnSam

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Właśnie takiego programu brakuje mi do pełni szczęścia i pozbycia się oprogramowania antywirusowego, bo posiadając takie zabezpieczenie mogę praktycznie bez ryzyka odwiedzać niepewne witryny i instalować oprogramowanie z niepewnych źródeł.

Jakie zastosowanie ten program by miał u mnie?
Uruchamiałbym głównie w nim przeglądarkę "Opere"
Jak wiesz nie ma ona ta fajnej opcji jak IE i starsza wersja Firefoxa - pozwalają one dzięki programowi takiemu jak "McAfee Site Advisor Plus" dokonać małej weryfikacji bezpieczeństwa adresów stron.
Tak więc serfowanie moją ulubioną przeglądarką po wirtualnym świecie właśnie z "Sandboxie" i w jego wirtualnym środowisku było by tym czymś, czyli lekiem na całe to zło.

@caxton
Thank you very much

jan13

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
19
W Sandoxie uruchamiałbym przede wszystkim przeglądarki tj. Firefox i Chrome, oraz nowe programy przed zainstalowaniem ich w systemie.

korben

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Sandboxie jak sama nazwa wskazuje posluży do w pełni bezpiecznych i nieograniczonych zabaw w piaskownicy, a dokona tego we współpracy z Operą, FF oraz Chromem :)

A

Anonymous

W Sandboxie chciałbym uruchamiać:
- przeglądarki internetowe
- komunikatory
- nowe oprogramowanie (w celu testów) przed instalacją na kompie
Poza tym Sandboxie stanowiłby doskonałe uzupełnienie mojego zestawu zabezpieczeń.

wab

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
W Sandboxie chciałbym uruchamiać:
1.Przeglądarki internetowe
2.Programy P2P
3.Komunikatory

pilot37

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Witam,

z racji tego, że dzielę komputer z moją lepszą połową, muszę być świadomy, że nie ma ona wystarczającej wiedzy na temat bezpieczeństwa w internecie. A że ma nietypowe hobby, często odwiedza strony rosyjkojęzyczne, bo jest tam sporo informacji na temat origami modułowego. A mówiąc szczerze, nie ufam stronom, na których używa się cyrulicy. Dlatego też programu tego używałbym przede wszystkich do uruchamiania przeglądarki internetowej (niestety, żona używa IE) oraz nakazał jej także używanie go przy włączaniu wszystkich podejrzanych "niesamowitych instruktaży" dotyczących origami.
Osobiście zaś używałbym tego softu do testowania różnych aplikacji, które wydają się ciekawe, ale wymagają wcześniejszego sprawdzenia czy chcę je mieć w systemie.

Pozdrawiam

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4549
Miasto
Gdynia Orłowo
Witam,
Jakie programy chciałbym uruchamiać w środowisku Sandboxie?
Adrenalina często u mnie góruje nad zdrowym rozsądkiem, a ja lubię pooglądać strony internetowe stwarzające potencjalne zagrożenia, tak więc na pewno przeglądarki stron internetowych. Są i takie aplikacje, które mój antywirus (NOD) kwalifikuje również jako stwarzające potencjalne zagrożenie. W jednym i w drugim przypadku Sandboxie na pewno by mi pomógł.
Znam ten program z wersji testowej, lubię go i bardzo chciałbym go mieć.
Pozdrawiam
=====EDIT==ADMIN====================================
Z regułami konkursu zapoznałeś się ?

Leszek55

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
272
Sandboxie daje to co maluchom daje zabawa w piaskownicy czyli...poczucie że bezpieczna to zabawa z niebezpiecznikami jak przeglądarki sieciowe i testowanie niepewnych aplikacji w izolowanym środowisku. Nie będę powtarzał tego co przedmówcy już tu pisali a dodam tylko że jest to program ścisła czołówka tego typu ! Fajny progs dla tych co nie przepadają za kombajnami typu KIS itp...a zaglądają na xxx i inne warezy :) opss..to nie ten temat.Pozdrawiam walczących- też w to wchodzę no i oczywiście Thx za taką wystawkę !!!
Z zasadami konkursu zapoznałeś się ?

arturro

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Każdy kto współdzieli komputer z żoną lub dziećmi wie, że bez programu typu Sandboxie czasami optymalizacja rejestru i zwykłe porządki mogą nie wystarczyć :D Piaskownice to wspaniały wynalazek, a Sandboxie z racji wielu funkcji a jednocześnie stosunkowo prostej obsługi, to absolutny top. Przyznam szczerze, że nawet bez wersji pro będę jej chętnie używał nadal.

kerimex

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
Witam,
Przede wszystkim przegladarki internetowe. Programy testowe do komunikacji z internetem.
Pozdrawiam
Z zasadami konkursu zapoznałeś się ?

Status
Zamknięty.
Do góry