HrabiaDracula
Bardzo aktywny
Witam i proszę o poradę, ktory FF wybrać Look'n'Stop czy SS Firewall ?????? Proszę o argumenty co przemawia za każdym z nich ( plusy/minusy ) Nie wiem którego zainstalować.
Dodam, że nie mam zamiaru tworzyć skomplikowanych regułktośtam napisał:Jeżeli potrzebujesz zaawansowanego FW bez modułu HIPS, to Look'n'Stop będzie dobrym wyborem.
Jeżeli natomiast poszukujesz porządnego HIPS-a z bardzo ubogim FW, to bierz SpyShelter Firewall.
Jeśli tak to bierz SSF (choć i LnS można używać spokojnie bez zaawansowanych ustawień), poza tym masz od razu hipsa-antyloggera w zestawieHrabiaDracula napisał:Dodam, że nie mam zamiaru tworzyć skomplikowanych regułktośtam napisał:Jeżeli potrzebujesz zaawansowanego FW bez modułu HIPS, to Look'n'Stop będzie dobrym wyborem.
Jeżeli natomiast poszukujesz porządnego HIPS-a z bardzo ubogim FW, to bierz SpyShelter Firewall.
Tak-jeśli nastawiasz się na używanie SSF jako samodzielnego softu,natomiast porównanie możliwości czystych zapór sieciowych-to nie ma o czym mówić-L'n'S-to najwyższa półka a ta w SSF to zwykły prymitywHrabiaDracula napisał:A reasumując więcej argumentów przemawia na korzyśc SS Firewall