Neostrada do 10 mega- Pytanie

A

Anonymous

Kilka dni temu zdecydowałem przedłużyć umowę z Orange po tym, gdy zaproponowali mi przyspieszenie netu i ... co było oczywiście dodatkiem- GPS(przyda się)
temat na pierwszy rzut okiem wyglądał dość uczciwie, gdyż stwierdzono ze u mnie (mieszkam blisko centrali) łącze będzie stabilne
... przyznam iz nie miałem za bardzo czasu zagłębiać się w ten temat, gdyż w pracy ostatnio mam istne szaleństwo i nie chciało mi się za bardzo wyszukiwać kruczków ...
ale dziś trochę o tym poczytałem i nie wygląda już to tak dobrze
z tego co wyczytałem 10 megowe łącze dają tylko przez pierwsze 10 dni(okres, w którym można zrezygnować z umowy)
a później systematycznie go zmniejszają (do nawet kosmicznego 1 Mb :dziwak )
u mnie sprawa wygląda dość mało klarownie, bo umowę podpisałem przez kuriera a przyspieszenie ma mieć miejsce od1.09.03 czyli okres wypowiedzenia już szlak trafi
teraz pytanie
używa ktoś z was tego ??, a jeśli tak, to jak to u was wygląda ???

a i jeszcze jedno po podpisaniu umowy przestał mi działać modem :dziwak jak się okazało nie mógł się zsynchronizować z siecią ... po zgłoszeniu i przyjeździe ich techników stwierdzili ze jest nie sprawny i zaproponowali kupno routera prywatnie .... aby nie był tepsy
wiec kupiłem
TP-LINK DT- W8951ND ADSL+Standart N 150 Mb/s- ma ktoś go może ???, a jeśli tak to, jak się sprawuje?

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
Skoro zepsuł Ci się modem to nie dostałeś nowego?
Np. Liveboxa?

A

Anonymous

heheh.... i to dobre pytanie :) otóż nie :) mimo ze mam net u nich od 2002 roku zaproponowani mi jakieś ***** za 140 zl wiec im podziękowałem

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
Ale aby w umowie to nie jest zapisane? Podpisywałeś taka z modemem? Prędkość neta może Ci spaść do 1 mega i nic im nie zrobisz. Prędkość 10ciu jest tą maksymalną.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30041
Miasto
Trololololo
to nie jest 10 MB tylko do 10 MB a to już różnica :jezyk
Ylsxaau.jpg

A

Anonymous

Dokładnie, do 10Mb
czyli jak będziesz miał szczęście, to będziesz miał te 10Mb, a jak nie, to będzie mniej, ale nawet wtedy będzie to zgodne z wykupionym planem

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
30041
Miasto
Trololololo
skoro mieszkasz blisko centrali to dzwoń do nich do oporu i niech działają.

A

Anonymous

zdaje sobie z tego sprawę dla tego jestem Ciekaw jak to wygląda "w praktyce" u innych :) jeśli oczywiście jest na forum ktoś kto z tego korzysta :)
a router dobry ??? jakie jest wasze zdanie ??
Alexander- umowa bez osprzętu :dziwak jedynie za dopłata , a biorąc pod uwagę "jakość" sprzętu jaka oferują i ceny, dokładając redę gości którzy byli u mnie to wszystko sprawdzić... zakupiłem sam we własnym zakresie

A

Anonymous

Podaj dokładny model routera (np.tp link td w8960n). Ale ogólnie sprzęt TP-LINK jest OK :klawik.

Alexander

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
W.
To nie wiem- Orange jak zawsze kombinuje z umowami. Nie mogą mieć jednej, normalnej oferty.
Do neta z TV dają Liveboxa, do Nerwostrady powinien być router ZTE. Psuje się = naprawa gwarancyjna, a nie jakieś takie chocki klocki.

Manila

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
58
Przy umowach do 10 MB aż tak zjeżdża?.No,a czy np. do 20 MB taką granicą jest 10 MB? Dla mnie takie umowy-wynalazki to jakaś nowość :zawsty . Teraz mam u nich sztywne 10 MB i nigdy żadnych problemów, a Livebox również bezawaryjny.

maxel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
89
Też mam umowę do 10 Mb/s (20 nie dało rady podobno za daleko centrali) i według testów szybkości łącza cały czas utrzymuje się 10-11 Mb/s.
Monter powiedział że powinno być nawet 12

A

Anonymous

maxel napisał:
Też mam umowę do 10 Mb/s (20 nie dało rady podobno za daleko centrali) i według testów szybkości łącza cały czas utrzymuje się 10-11 Mb/s.
Monter powiedział że powinno być nawet 12
od dawna masz ??

maxel

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
89
3 miesiące dopiero ale cały czas jet tak jak napisałem wyżej.

Do góry