Norton Ghost 15 - podobny ale darmowy program?

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Nawet gdybym chciała kupić, to podobno już tej wersji nie ma w sprzedaży a bardzo zależałoby mi na programie, który działa w możliwie najbardziej podobny sposób ale jest za free. Ostatnio testowałam Redo Backup and Recovery i był całkiem niezły ale nie chciał mi zrobić kopii na częściowo zapełnionej partycji (na dysku zewnętrznym mam 4 partycje), chociaż było tam dość miejsca (kopia miała w sumie 24GB a miejsca było ponad 60GB) i musiałam mu wskazać inną, całkiem pustą, a Norton Ghost nie miał z tym problemu. Generalnie chodzi o program do tworzenia obrazu systemu Windows 7 64bit, prosty w obsłudze (dla laika), niezawodny i startujący z CD.

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Tu jest czynna rejestracja:

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Tu pobierasz program:

Jest wiele innych, w tym także darmowych. Wszystko zależy od potrzeb i umiejętności użytkownika.

saper1972

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
1
Bardzo prosty, AOMEI Backuper 1.6 i oczywiście całkowicie darmowy.

Emmers

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
805
Miasto
Hajnówka
Jakiego producenta masz dyski twarde?
Jeśli chociaż jeden dysk Seagate to polecam darmową wersję Acronis dostępną na stronie Seagate : DiscWizard.

Podejrzewam również, że dlatego nie możesz zrobić kopii na dysku zewnętrznym ponieważ masz je sformatowane w FAT32 a nie w NTFS, a na FAT największy rozmiar zapisywanego pliku to: niecałe 4 GB, oczywiście plik kopii jest dużo, dużo większy. Problem znika po przekonwertowaniu partycji na NTFS

graf

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0

d0r0t@

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
42
Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Dysk zewnętrzny jest Seagate i jest sformatowany w NTFS. Jakie dyski są w laptopach, to nie mam pojęcia.
To nie wiem, który z powyższych programów wybrać. Zależy mi na tym aby był w formie ISO do wypalenia na płytce.

yyy

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
427
Jak ma być prosty i sprawny to zobacz na EaseUS Todo Backup lub może troche bardziej skomplikowany Paragon Backup oba mają możliwość zrobienia płytki boot cd. Jak masz dysk Seagate lub WD to tak jak pisał Emmers zerknij na ich programy do backupu .

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29984
Miasto
Trololololo
d0r0t@ napisał:
Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Dysk zewnętrzny jest Seagate i jest sformatowany w NTFS. Jakie dyski są w laptopach, to nie mam pojęcia.
To nie wiem, który z powyższych programów wybrać. Zależy mi na tym aby był w formie ISO do wypalenia na płytce.

Więc spróbuj tego który polecił Emmers skoro posiadasz dysk Segate

Do góry