Obtainium - instalowanie/aktualizowanie aplikacji bezpośrednio ze źródła

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29942
Miasto
Trololololo
S

spamtrash

Ciekawa zabawka tylko troche sie chyba autor pogubil...
Zarowno w przypadku "pakietow/sklepow" (bo jak dla mnie update F-Droida ktory sam sie updatuje apkami trzecimi to aberracja jakas) jak i aplikacji (np. AdAway, z tego samego powodu).
Wiekszosc zarowno apek trzecich wobec GP jak i agregatorow ma ta funkcje wbudowana...

Natomiast bezrefleksyjne updatowanie mirrorowanych wobec GP apek z np. aptiode stanowczo ODRADZAM. Odradzam zreszta nie tylko bezrefleksyjne updatowanie apek stamtad ale i samo pobieranie bo trzeba byc NAPRAWDE pewnym ze sie wie co sie robi.
Przyklad dlaczego?
A prosze uprzejmie:

I woszem, wiem ze przez producenta w tym przypadku przemawia chciwosc, natomiast prawdziwe jest to o czym pisze i permissions ktore wymienia w tym wpisie.

Podsumowujac, to apka jest ciekawa, ale:
1. Wiekszosc agregatorow jak F-droid/Iggy maja wbudowana funkcje autoupdate zarowno samych siebie jak i pakietow.
2. Wiekszosc legalnych niezaleznych pakietow ma wbudowana funkcje autoupdate
3. Bezrefleksyjne pobieranie "kopii" apek z "niezaleznych" miejsc takich jak APKPure, Aptoide,Uptodown - ja osobiscie nie zalecam tego randomowemu uzytkownikowi Androida ktory nawet nie jest w stanie ogarnac tego co wypisane otwartnym tekstem w AndroidManifest.xml, o jakiejkolwiek deobfuskacji nie wspominajac.

Wiec pomimo ze ciekawa - nie bardzo przekonanym ze przydatna dla randomowego usera.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29942
Miasto
Trololololo
Ciekawa zabawka tylko troche sie chyba autor pogubil...
Zarowno w przypadku "pakietow/sklepow" (bo jak dla mnie update F-Droida ktory sam sie updatuje apkami trzecimi to aberracja jakas) jak i aplikacji (np. AdAway, z tego samego powodu).
Wiekszosc zarowno apek trzecich wobec GP jak i agregatorow ma ta funkcje wbudowana...

Natomiast bezrefleksyjne updatowanie mirrorowanych wobec GP apek z np. aptiode stanowczo ODRADZAM. Odradzam zreszta nie tylko bezrefleksyjne updatowanie apek stamtad ale i samo pobieranie bo trzeba byc NAPRAWDE pewnym ze sie wie co sie robi.
Przyklad dlaczego?
A prosze uprzejmie:

I woszem, wiem ze przez producenta w tym przypadku przemawia chciwosc, natomiast prawdziwe jest to o czym pisze i permissions ktore wymienia w tym wpisie.

Podsumowujac, to apka jest ciekawa, ale:
1. Wiekszosc agregatorow jak F-droid/Iggy maja wbudowana funkcje autoupdate zarowno samych siebie jak i pakietow.
2. Wiekszosc legalnych niezaleznych pakietow ma wbudowana funkcje autoupdate
3. Bezrefleksyjne pobieranie "kopii" apek z "niezaleznych" miejsc takich jak APKPure, Aptoide,Uptodown - ja osobiscie nie zalecam tego randomowemu uzytkownikowi Androida ktory nawet nie jest w stanie ogarnac tego co wypisane otwartnym tekstem w AndroidManifest.xml, o jakiejkolwiek deobfuskacji nie wspominajac.

Wiec pomimo ze ciekawa - nie bardzo przekonanym ze przydatna dla randomowego usera.

Polecają na Organic Maps wiec dodałem, nie korzystam z google play a mapy trzeba aktualizować.

S

spamtrash

Polecają na Organic Maps wiec dodałem, nie korzystam z google play a mapy trzeba aktualizować.
O widzisz, Ty jestes NIE randomowym userem ;)
Masz apke ktora nie ma wbudowanego mechanizmu powiadamiania o nowosciach i sama nie wola zeby sie odnowic, wiec dla Ciebie JEST przydatna.
Natomiast jesli moge cos polecic, to odptaszkowalbym dostep/aktualizacje innych aplikacji i ich danych, pozostajac przy mozliwosci akutalizacji Organic Maps.
Chociaz skoro nie korzystasz z GP, to polecilbym Ci korzystanie z F-Droid ktory tez obejmuje Twoja apke, a jest... bardziej pod kontrola odnosnie zrodel oprogramowania.

Do góry