PureVPN: Dożywotnia (Lifetime) Licencja - zniżka 85%

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29978
Miasto
Trololololo
S

spamtrash

PureVPN... nie lubię. Po prostu. Mam prawo.
A teraz żeby się ktoś nie przyczepił dlaczemu piszę subiektywne posty, uzasadnię nielubienie.
Nie lubię kłamców. Wali mnie czy działają w słusznej czy nie sprawie, jak kłamią w żywe oczy, to nie lubię i koniec.

Dlaczego sądzę że kłamią? Pomyślmy... może uderzyła mnie drobna sprzeczność logiczna...?
Otóż, na takiej fajnejs stronce:
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
firma oznajmia radosnemu przyszłemu użyszkodnikowi, powierzającemu im w dobrej wierze swą prywatność w pierwszym wytłuszczonym zdaniu: "You are Invisible – Even We Cannot See What You Do Online".

Jak dla mnie, stoi to w pewnej sprzeczności logicznej ze sprawą niejakiego Ryana Lina, 24 latka z Newton, Massachusetts, areztowanego w czwartek 5 października przez FBI pod zarzutami cyberstalkingu.
Jak wzmiankowałem wyżej, rzecz chwalebna. Złoczyńca został aresztowany i pięknie.
Tyle że punkt 52 dokumentu Lin Affidavit (
) wspomina, że logi PureVPN wspomogły skompletowanie dokumentacji dowodowej.

Podkreślam: nie oceniam tu strony moralnej postępowania Lina ani go nie bronię. Tak samo zapewne, jak nie broniłbym Brajana Cebulaka, gdybym przeczytał o jego ekstradycji do Stanó po namierzeniu go przez FBI za oglądanie HBO z amerykańskiego IP. Przestępstwo to przestępstwo i należy je ścigać z całą surowością prawa (Albo je zmienić). Ale... kłamanie że czegoś się nie robi to robienie w ciul ludzi którzy płacą jakieś pieniądze za usługę. NIEMANIE logów po mojemu to tez usługa.

Podsumowując - nie lubię.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29978
Miasto
Trololololo
PureVPN... nie lubię. Po prostu. Mam prawo.
A teraz żeby się ktoś nie przyczepił dlaczemu piszę subiektywne posty, uzasadnię nielubienie.
Nie lubię kłamców. Wali mnie czy działają w słusznej czy nie sprawie, jak kłamią w żywe oczy, to nie lubię i koniec.

Dlaczego sądzę że kłamią? Pomyślmy... może uderzyła mnie drobna sprzeczność logiczna...?
Otóż, na takiej fajnejs stronce:
firma oznajmia radosnemu przyszłemu użyszkodnikowi, powierzającemu im w dobrej wierze swą prywatność w pierwszym wytłuszczonym zdaniu: "You are Invisible – Even We Cannot See What You Do Online".

Jak dla mnie, stoi to w pewnej sprzeczności logicznej ze sprawą niejakiego Ryana Lina, 24 latka z Newton, Massachusetts, areztowanego w czwartek 5 października przez FBI pod zarzutami cyberstalkingu.
Jak wzmiankowałem wyżej, rzecz chwalebna. Złoczyńca został aresztowany i pięknie.
Tyle że punkt 52 dokumentu Lin Affidavit (
) wspomina, że logi PureVPN wspomogły skompletowanie dokumentacji dowodowej.

Podkreślam: nie oceniam tu strony moralnej postępowania Lina ani go nie bronię. Tak samo zapewne, jak nie broniłbym Brajana Cebulaka, gdybym przeczytał o jego ekstradycji do Stanó po namierzeniu go przez FBI za oglądanie HBO z amerykańskiego IP. Przestępstwo to przestępstwo i należy je ścigać z całą surowością prawa (Albo je zmienić). Ale... kłamanie że czegoś się nie robi to robienie w ciul ludzi którzy płacą jakieś pieniądze za usługę. NIEMANIE logów po mojemu to tez usługa.

Podsumowując - nie lubię.

@spamtrash , teraz takiego prawdziwego VPN'a który faktycznie nie zbiera logów to już raczej nie ma, większość pisze o prywatności, bla bla bla a koniec końców wiadomo jak jest.

Parę lat temu HMA! Pro VPN czyli Hide my Ass też udostępnił logi "łamerykańcom" a na ich stronie też głosili że logów nie zbierają/udostępniają :zgon

S

spamtrash

Są. Wiadomo które dzięki ogromnej pracy wykonanej przez That One Privacy Guy.
Wiadomo że nie ma doskonałego dostawcy, ale każdy może wybrać co lubi. W tym konkretnym przypadku (PureVPN) widać że ma na "czerwono" logowanie, jest niebezpieczna dla aktywistów i... ma nie do końca fair politykę biznesową. Odnośnie logowania wiemy że loguje timing i bandwith, nie wiemy czy loguje IP (już wiemy... że tak).
Porównanie oczywiście dostępne tu:

a wyboru każdy może dokonać sam ;)

Do góry