- Reakcje/Polubienia
- 144
Takie posunięcie wydaje się dobre, bo większość osób nie zmienia CPU, tylko przechodzi na nową generację PC. Ale pod jednym warunkiem, że pociągnie to za sobą obniżkę ceny.
remool napisał:Najlepiej niech zintegrują procka z płytą , pamięcią , kartą , nagrywarką i obudową ..wtedy będą mieć pewność że w przypadku awarii np wentylatora kupimy i tak nowy procesor
Wiem z doświadczenia, że procesor jest najmniej awaryjnym elementem komputera. Wbrew pozorom nie tak łatwo go "spa;ić". Nawet jeśli mamy uwalony układ chłodzenia to po przegrzaniu procesora komputer po prostu się wyłączy albo nie włączy w ogóle. To , że z czasem procesor zostanie zintegrowany z płytą główną było do przewidzenia.rafalp86 napisał:Wadą tego rozwiązania jest: spalisz procesor,kupuj nową płytę główną z procesorem![]()
Olu niech wykorzystują .... już złożyłem wniosek w urzędzie patentowymremool cicho bo jeszcze ktoś nieodpowiedni Cie usłyszy i wykorzystają Twój pomysłremool napisał(a):Najlepiej niech zintegrują procka z płytą , pamięcią , kartą , nagrywarką i obudową ..wtedy będą mieć pewność że w przypadku awarii np wentylatora kupimy i tak nowy procesor![]()
głupota to za mało powiedziane ....do tej pory kupując płytę z określona podstawka mieliśmy do wyboru kilkanaście procków o różnej wydajności dzięki którym można było odświeżyć platformę i przedłużyć jej żywotność ( nie chodzi mi o POA tak serio to dla mnie to kompletna głupota, jednak nie będę się martwić za w czasu, jak przyjdzie pora to będziemy myśleć jak sobie z tym radzić, a możenie będzie tak źle jak przypuszczamy