Konkurs na PZD - East-Tec Eraser 2015

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Dzięki uprzejmości Jeno z East-Tec Sales & Support Center
któremu serdecznie dziękuję za licencje. Do wygrania jest 20 licencji East-Tec Eraser 2015

eraser-box-large.png

East-Tec Eraser to solidne narzędzie do czyszczenia prywatnych danych tworzonych podczas aktywności na komputerze. Wyróżnia się pokaźną funkcjonalnością oraz stosunkowo prostą obsługą. Program składa się z trzech podstawowych modułów:

• Ochrona prywatności
Znakomite narzędzie do usuwania danych tymczasowych oraz ustawień pozostawionych przez system operacyjny i zainstalowane oprogramowanie. East-Tec Eraser współpracuje z dużą ilością popularnych programów (przeglądarki internetowe, czytniki newsów, klienci poczty elektronicznej, menadżery pobierania, przeglądarki graficzne, pakiety biurowe, odtwarzacze multimedialne). Co ważne, dla każdej kategorii wyświetlane jest podsumowanie dotyczące danych, które zostaną usunięte. Dla niektórych dostępne jest także okno ze szczegółowymi ustawieniami (możliwość skasowania konkretnych plików i katalogów). Moduł działa w dwóch trybach - prostym i zaawansowanym.

• Wymazywanie przestrzeni dyskowej
East-Tec Eraser pozwala na wymazanie pełnej przestrzeni dyskowej oraz obszaru, w którym znajdują się skasowane pliki. System operacyjny nie usuwa danych fizycznie - są one tylko oznaczane odpowiednią etykietą i można je odczytać za pomocą dedykowanych narzędzi. Jeśli obawiamy się takiej sytuacji, za pomocą aplikacji w skuteczny sposób wyeliminujemy problem. Działanie odbywa się na algorytmach takich jak: Quick Wiping, AFSSI-5020, ANVSO P-5239-26, Russian GOST, German VSITR, Schneier czy Gutmann. Lista jest uszeregowana według skuteczności, a poszczególne metody posiadają krótki opis i zestawienie możliwych zastosowań. Co więcej, jeśli czujemy się na siłach, możemy zdefiniować także własny algorytm (wskazujemy wzór, liczbę przejść i inne parametry).

• Usuwanie danych
Program pozwala na bezpieczne pozbycie się wskazanej listy plików i katalogów - dane wczytujemy w głównym oknie aplikacji. Co więcej, narzędzie posiada instrukcje dotyczące usuwania wiadomości e-mail z popularnych klientów pocztowych (Outlook, Outlook Express, Mozilla Thunderbird, Netscape Mail, Pegasus Mail, Opera Mail). Po zastosowaniu się do nich, należy wykonać wymazywanie przestrzeni dyskowej.

Pozostałe cechy programu:
- obsługa popularnych systemów plików: NTFS, exFAT, FAT32, FAT16, FAT12,
- ochrona dostępu do konfiguracji za pomocą hasła,
- możliwość używania algorytmu ISAAC,
- wbudowany terminarz, pozwalający na wyzwalanie zadań okresowo, podczas logowania do systemu lub zamykania przeglądarki internetowej,
- listy wykluczonych plików i katalogów,
- możliwość skonfigurowania zachowania aplikacji (zapisywanie logów, wyświetlanie powiadomień i inne),
- wyszukiwarka plików,
- możliwość zmiany priorytetu działania,
- integracja z menu kontekstowym Eksploratora Windows,
- import i eksport ustawień.
żródło programosy.pl

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!

eraser-privacy-guard.png

eraser-dashboard.png

eraser-erase-deleted-data.png

więcej info i strona programu
http://www.east-tec.com/eraser/

Zasady konkursu
1.Napisz komentarz ,dlaczego do Ciebie ma trafić East-Tec Eraser 2015
2.Komentarz w języku ojczystym
3.W konkursie mogą brać udział użytkownicy zarejestrowani przed ogłoszeniem konkursu
4.Zakończenie konkursu 01.07.2015 godz.22
Osoby które otrzymają licencje, zostaną wylosowane poprzez portal random
i będą miały 24 godziny na potwierdzenie wygranej na PW

ps
wymagane dane
adres email

helium

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
2611
Miasto
Kraków
Miałem licencję na East-Tec Eraser 2010, program chyba najlepszy w swojej klasie. W szczegulności przydatny w sytuacji kiedy z jednego PC korzysta kilka osób. Jeżeli zależy nam na zachowaniu prywatności to jest doskonały wybór. Osobiście dosyć często korzystałem z opcji kasowania danych na nośnikach wymiennych. Bardzo chętnie wezmę udział w konkursie. Dzięki dla organizatora konkursu andyxa oraz firmy EAST Technologies za licencje na konkurs.

juhuhu

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
3
Chciałbym wygrać ten program , bo cenie sobie bezpieczeństwo i ochronę prywatności. Każdy program, który podnosi bezpieczeństwo jest dla mnie cenny. Biorę udział w konkursie

LGG

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
21
Zglaszam udział w konkursie, ponieważ cenie swoją prywatność. Dziękuje i pozdrawiam.

fukengruven

Wygadany
Reakcje/Polubienia
0
:dziękuję dzięki andyxa za konkurs. program kultowy, kiedyś sam z niego korzystałem. przy takim opisie programu jaki wstawiłeś, trudno jest coś dodać od siebie.
jeśli dobrze pamiętam, w 2011 było na niego promo i wtedy nie zdążyłem się załapać.
mam nadzieję, że uda mi się go wygrać, tak więc znów będę mieć okazję z niego korzystać. :hippie

decimus

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
97
Bardzo dobry program do usuwania prywatnych danych. Przyda się również do pilnowania porządku na kompie, bo ostatnio bardzo to zaniedbuję.
Andyxa dziękuję za konkurs.

alberto

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
218
Chcę wygrać ten program, bo pozwoli mi na wyczyszczenie prywatnych danych i zapobiegnie wpadnięciu w cudze ręce. Cokolwiek by to było. :zaciesz Dobrze mieć program, który chroni prywatność.

Dziękuję za konkurs! :piwko

hocik

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
466
Miasto
szczecin
Widzę, że ten program to nie zwykła miotełka ale solidny odkurzacz. A o porządek trzeba dbać. Piszę się na konkurs :)
Podziękowania dla Jeno z East-Tec Sales & Support Center i Andyxa z PZD za kolejny fajny program. :dziękuję

wacek_1984

Bardzo aktywny
Zasłużony
Reakcje/Polubienia
49
Mam komputerek z którego korzysta wiele osób, stoi u teściów, a gości tam wiele, niestety większość zapamiętuje dane/hasła/itp w przeglądarkach. Potem występują śmieszne problemy z wysyłaniem maili itp z innych kont.

Dziękuję organizatorowi i producentowi za konkurs

andyxa

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
977
Takie małe info ,konkurs kończy się dziś o 22, jak widać troszkę licencji zostanie

ps
oj te Wasze gusta i guściki, pewnie nie trafiony soft
dadzą dużo żle, dają mało też żle :facepalm

antbil

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
4594
Miasto
Gdynia Orłowo
To zgłoszę się alternatywnie. Jeśli zgłoszeń będzie wystarczająco, to proszę mnie nie brać pod uwagę.
Muszę więc sklecić parę zdań, dlaczego go chciałbym gdyby... :)
W dzisiejszej dobie powszechnego szpiegowania (co za czasy!), program umożliwiający zabezpieczanie poufnych danych 2-stopniowo: w trybie online oraz offline powinien być powszechnie pożądany. Każda nasza aktywność na komputerze gdzieś tam zostaje zapisana (większość nawet nie wie gdzie dokładnie), tak więc prędzej czy później w narzędzie do skutecznego czyszczenia komputera trzeba się wyposażyć.
Dzięki Andyxa. Twoje uwagi w ostatnim poście są jak najbardziej uzasadnione. :ok

tofana

Bardzo aktywny
Fąfel
Reakcje/Polubienia
857
Miasto
Boogie Street
Też się zgłoszę, jakby miały się zmarnować.
Dlaczego chcę wygrać? Bo mam kogoś komu się to przyda i chcę mu podarować.

Jeśli będzie więcej zgłoszeń niż kluczy, to proszę mnie nie brać pod uwagę w losowaniu.

Dzięki! :dziękuję

Kamelka

Bardzo aktywny
Członek Załogi
Administrator
Reakcje/Polubienia
46656
Miasto
Gdzieś w Polsce
Andyxa dzięki za konkurs.
Ja również zgłoszę się do konkursu jak jeszcze są wolne licki, szkoda marnować. Program dobry i będzie na prezent dla kumpeli, zamiast czekolady. :ok

Ircus

Bardzo aktywny
Ekspert
Reakcje/Polubienia
56605
Również zgłaszam się do konkursu, jak ma się licka zmarnować to chętnie ją przygarnę , jako program na pewno jest dobry , ma tylko jedną wadę, że nie jest po polsku ,dzięki andyxa za konkursik :piwko

ArekS

Bardzo aktywny
Reakcje/Polubienia
0
To i ja się zgłoszę. Chętnie zapoznam się bliżej z tym - dość dobrze ocenianym - kawałkiem rumuńskiego softu. :) Zachęciła mnie zwłaszcza ta recenzja - poprzedniej wersji East-Tec Eraser (2014):

Zaloguj lub Zarejestruj się aby zobaczyć!
Wielkie dzięki i wyrazy uznania za ten konkurs - dla: andyxa i Jeno z East-Tec Sales & Support Center. :dziękuję

Do góry