Ostrzeżenie przed złą stroną internetową

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
Witam !

W internecie pojawiła się strona, która zachęca do pobrania programów i podobnie jak Pobieraczek żąda pieniędzy za samą rejestrację w usłudze. Witryna działa pod adresem Dobre-programy.pl, który jest łudząco podobny do adresu innej, znanej i uczciwej strony dobreprogramy.pl.

Więcej w artykule :

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

:)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30031
Miasto
Trololololo
Czy ja wiem czy tamta strona jest taka zła, żerują bardziej na głupocie internautów bo jak wiadomo większość z nich nie czyta regulaminów

Tadek59

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
144
OXYGEN THIEF napisał:
Czy ja wiem czy tamta strona jest taka zła, żerują bardziej na głupocie internautów bo jak wiadomo większość z nich nie czyta regulaminów

Hm jak może być dobra strona , która każe sobie płacić za pobieranie darmowych programów ? :nea

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30031
Miasto
Trololololo
Tam się płaci za konto Premium
8YSOR.jpg

l7KHH.jpg

Klikając na przycisk „rejestruj” zamawiają Państwo usługę premium, której koszt wynosi 98 zł w tym vat. Usługa płatna jednorazowo, z góry za okres 12 miesięcy.
co jest napisane.Problem w tym że większość użyszkodników nie czyta zanim coś zatwierdzi więc jak dla mnie jest to żerowanie na głupocie internautów (jak ktoś głupi to niech płaci).Ludzie nie czytają a klikają, tak samo jest w przypadku zawirusowanych komputerów pomimo zainstalowanych programów AV, ludzie nie czytają, klikają OK a potem na forach internetowych
"Pomóżcie chyba mam Wirusa", "Skradziono mi konto do gry XXXX" i takie tam.Ciekawe czy ci co się dali nabrać też w realu podpisują umowy, bez ich wcześniejszego przeczytania ale obstawiam że tak.

karmi32

Wygadany
Reakcje/Polubienia
7
Pierwsze informacje o tym serwisie pojawiły się na początku lutego br. Co ciekawe, podobno nękani mailami do zapłaty są nie tylko zarejestrowani użytkownicy, lecz także tacy którzy którzy nigdy tej strony nie odwiedzali. :eek:

A

Anonymous

Jeżdżą po pijaku nie myśląc o konsekwencjach to co tu mówić o bezmyślnym klikaniu :dziwak ale fakt jest faktem : za głupotę zawsze się płaci :wariat

Do góry