MBAM - cała prawda o skuteczności.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29980
Miasto
Trololololo
Autor tematu do którego linkujesz kompletnie nie ma pojęcia o czym pisze, ale za to sieje zamęt. Przecież to jest jedna z wielu technik jakie stosuje MBAM do wykrywania szkodliwego oprogramowania, zresztą bardzo dobrze się ona sprawdza , do tego dochodzą jeszcze sygnatury i inne dodatki.Inne programy także korzystają z tego.

Prawda o skuteczności jest taka że MBAM jest jednym z najlepszych tego typu programów.

Czołgiem :D

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Przekaż kolegom, aby się nie nakręcali bo im ciśnienie niepotrzebnie skoczy . Robią sensacje z niczego.
Niech posłuchają opinii expertów Ci co tworzyli program .
Link do tematu na forum , z tłumaczeniem od razu :
Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
dla mnie najważniejsza jest wykrywalność, sposób jej uzyskiwania jest dla mnie mniej ważna :D

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
@polak

Sam sobie zaprzeczasz :D Na SG piszesz takie coś
raczej należy zacząć płakać bo to ściema a nie ochrona
Chyba nie ogarniasz jak reszta Twoich kolegów :)

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29980
Miasto
Trololololo
Odpowiedź admina z forum MBAM

We employ a wide range of strategies and tend to use the hammer that fits the job. Sometimes it is a per download polymorphic infection that is always randomly named, sometimes it is as simple as svchost.exe in a foolish location.
I Najważniejsze
We do what needs to be done to keep you safe.

buto

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
I tak zawsze wykrywa najwięcej syfu,choćby w testach widocznych tu na form , dla mnie jest jednym z najlepszych

polak900

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
1
Likwis napisał:
@polak

Sam sobie zaprzeczasz :D Na SG piszesz takie coś
raczej należy zacząć płakać bo to ściema a nie ochrona
Chyba nie ogarniasz jak reszta Twoich kolegów :)
tak napisałem, ale w następnym poście już mam trochę inne zdanie
tu wyraziłem tylko ostatni pogląd a właściwie osobistą moją opinie
i zacytuje: tak czy siak, najważniejsza jest wykrywalność a ta jest na bdb poziomie.
czyli wynika z tego, że mnie nie interesuje jak ta wykrywalność jest uzyskiwana, jakimi podstępnymi sposobami

slawsi5

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Poznań
Likwis napisał:
Przekaż kolegom, aby się nie nakręcali bo im ciśnienie niepotrzebnie skoczy . Robią sensacje z niczego.
Niech posłuchają opinii expertów Ci co tworzyli program .
Link do tematu na forum , z tłumaczeniem od razu :

widzę że jesteś strasznie negatywnie nastawiony do ludzi z innego forum a te Twoje ironiczne wypowiedzi względem ludzi z SG są co najmniej nie na miejscu... Pomyśl nad tym!!

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Czemu negatywnie? Normalny, tylko bawią mnie a jednocześnie szokują ich napisane posty, które niepotrzebnie nakręcają sprawę . Nie ma mowy o wpadce, kompromitacji. A mowa o tekstach typu, odinstaluje teraz MBAM, czy każę im zwrócić koszty itp. są śmieszne. Ciekawe za co? ,że wymyślili skuteczną metodę w walce z malware. Liczy się skuteczność a sposób mniej. Grunt,że jest oryginalny . Chwała im ,że wpadli na ten pomysł . Gdyby ta metoda wykrywania przynosiła dużo więcej szkód niż pożytku to bym się nie odezwał a jest inaczej . Niektórzy po prostu nie rozumieją działania programu i piszą bzdury. MBAM ma wykrywać i wykrywa dobrze jak widać.

slawsi5

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
Miasto
Poznań
spoko wykrywalność na b.dobrym poziomie ale żeby na pustym pliku tą metodą wykrywał zagrożenie to chyba nie jest to taki dobry patent na wykrywanie malware - nie sądzisz? :)

Likwis

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
2
Miasto
Okolice Krk
Heh, nic nie jest idealne. Globalnie patrząc na to, technika ta daje więcej dobrego niż złego, jest pomocna. A wykrywanie za pomocą heurystyki dynamicznej to co jest?? Jakoś nie narzekacie,że strzela FP w testach . Też jest minus jak z każdym a na ten temat nie piszecie,że wpadka :) Stosunkowo błędne wykrywanie MBAM za pomocą ten nowinki jest małe jak nie prawie żadne porównując do zwiększenia wykrywalności dzięki niej = główne zadanie MBAM= poprawa jakości programu :) Na siłę na wszystko znajdzie się sposób i wymyślać niby dyskwalifikujące wpadki programu . W tym przypadku o kompromitacji nie może być mowy. Gdyby producent zapewniał,że wykrywanie za pomocą tej techniki coś daje a nie dawałoby takiego odzwierciedlenia w praktyce tylko popełniał wpadki na okrągło o której mówisz bym się zgodził . W ogólnym rozrachunku większa jest neutralizacja malware niż wpadki o wykrywanie wira którego nie ma.

Wladyslaw

Świeżak
Reakcje/Polubienia
0
OXYGEN THIEF napisał:
Autor tematu do którego linkujesz kompletnie nie ma pojęcia o czym pisze, ale za to sieje zamęt. Przecież to jest jedna z wielu technik jakie stosuje MBAM do wykrywania szkodliwego oprogramowania, zresztą bardzo dobrze się ona sprawdza , do tego dochodzą jeszcze sygnatury i inne dodatki.Inne programy także korzystają z tego.

Prawda o skuteczności jest taka że MBAM jest jednym z najlepszych tego typu programów.

Powiedz to ludziom z
, oni pierwsi to odkryli, Panie wielce szanowny Ekspercie.

To się też tyczy reszty komentatorów.

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29980
Miasto
Trololololo
Wladyslaw napisał:
OXYGEN THIEF napisał:

Powiedz to ludziom z
, oni pierwsi to odkryli, Panie wielce szanowny Ekspercie.

To się też tyczy reszty komentatorów.

Niestety nie mogę ponieważ mój komentarz dotyczy twojego wpisu ( link podany przez usera slawsi5 ).Panie wielce szanowny Ekspercie.? hm... dzięki nie widziałem :p .

filipex3

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
polak900 napisał:
dla mnie najważniejsza jest wykrywalność, sposób jej uzyskiwania jest dla mnie mniej ważna :D
Ja się przyłączam do tej opinii. Ważne, że MBAM to jeden z najskuteczniejszych programów.

Do góry