Look'n'Stop czy SpyShelter Firewall - który wybrać ?

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
Witam i proszę o poradę, ktory FF wybrać Look'n'Stop czy SS Firewall ?????? Proszę o argumenty co przemawia za każdym z nich ( plusy/minusy ) Nie wiem którego zainstalować.

A

Anonymous

Re: Look'n'Stop czy SS Firewall ? który wybrać ?

Jeżeli potrzebujesz zaawansowanego FW bez modułu HIPS, to Look'n'Stop będzie dobrym wyborem.
Jeżeli natomiast poszukujesz porządnego HIPS-a z bardzo ubogim FW, to bierz SpyShelter Firewall.

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury

ktośtam napisał:
Jeżeli potrzebujesz zaawansowanego FW bez modułu HIPS, to Look'n'Stop będzie dobrym wyborem.
Jeżeli natomiast poszukujesz porządnego HIPS-a z bardzo ubogim FW, to bierz SpyShelter Firewall.
Dodam, że nie mam zamiaru tworzyć skomplikowanych reguł

OXYGEN THIEF

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
29981
Miasto
Trololololo

Look'n'Stop niby dobry choć mało znany, ale czy czasem ich licencje nie są roczne lub pasują tylko do określonych wersji ?? SpyShelter Firewall owszem ma prostego Firewalla ale trzeba pamiętać że to dopiero wersja 1.0 więc pewnie z czasem go rozbudują, licka jest dożywotnia :D na updejty i SpyShelter Firewall to nie tylko zapora sieciowa ale także antilogger z masą innych fajnych bajerów.

A

Anonymous

HrabiaDracula napisał:
ktośtam napisał:
Dodam, że nie mam zamiaru tworzyć skomplikowanych reguł
Jeśli tak to bierz SSF (choć i LnS można używać spokojnie bez zaawansowanych ustawień), poza tym masz od razu hipsa-antyloggera w zestawie :klawik.

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
W Look'n'Stop licka jest dożywotnia ale bez mozliwości aktualnień. Przy zakupie jednak dokładając 4 euro jest mozliwośc aktualizacji każdej wersji. Całość wychodzi około 34 euro.
Mam pytanie czy w każdym z nich trzeba robić skompliokowane reguły, czy jest tryb uczenia???? jak to wygląda???

A

Anonymous

@fanatico69-widzę,że jesteś Człowiekiem Małej Wiary :p jedziesz ze mną na PW,zakładasz temat tutaj i taki sam na SG (gdzie wskazówek udziela Ci Legendarny Omnibus LukasAMD :szydera )-wszystko Ci się pomiesza :dziwak
Look'n'Stop jest zapką której trzeba poświęcić trochę czasu-poza wstępną konfiguracją i kopiowaniem reguł-nie ma trybu uczenia-więc wszystko musisz ustawić sam-chociażby szczegółowe reguły dla uTorrent.
W zamian oferuje-bardzo precyzyjną kontrolę ruchu sieciowego + niespotykaną lekkość.

HrabiaDracula

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
6
Miasto
z klawiatury
Czy człowiekiem małej wiary :dziwak musiałbym się bardziej zastanowić, faktycznie zapytałem ciebie na prv lecz tematu na SG nie zakładałem :jezyk tylko dodałem posta juz do założonego tematu. A reasumując więcej argumentów przemawia na korzyśc SS Firewall

A

Anonymous

HrabiaDracula napisał:
A reasumując więcej argumentów przemawia na korzyśc SS Firewall
Tak-jeśli nastawiasz się na używanie SSF jako samodzielnego softu,natomiast porównanie możliwości czystych zapór sieciowych-to nie ma o czym mówić-L'n'S-to najwyższa półka a ta w SSF to zwykły prymityw :eek:o

Do góry